Komunikaty PR

XXVIII edycja konkursu „Teraz Polska” zakończona

2018-06-18  |  12:30
Biuro prasowe
TerazPolska

W tym roku już po raz 28. zostaną wręczone statuetki „Teraz Polska”. 12 produktów, 10 usług, 2 przedsięwzięcia innowacyjne oraz 2 gminy zostaną nagrodzone Godłem „Teraz Polska”.

- Od kilku lat poziom konkursu “Teraz Polska” jest zdumiewająco wysoki. Tak było i w tym roku – podsumowuje Michał Lipiński, dyrektor konkursu „Teraz Polska”. - Ponadto tegoroczna edycja konkursu przyniosła wyjątkowo duże zróżnicowanie firm pod względem ich wielkości. Gdy sięgam pamięcią wstecz, nie przypominam sobie sytuacji, by wśród laureatów z jednej strony było tak wiele dużych polskich przedsiębiorstw o markach rozpoznawalnych także za granicą, a z drugiej strony tak dużo małych, często rodzinnych firm. Ta różnorodność bardzo nas cieszy – dodaje.

Laureaci konkursu zyskają prawo do posługiwania się Godłem „Teraz Polska”. - Ten biało-czerwony znak jest powszechnie ceniony i rozpoznawany dzięki wysokiej jakości oznaczonym nim produktom i usługom. Polacy mu ufają, a to wielkie społeczne zaufanie jest oczywiście ogromnym wyróżnieniem, ale i wielkim obowiązkiem. Tego zaufania nie można bowiem zawieść – mówi Krzysztof Przybył, prezes zarządu Fundacji Polskiego Godła Promocyjnego „Teraz Polska”. - Korzystanie z Godła “Teraz Polska” oznacza przyjęcie funkcji ambasadora polskiej marki i polskiej jakości. A to ogromne wyzwanie! Nie mam jednak żadnych wątpliwości, że tegoroczni laureaci mu sprostają – komentuje.

W trakcie uroczystości w Teatrze Wielkim – Operze Narodowej przyznane zostaną również nagrody „Wybitny Polak”. W tym roku trzy osoby dołączą do zacnego grona ludzi promujących swoją działalnością i dokonaniami pozytywny wizerunek Polski i Polaków na świecie.

Uroczysta gala XXVIII edycji konkursu „Teraz Polska” odbędzie się 18 czerwca br. o godz. 18:45 w Teatrze Wielkim – Operze Narodowej w Warszawie. Wieczór uświetni koncert Jazz Bandu Młynarski – Masecki.  

Uroczystość poprzedzona zostanie konferencją prasową, która odbędzie się 18 czerwca br. o godz. 11.00 (konieczność akredytowania się do 15 czerwca br.), w Holu Głównym Teatru Wielkiego. Rejestracja rozpoczyna się o godz. 10:30.

Akredytacji udziela: Maciej Sosnowski

msosnowski@art-media.com.pl

 tel. 665 940 009

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Komunikaty PR”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy (media)
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Bazylia ceniona jest nie tylko za swój niezwykły smak Biuro prasowe
2018-09-24 | 12:15

Bazylia ceniona jest nie tylko za swój niezwykły smak

Bazylia to jedno z najpopularniejszych ziół uprawianych w przydomowych ogródkach. Coraz częściej sadzona jest także w doniczkach. Ceniona jest nie tylko za
PROCON/POLZAK 2018 Procurement Conference
2018-09-17 | 07:30

PROCON/POLZAK 2018 Procurement Conference

PROCON/POLZAK to: Dopracowana agenda – wystąpienia i prezentacje najlepszych prelegentów z ubiegłych lat Dobre praktyki w zakupach – efektywne
EWE pomaga klientom, którzy stracili swojego sprzedawcę prądu
2018-09-13 | 12:00

EWE pomaga klientom, którzy stracili swojego sprzedawcę prądu

W ostatnim okresie na rynku energetycznym obserwujemy stały, niczym nie uzasadniony wzrost cen energii elektrycznej. Pojawiają się również niepokojące informacje

Kalendarium

Bankowość

Banki zwiększają inwestycje w cyberbezpieczeństwo. Wymusza to na nich rosnący udział nowych technologii i zaufanie klientów

Presja klientów i konkurencji oraz coraz surowsze otoczenie legislacyjne skłaniają sektor finansowy do wdrażania i rozwijania nowych technologii, jak sztuczna inteligencja, big data, uczenie maszynowe i chatboty, które wspierają obsługę klientów i pełnią rolę wirtualnych doradców. Rosnący udział nowych technologii w finansach oznacza jednak również konieczność większych inwestycji w cyberbezpieczeństwo. Tym bardziej że klienci – coraz częściej bankujący online i mobilnie – mają do instytucji finansowych duże zaufanie.

Patronaty medialne

Obsługa konferencji prasowych i innych wydarzeń

Agencja informacyjna Newseria realizując zleconą obsługę wydarzenia przygotowuje pełny zapis konferencji, a także realizuje wywiady z gośćmi i uczestnikami wydarzenia.

> Zobacz pełne informacje o naszej ofercie.

Problemy społeczne

Do 2050 roku świat ludzi i maszyn będzie jednością. Wyzwaniem stanie się etyczne wykorzystanie sztucznej inteligencji oraz zapanowanie nad nią

Do 2050 roku znajdziemy się w punkcie, w którym świat ludzi i maszyn stanie się jednością – ocenia Gerd Leonhard, futurolog i dyrektor The Futures Agency. W najbliższym dziesięcioleciu powstaną nowe superkomputery, szerzej do głosu dojdzie sztuczna inteligencja, a większość ograniczeń technicznych zostanie pokonana. Zdaniem eksperta wyzwaniem jest jednak wykorzystywanie możliwości, jakie dają nowe technologie, przy jednoczesnym zachowaniu kontroli nad nimi. Konieczne jest też przyjęcie tzw. potrójnego fundamentu, czyli skupienie się na trzech celach: ludziach, planecie i dobrobycie, a nie tylko na zyskach.

Edukacja

Studia informatyczne biją rekordy popularności. Mimo to na rynku wciąż jest za mało specjalistów w tej branży

Podczas tegorocznej rekrutacji na studia wyższe padł kolejny rekord aplikujących o przyjęcie na kierunki informatyczne. Tylko w ciągu czterech lat liczba chętnych na te studia zwiększyła się o 40 proc. Pracodawcy wciąż jednak narzekają na brak kandydatów na stanowiska programisty czy specjalisty od cyberbezpieczeństwa.

Konsument

Mięso z probówki może zrewolucjonizować światowy system żywienia. Ma być tańsze, zdrowsze i bezpieczniejsze dla środowiska

W Stanach Zjednoczonych nawet 80 proc. wytwarzanych antybiotyków przeznacza się na zwierzęta hodowlane. Hodowla zwierząt na żywność jest też jedną z głównych przyczyn globalnego ocieplenia – jest odpowiedzialna za emisję gazów cieplarnianych na równi z transportem. Problem może rozwiązać „czyste mięso” wyprodukowane w laboratorium z pobranych komórek zwierząt. To wciąż prawdziwe mięso, ale bez antybiotyków, E. coli, salmonelli i zanieczyszczeń, które w dodatku oszczędza środowisko. Eksperci oceniają, że wkrótce może zrewolucjonizować światowy system żywnościowy.