Przegląd mediów

styczeń 2019

Statuetki Best of Health & Beauty 2018 rozdane: relacja z gali wręczenia statuetek

2019-01-21  |  12:16
Przegląd mediów

W piątek 18 stycznia w warszawskiej Restauracji Aurelio odbyło się Noworoczne Spotkanie Przedsiębiorców, zorganizowane przez Business Tigers Club oraz Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej. Noworoczne Spotkanie było też okazją do uhonorowania statuetkami laureatów programów branżowych Certyfikacji Krajowej.

Podczas spotkania organizatorów reprezentował Marcin Andrzejewski, presez Business Tigers Club oraz dyrektor programowy Certyfikacji Krajowej, a także Elżbieta Michalska prezes Certyfikacji Krajowej. Wśród zaproszonych gości byli m.in.: Magdalena Frączkiewicz – kierownik sprzedaży Platan Hotels & Resorts, Klaudia Babiej – dyrektor operacyjna Talaria Resort & SPA, Sylwia Ciechomska – właściciel Divine Food oraz inni przedstawiciele ogólnopolskiego środowiska biznesu.

W noworocznym spotkaniu, wśród blisko 150 gości, obok najlepszych przedsiębiorców z całej Polski, członków Business Tigers Club, znaleźli się także przedstawiciele świata kultury i znani publicyści.

Ideą Business Tigers Club jest integracja środowiska biznesu oraz promocja i łączenie biznesów. Poprzez cykl spotkań klubowych, opartych na networkingu, umożliwiamy przedsiębiorcom wymianę doświadczeń i kontaktów, co stanowi największą wartość dzisiejszego biznesu.

Punktem kulminacyjnym wieczoru była gala wręczenia statuetek. Podsumowując rok 2018 Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej ogłosiło listę laureatów programu Best of Health & Beauty.

Program nagradza najlepsze podmioty, produkty i usługi nierozerwalnie związane z branżą zdrowia i urody. Nagradzamy najwyższe standardy, innowacyjność, bezpieczeństwo, których potwierdzeniem jest przede wszystkim satysfakcja klienta.

Pomysł na program promujący branżę health & beauty zrodził się z przekonania, że zdrowie i uroda to fundamenty udanego, satysfakcjonującego życia. To coraz istotniejszy obszar zainteresowań konsumentów, którzy w gąszczu ofert potrzebują jasnych i zaufanych drogowskazów – mówi Elżbieta Michalska prezes Certyfikacji Krajowej. Otrzymanie statuetki w tej kategorii potwierdzisz najwyższe standardy na rynku- dodaje.

Statuetki wręczyła prezes Certyfikacji Krajowej Elżbieta Michalska.

W kategorii  Best of Health & Beauty 2018 trafiła w ręce poniższych firm:

w kategorii MIEJSCE

Instytut Urody POR FAVOR

MediThetik

w kategorii USŁUGA

Divine Food

FIVE SENSES FLOAT SPA

Easy Fit Looker Catering Arletta Olszewska

FIT APETIT CATERING DIETETYCZNY

DIETA ECO

Fit by Nature Zdrowie z Natury

w kategorii PRODUCENT: NAMI Sp z o. o

w kategorii Hotel SPA/Obiekt SPA:

TALARIA RESORT & SPA

Hotel Pałac Romantyczny

SPA Zamek Janów Podlaski

Rezydencja Spa&Wellness nad Wodospadem

ARIES Hotel &SPA

Wieczór umilił gościom recital Iwony Węgrowskiej, swoją najnowsza kolekcje zaprezentuje polska projektantka Agnieszka Jaworska, można było również podziwiać wspaniałe dzieła malarskie Danuty Niklewicz.

Uroczystość poprowadził znany konferansjer, wokalista, aktor, artysta estradowy, współpracujący z Teatrem Kwadrat Szymon Kusarek.

Noworoczne Spotkanie Przedsiębiorców zakończył się poczęstunkiem oraz networkingiem.

 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.

Informacje z dnia: 21 stycznia

Medium

Więcej ważnych informacji

Kalendarium

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Handel

Boom na rynku kredytów konsumenckich. Polacy kupują na raty więcej i za coraz wyższe kwoty

Marzec okazał się najlepszym miesiącem na rynku kredytowym od początku roku – wynika ze statystyk BIK. Banki udzieliły więcej wszystkich rodzajów kredytów i na wyższe kwoty, a największą dynamikę zanotowały zakupy na raty. W marcu banki udzieliły ich o ponad 50 proc. więcej w porównaniu z ubiegłym rokiem. Zdaniem Waldemara Rogowskiego, prof. SGH i głównego analityka BIK, to zasługa m.in. niskich stóp procentowych i przesunięcia popytu z usług, które wciąż są zamrożone, na dobra trwałego użytku, które Polacy kupują w e-commerce. BIK prognozuje, że w drugim półroczu, po odmrożeniu gospodarki, można się spodziewać dalszych wzrostów akcji kredytowej.

Ochrona środowiska

Szykują się zmiany w zamówieniach publicznych. Wzorem Czech do przetargów mogą zostać wprowadzone kryteria środowiskowe

Od początku tego roku w Czechach instytucje zamawiające muszą rozważyć, czy w każdym nowo publikowanym przetargu możliwe jest wprowadzenie kryteriów środowiskowych. Eksperci wskazują, że Polska również prędzej czy później będzie zobligowana do wprowadzenia takich kryteriów na krajowym, wartym ok. 300 mld zł rocznie, rynku zamówień publicznych. Zwłaszcza że zielone zamówienia, które stają się w ostatnich latach coraz powszechniejszą praktyką, zapewniają instytucjom zamawiającym nie tylko korzyści środowiskowe, lecz także oszczędności finansowe. Wybór odpowiednich produktów, które zmniejszają ilość zużytej energii czy gazów, może okazać się szczególnie istotny w medycynie, gdzie ratuje się życie, ale przy okazji generuje się ogromną ilość odpadów.

Finanse

W miastach akademickich studenci wydają setki milionów złotych. Czasy pandemii oznaczają dla tych ośrodków ogromne straty, nie tylko gospodarcze

Pandemia koronawirusa udowodniła, że studenci mają duży wpływ na rozwój miast. Tylko w Opolu, gdzie kształci się ok. 20 tys. studentów, rocznie wydawali oni blisko 150 mln zł – wynika z badania dr Diany Rokity-Poskart z Politechniki Opolskiej. Dzięki wydatkom studentów na lokalnym rynku towarowo-usługowym powstało 355 miejsc pracy, z których zresztą wiele było przez studentów obsadzanych. Nauka zdalna i zamknięcie wielu sektorów gospodarki przyniosły miastom akademickim miliony złotych strat.

Handel

Słodkie i słone przekąski mają lepszy skład. Nowe przepisy ograniczają dopuszczalną ilość niezdrowych tłuszczów trans

Od kwietnia obowiązuje zakaz wprowadzania do obrotu produktów z wysoką zawartością tłuszczów trans, czyli izomerów trans kwasów tłuszczowych. Składnik ten – mogący prowadzić np. do chorób serca – znajduje się m.in. w ciastkach, słonych przekąskach czy margarynach i zdaniem WHO przyczynia się do przedwczesnej śmierci nawet 500 tys. osób rocznie. Zakaz dotyczy produktów przeznaczonych dla konsumenta finalnego, czy to w handlu detalicznym, czy w gastronomii. Próg tej wysokiej zawartości został określony na maksymalnie 2 proc. wszystkich tłuszczów obecnych w produkcie. To oznacza, że produkty z wyższą zawartością musiały zniknąć ze sklepów lub też ich skład został zmieniony na zdrowszy.