Mówi: | Kinga Zawodnik |
Funkcja: | prowadząca program „Dieta czy cud?” w TVN Style |
Kinga Zawodnik: Z powodu pandemii nie dokończyłam swojego programu „Dieta czy cud?” w TVN Style. Teraz powoli wracam do codziennej pracy i życia prywatnego
Bohaterka i prowadząca programu „Dieta czy cud” wyznaje, że okres kwarantanny spędziła ze swoją najbliższą rodziną w miejscowości, z której pochodzi. Był to dla niej miły czas, ponieważ mogła umocnić więzi z najbliższymi, na których bardzo jej zależy, a także odpocząć. Kinga Zawodnik dobrze wspomina ostatnie miesiące, mimo to przyznaje, że tęskniła za aktywnością zawodową oraz nagrywaniem programu. Gdy tylko stało się to możliwe, powróciła do pracy z bardzo pozytywnym nastawieniem i nową energią. Obecnie nie może doczekać się realizacji zaplanowanych projektów.
Prowadząca cieszy się, że rzeczywistość wokół niej zaczyna się stabilizować. To sprawia, że ona również nabiera chęci do działania. Według niej należy wierzyć w przeznaczenie. Skoro więc świat na chwilę zwolnił, widocznie było to potrzebne społeczeństwu i należy wyciągnąć z tego wnioski.
– Powoli zaczynam wracać do swojej codziennej pracy oraz życia prywatnego. Jeszcze dużo czasu musi upłynąć, zanim świat powróci do normalności. Mam jednak nadzieję, że stopniowo, małymi kroczkami wszystko będzie szło w dobrym kierunku. Nie poddaję się. Jestem optymistką, więc powtarzam sobie, że nic nie dzieje się bez celu. Moje akumulatory są naładowane do oporu – mówi w rozmowie z agencją Newseria Lifestyle Kinga Zawodnik.
Prezenterka zaznacza, że nagła i niespodziewana przerwa w pracy pokrzyżowała jej wiele planów zawodowych. Mimo to patrzy w przyszłość pozytywnie. Przedsięwzięcia, którymi zajmuje się obecnie, przynoszą jej dużo radości i to na nich chce się skupić.
– Nie dokończyłam swojego programu „Dieta czy cud?”, który prowadzę w TVN Style. Wszystkie zmiany ramówkowe zostały spowodowane pandemią koronawirusa. Obecnie pracuję nad dwoma projektami i dużo zaczyna się dziać. Jestem entuzjastycznie nastawiona i mam nadzieję, że kwarantanna wpłynie pozytywnie na nasze życie – chociażby na relacje międzyludzkie. Mieliśmy w końcu więcej czasu dla siebie oraz swoich rodzin – zauważa.
Zawodnik starała się uważać na dietę, ale przyznaje, że okres izolacji sprzyjał podjadaniu. Jak większość społeczeństwa, także i ona, od czasu do czasu, decydowała się skosztować domowych smakołyków, by umilić sobie czas. Bohaterka programu „Dieta czy cud” przyznaje, że widzi zarówno plusy, jak i minusy minionej kwarantanny. Jest niezwykle towarzyską osobą i lubi spotykać się ze znajomymi. Dlatego cieszy się, że zniesienie ograniczeń umożliwiło jej realizację wielu pomysłów.
– Kwarantannę spędziłam w domu na wsi, jadłam pyszne obiadki u mamusi, ale pilnowałam też wagi. Największym plusem była dla mnie bliskość rodziny. Siedzieliśmy w zamknięciu, więc mieliśmy czas na długie rozmowy i ważne tematy. Z kolei najbardziej przeszkadzał mi brak pracy oraz kontaktu ze znajomymi i przyjaciółmi. Jestem bardzo otwarta i energiczna, dlatego lubię poznawać ludzi i rozmawiać z nimi – tłumaczy.
Czytaj także
- 2024-04-24: 72 proc. firm IT planuje podwyżki. W branży wciąż ogromna jest różnica w wynagrodzeniach kobiet i mężczyzn
- 2024-04-25: Julia Kamińska: Najnowszy singiel pokazuje moje drugie, wulgarne oblicze. Nie chcę się już bać, tylko móc wreszcie wyrażać siebie nawet w bardzo odważnych tekstach
- 2024-04-18: Prawie 60 proc. Polaków podejmowało próby odchudzania. U większości efekty były krótkotrwałe i powodowały problemy zdrowotne
- 2024-04-16: Polskie uczelnie są coraz bliższe wprowadzenia mikropoświadczeń. Dla studentów takie certyfikaty to szansa na wzmocnienie pozycji na rynku pracy
- 2024-04-04: Już nawet częściowa rezygnacja z mięsa i nabiału przynosi efekty zdrowotne. Znacząco redukuje też ślad węglowy
- 2024-03-15: Polscy seniorzy w ogonie UE pod względem umiejętności cyfrowych. Rząd chce zaangażować w edukację media publiczne
- 2024-03-14: Aleksandra Popławska: Trudne tematy jak aborcja zamiatane są pod dywan. Uważam, że wybór jest wolnością i dobrze, aby politycy nam go dali
- 2024-04-16: Aleksandra Popławska: Nie mogę narzekać na brak pracy. Dostaję różne propozycje teatralne, filmowe i serialowe
- 2024-03-07: Polki należą do najbardziej przedsiębiorczych kobiet w UE. Jednak wciąż jest ich zbyt mało w zarządach i radach nadzorczych firm
- 2024-04-23: Zwolnienia lekarskie w prywatnej opiece medycznej są ponad dwa razy krótsze niż w publicznej. Oszczędności dla gospodarki to ok. 25 mld zł
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Film
Julia Kamińska: Najnowszy singiel pokazuje moje drugie, wulgarne oblicze. Nie chcę się już bać, tylko móc wreszcie wyrażać siebie nawet w bardzo odważnych tekstach
Wokalistka podkreśla, że poprzez utwór „Dobrze się mamy MSNR” chciała zaprezentować odbiorcom nieco inne oblicze niż to, które znają z jej dotychczasowych projektów zawodowych. Niektórych jej nowa odsłona zaskoczyła, a nawet zbulwersowała. Julia Kamińska nie boi się jednak krytyki i również w swojej twórczości chce podejmować tematy trudne i kontrowersyjne. A już w maju ukaże się jej debiutancka płyta. Jesienią natomiast artystka zamierza wyruszyć w trasę koncertową właśnie z piosenkami z tego albumu.
Gwiazdy
Joanna Jędrzejczyk: Przygotowuję się do udziału w stand-upach. Będę miała 30 występów i spróbuję rozśmieszyć gości swoimi historiami
Na pewien czas zawodniczka MMA zamienia ring na scenę i dołącza do stand-upowego teamu. Czeka ją 30 występów, do których musi się solidnie przygotować, by zaciekawić widzów i porwać ich do wspólnej zabawy. Joanna Jędrzejczyk ma nadzieję, że sprawdzi się w roli stand-uperki, a jeśli nawet zdarzą się jej jakieś potknięcia, to nie zamierza się poddawać, bo przecież to dopiero jej pierwszy taki projekt, a trening czyni mistrza, zarówno w sporcie, jak i w aktorstwie.
Konsument
Zmiany klimatu uderzają w portfele konsumentów. Podniosą ceny żywności nawet o 3 pkt proc. rocznie
Coraz wyższe średnie temperatury obserwowane na świecie przekładają się na wzrost cen żywności. Problem dotyczy zarówno krajów rozwiniętych, jak i rozwijających się. Naukowcy z Poczdamskiego Instytutu Badań nad Wpływem Klimatu obliczyli, że do 2035 roku zdarzenia klimatyczne podniosą ceny żywności o 0,9–3,2 pkt proc. rocznie, a ogólny poziom inflacji o 0,3–1,1 pkt proc. Naukowcy przeanalizowali dane dotyczące zmian cen artykułów żywnościowych ze 120 krajów świata w ciągu ostatnich 30 lat.