Biuro prasowe

BIZNES 2023-11-30

Mazurska Manufaktura nawiązała współpracę z siecią handlową Netto

Mazurska Manufaktura nawiązała współpracę z siecią handlową Netto.
czytaj więcej
BIZNES 2023-11-27

VEGE NOW - nowa tabliczka z Wawelu dla wegan i… nie tylko!

Delikatny aksamitny smak i receptura oparta jedynie na składnikach roślinnych - to wszystko znajduje się w nowej wegańskiej tabliczce VEGE NOW marki Wawel z międzynarodowym certyfikatem V-Label.
czytaj więcej
BIZNES 2023-11-24

Maczfit wspiera Bank Żywności

Polacy wciąż wyrzucają do kosza ok 4,8 miliona ton produktów spożywczych rocznie . A jak z tym problemem radzi sobie branża cateringów spożywczych? Przykład prawdziwej sztuki pomagania, daje Maczfit, który nawiązał współpracę z Bankiem Żywności SOS w Warszawie.
czytaj więcej
BIZNES 2023-11-23

Crunchips już po raz trzeci gra z WOŚP

Z okazji zbliżającego się 32. Finału WOŚP powstała wyjątkowa Edycja Limitowana Crunchips w opakowaniach zaprojektowanych przez Jurka Owsiaka.
czytaj więcej
BIZNES 2023-11-23

Pepsi startuje z cyklem brandowych podcastów #MAX10minut

Pepsi wchodzi na rynek polski z własnym cyklem podcastów #MAX10minut, zapewniającym żywiołowe dyskusje w formie 10-minutowych odcinków.
czytaj więcej
BIZNES 2023-11-22

Unilever udostępni branży lodowej swoje patenty, by zmniejszyć emisje CO2

Unilever udzieli branży bezpłatnej, niewyłącznej licencji na 12 patentów na modyfikację receptur lodów.
czytaj więcej
BIZNES 2023-11-17

Fanex i Yamasa - Smak japońskiej tradycji, teraz łatwo dostępny także w Polsce

Fanex nawiązał ekscytująca współpracę z legendarnym japońskim producentem sosów sojowych - Yamasa. Fanex rozpoczął już produkcję wyrobów Yamasa w Radonicach oraz będzie zajmował się ich dystrybucją na polskim i europejskim rynku HoReCa.
czytaj więcej
BIZNES 2023-11-16

Jak będą się kształtować ceny karpia?

Rozpoczęły się odłowy karpia - co czeka (portfele) konsumentów w sezonie świątecznym?
czytaj więcej
BIZNES 2023-11-16

Większość Europejczyków zmniejsza konsumpcję mięsa. Badanie finansowane przez UE

Ogólnoeuropejskie badanie sfinansowane w ramach unijnego projektu Smart Protein, wykazało, że 51% osób jedzących mięso w Europie twierdzi, że aktywnie ogranicza roczne spożycie mięsa.
czytaj więcej
BIZNES 2023-11-15

Najnowsze trendy na rynku sosów i przypraw: przegląd rynku

W 2023 roku jedną z najbardziej zauważalnych tendencji na polskim rynku spożywczym jest dynamiczny wzrost cen dodatków spożywczych, zwłaszcza ketchupów, majonezów, musztard i przypraw. Dowiedz się więcej o rynku sosów i przypraw z przeglądu rynku firmy MarketHub.
czytaj więcej