Komunikaty PR

Parówki Singielki – nowość od marki Tarczyński

2021-05-13  |  15:45
Biuro prasowe
Kontakt
Adrian Pokrywka
Publicon

Wyspa Słodowa 7
50-266 Wrocław
a.pokrywka|publicon.pl| |a.pokrywka|publicon.pl
+48 517 671 539
www.publicon.pl

Coraz bardziej zabiegany tryb życia skłania nas do poszukiwania wygodnych i indywidualnych rozwiązań. Nie chcemy – a często i nie możemy – poświęcać zbyt wiele czasu na przygotowanie posiłku, który będzie smaczny i zaspokoi głód. Firma Tarczyński, będąc świadoma potrzeb konsumentów, poszerzyła gamę swoich produktów o rewolucyjne parówki – Singielki, które dostępne są od 7. maja.

 

Tym, co wyróżnia Singielki, jest sposób ich pakowania. Każda parówka umieszczona jest solo w szczelnym i umożliwiającym podgrzewanie w mikrofali opakowaniu. Takie rozwiązanie pozwala na przechowywanie produktu nawet do 8 godzin poza lodówką, dając jednocześnie stuprocentową pewność, że pozostaną one świeże i aromatyczne. Wystarczy zaledwie 20 sekund podgrzania, by spożyć parówki na ciepło, ale nic nie stoi na przeszkodzie w tym, by zjeść je także na zimno.

 

Nie tylko funkcjonalne, ale też zdrowe i wartościowe

Singielki zawierają 95% najwyższej jakości mięsa z szynki. Stworzone zostały z myślą o osobach, które cenią sobie wysokie walory smakowe i chcą się nimi cieszyć o każdej porze dnia – od smacznych pożywnych śniadań po wieczorne przekąski.

 

- Podczas przygotowywania nowej propozycji dla naszych klientów zależało nam na tym, by produkt był przede wszystkim funkcjonalny i dostosowany do coraz szybszego i dynamicznego stylu życia. Jako firma, która słynie z innowacji i nowoczesnych rozwiązań, chcieliśmy stworzyć coś, co ułatwi konsumentom spożywanie posiłków, gdy nie mają na to czasu, ale nie chcą rezygnować ze smaku i najwyższej jakości. Tak też powstały parówki Singielki – mówi Tomasz Tarczyński, Członek Zarządu oraz Dyrektor Marketingu i Eksportu Tarczyński S.A.

 

30 lat doświadczenia w dostarczaniu najlepszych rozwiązań

Firma Tarczyński od 30 lat poszerza ofertę swoich produktów w myśl idei – JESZ LEPIEJ, ŻYJESZ LEPIEJ. Jest najpopularniejszą wśród konsumentów marką kabanosów w Polsce, której przekąski są obecnie dystrybuowane do 30 krajów świata na 3 kontynentach.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Produkcja cukru Diamant zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju Biuro prasowe
2024-04-19 | 01:00

Produkcja cukru Diamant zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju

Jeden hektar uprawy buraków cukrowych pochłania rocznie 36 ton dwutlenku węgla i produkuje w tym samym czasie 26 ton tlenu, czyli najwięcej ze wszystkich rolniczych uprawianych w
Przemysł spożywczy 5 upominkowych inspiracji na jubileusz firmy
2024-04-18 | 16:10

5 upominkowych inspiracji na jubileusz firmy

Jubileusz firmy to nie tylko wyjątkowa okazja do celebracji kolejnej rocznicy, lecz także czas na głębsze zastanowienie się nad wkładem wszystkich, którzy przyczynili się do sukcesu
Przemysł spożywczy Kolejny krok ku produkcji mleka A2A2 w Polsce. Trzecia edycja projektu.
2024-04-12 | 10:00

Kolejny krok ku produkcji mleka A2A2 w Polsce. Trzecia edycja projektu.

Ruszyła kolejna edycja współfinansowanego z Funduszu Promocji Mleka projektu „A2A2 – nowa droga produktów mlecznych – zastosowanie selekcji genomowej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Bankowość

Ponad 70 proc. budynków w Polsce wymaga gruntownej modernizacji. 1 mln zł trafi na granty na innowacje w tym obszarze

Ograniczenie zużycia energii w budynkach to jeden z najbardziej efektywnych ekonomicznie sposobów redukcji emisji dwutlenku węgla. Tymczasem w Unii Europejskiej zdecydowana większość budynków mieszkalnych wymaga poprawy efektywności energetycznej. Innowacji, które mają w tym pomóc, poszukuje ING Bank Śląski w piątej edycji swojego Programu Grantowego dla start-upów i młodych naukowców. Najlepsi mogą liczyć na zastrzyk finansowania z przeznaczeniem na rozwój i komercjalizację swojego pomysłu. Budżet Programu Grantowego ING to 1 mln zł w każdej edycji.

Infrastruktura

Branża infrastrukturalna szykuje się na inwestycyjny boom. Projektanci i inżynierowie wskazują na szereg wyzwań w kolejnych latach

W kolejnych latach w polskiej gospodarce ma być odczuwalne przyspieszenie realizacji inwestycji infrastrukturalnych. Ma to związek z finansową perspektywą unijną na lata 2021–2027 i odblokowaniem środków z KPO. To inwestycje planowane na dziesiątki albo nawet na setki lat, a w dyskusji dotyczącej takich projektów często pomijana jest rola projektantów i inżynierów. Przedstawiciele tych zawodów wskazują na szereg wyzwań, które będą rzutować na planowanie i realizowanie wielkich projektów infrastrukturalnych. Do najważniejszych zaliczają się m.in. relacje z zamawiającymi, coraz mniejsza dostępność kadr, konieczność inwestowania w nowe, cyfrowe technologie oraz unijne regulacje dotyczące zrównoważonego rozwoju w branży budowlanej.

Konsument

Techniki genomowe mogą zrewolucjonizować europejskie rolnictwo i uodpornić je na zmiany klimatu. UE pracuje nad nowymi ramami prawnymi

Techniki genomowe (NTG) pozwalają uzyskiwać rośliny o większej odporności na susze i choroby, a ich hodowla wymaga mniej nawozów i pestycydów. Komisja Europejska wskazuje, że NTG to innowacja, która może m.in. zwiększyć odporność systemu żywnościowego na zmiany klimatu. W tej chwili wszystkie rośliny uzyskane w ten sposób podlegają tym samym, mocno wyśrubowanym zasadom, co GMO. Dlatego w ub.r. KE zaproponowała nowe rozporządzenie dotyczące roślin uzyskiwanych za pomocą technik genomowych. W lutym br. przychylił się do niego Parlament UE, co otworzyło drogę do rozpoczęcia negocjacji z rządami państw UE w Radzie. Wątpliwości wielu państw członkowskich, również Polski, budzi kwestia patentów NGT pozostających w rękach globalnych koncernów, które mogłyby zaszkodzić pozycji europejskich hodowców.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.