Komunikaty PR

Kultowa śniadaniownia Bułkę przez Bibułkę z lokalem w Łodzi

2024-04-25  |  12:35
Biuro prasowe
Kontakt

Aleksandra Kaczorowska
Beyond Public Relations

ul. Franciszka Klimczaka 1
02-797 Warszawa
a.kaczorowska|bepr.pl| |a.kaczorowska|bepr.pl
504 907 388
www.bepr.pl
Do pobrania docx ( 0.82 MB )

Podbiła serca warszawiaków, teraz czas na Łódź. Znana i popularna w stolicy restauracja śniadaniowa Bułkę przez Bibułkę, otworzy swój pierwszy lokal poza Warszawą w łódzkiej Fuzji. Najemca zajmie 180 mkw. w jednym z historycznych budynków usytuowanych w Ogrodach Anny z widokiem na secesyjną zabytkową Elektrownię Karola Scheiblera. Koncept w Fuzji zaprosi pierwszych gości już w te wakacje.

Właścicielami Bułkę przez Bibułkę są Aleksandra oraz Jacek Dojnikowscy, którzy swój pierwszy lokal otworzyli w 2012 roku na warszawskim Mokotowie. Obecnie w stolicy funkcjonuje pięć restauracji tej sieci. To wyjątkowe miejsca, w których śniadanie zjeść można przez cały dzień, w swoim menu oferują nie tylko zestawy śniadaniowe, ale także bajgle, kanapki, sałatki, przekąski, zupy czy desery. Napić można się tu również pysznej kawy oraz zdrowych warzywno - owocowych koktajli. Po 12 latach obecności na warszawskim rynku i ogromnym sukcesie konceptu Bułkę przez Bibułkę otwiera swój pierwszy lokal poza stolicą – w Łodzi, a dokładnie w Fuzji, czyli rewitalizowanym przez Echo Investment historycznym kompleksie, gdzie dawniej funkcjonowały zakłady włókiennicze króla bawełny Karola Scheiblera. Bułkę przez Bibułkę zajmie jeden z historycznych budynków kompleksu o powierzchni 180 mkw., który jest zlokalizowany w centralnej części Fuzji, tuż przy zabytkowej Elektrowni Scheiblera i urokliwych Ogrodach Anny. Bułkę przez Bibułkę otworzy swój lokal dla klientów w tegoroczne wakacje.

- Gastronomia w Fuzji będzie powiewem świeżości na kulinarnej mapie miasta, ponieważ koncepty, które pojawią się na terenie naszego kompleksu już w tego lata będą debiutować w Łodzi ze swoją ofertą. Z ogromną radością witamy wśród najemców Fuzji śniadaniownię Bułkę przez Bibułkę, która z pewnością podbije serca i kubki smakowe łodzian. Współpracujemy ze współwłaścicielką konceptu Bułkę przez Bibułkę – Olą Dojnikowską na innym naszym wielofunkcyjnym projekcie, w Browarach Warszawskich i wiemy, że to nie tylko przedsiębiorczyni, ale prawdziwa artystka, której smak, styl i umiejętność tworzenia wyjątkowych przestrzeni gastronomicznych są niezaprzeczalnie. Rychłe otwarcie z nami kolejnego konceptu Bułkę przez Bibułkę w naszej nowej inwestycji Fuzja Łódź, potwierdza nie tylko jej przedsiębiorczy duch, lecz także zdolność adaptacji do różnych rynków i zrozumienie unikalnych potrzeb lokalnych społeczności oraz naszą pewność co do tej współpracy mówi Karolina Prędota – Krystek, Head of Food And Beverage w Echo Investment.

- W Bułkę przez Bibułkę dbamy o dobry początek dnia, wierzymy, że dobre śniadanie z najlepszych składników, pięknie podane w przyjaznej atmosferze i ciepłym wnętrzu sprawi, że można miło zacząć każdy dzień. Bułkę przez Bibułkę to idealne miejsce na długie leniwe śniadania, szybki biznesowy lunch i wieczorne spotkanie z przyjaciółmi przy kieliszku Prosecco.

Chcemy, aby każdy nasz gość poczuł się u nas jak część większej rodziny, jak na kawie u najlepszego przyjaciela, bo każda wizyta to najlepsza okazja do podzielenia się dobrym jedzeniem i jeszcze lepszymi rozmowami. Teraz będziemy mieć okazje zaprosić do naszego kulinarnego świata także łodzian w pięknym i niezwykle klimatycznym miejscu, jakim jest Fuzjamówi Aleksandra Dojnikowska, współwłaścicielka konceptu Bułkę przez Bibułkę.

 

Fuzja to flagowa inwestycja Echo Investment prowadzona w centrum Łodzi na terenie dawnych zakładów fabrycznych Karola Scheiblera. Wielofunkcyjny projekt powstaje na obszarze 8 ha w otoczeniu historycznej zabudowy, która zyska nowe funkcje. Inwestycja po wielu latach od upadku zakładów Uniontex powraca do Łodzi jako pełnoprawna część miasta z ofertą kulturalną, rozrywkową, gastronomiczną, usługowo – handlową, a także budynkami mieszkalnymi, nowoczesną powierzchnią biurową, miejskim placem (Ogrody Anny) i otwartymi, zielonymi terenami wspólnymi. Łącznie na 8 ha zlokalizowane będą 22 budynki, z czego 15 to obiekty historyczne. Za część mieszkaniową inwestycji odpowiedzialny jest Archicom, należący do Grupy Echo Investment.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Nie śmieć w majówkę! - apel Operacji Czysta Rzeka Biuro prasowe
2024-05-01 | 11:40

Nie śmieć w majówkę! - apel Operacji Czysta Rzeka

Majówkę chętnie spędzamy na łonie natury. Zadbajmy o to, aby podczas rekreacji na piknikach, spacerach, wycieczkach rowerowych czy kajakowych nie pozostawić po sobie śladów w
Styl życia Majówkowy piknik w Elektrowni Powiśle
2024-04-29 | 15:59

Majówkowy piknik w Elektrowni Powiśle

Przed nami niemal tydzień błogiego lenistwa nad Wisłą. Z pomysłem na spędzenie majówki w mieście przychodzi Elektrownia Powiśle. Piknik pod gołym niebem z wiosennym menu, otwarcie
Styl życia Cook Story w nowej odsłonie – teraz jeszcze bardziej smart
2024-04-29 | 11:15

Cook Story w nowej odsłonie – teraz jeszcze bardziej smart

25 kwietnia br. ponownie swoje przestrzenie otworzyło Cook Story by Samsung, unikatowy punkt na kulinarnej mapie Warszawy. W Cook Story można wziąć udział w warsztatach kulinarnych, jak

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Newseria na XVI Europejskim Kongresie Gospodarczym

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Handel

Przygotowania do wdrożenia systemu kaucyjnego idą pełną parą. Przyszli operatorzy przeciwni zmianie daty na 2026 rok

Wkrótce Sejm ma się zająć nowym projektem przepisów dotyczących systemu kaucyjnego, którego start zaplanowano na styczeń 2025 roku. Przedstawione przez Ministerstwo Klimatu i Środowiska zmiany dotyczą m.in. rezygnacji z podatku VAT i wprowadzenia tzw. mechanizmu podążania kaucji za produktem. – Wszystkie te zmiany oceniamy bardzo pozytywnie, one są niezbędnym elementem dla właściwego funkcjonowania przyszłego systemu kaucyjnego – mówi Aleksander Traple, prezes Zwrotka SA. Jak podkreśla, dalsze odkładanie w czasie terminu uruchomienia systemu kaucyjnego jest bezzasadne, ponieważ branża odpadowa, handel detaliczny i szereg innych podmiotów już od dłuższego czasu przygotowują się do jego wdrożenia.

Problemy społeczne

Duża część ukraińskich uchodźców w Polsce wciąż potrzebuje wsparcia. Szczególnie osoby starsze i z niepełnosprawnościami

Do Polski cały czas napływają kolejni uchodźcy z Ukrainy, a ci, którzy są u nas już ponad dwa lata, nadal potrzebują wsparcia – oceniają eksperci IOM Poland i UNHCR. Szacuje się, że ok. 200 tys. osób nadal mieszka w miejscach zakwaterowania zbiorowego. To często osoby starsze i z niepełnosprawnościami, którym trudno się usamodzielnić. Uchodźcy nadal potrzebują wsparcia związanego ze znalezieniem zatrudnienia, dostępu dzieci do edukacji czy nauki języka polskiego. Eksperci podkreślają, że integracja ekonomiczna Ukraińców to duża korzyść dla polskiej gospodarki. Tylko w 2023 roku udział pracowników z Ukrainy przełożył się na ok. 1 proc. krajowego PKB.

Konsument

Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność

Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.