Maczfit rozszerza zasięg swoich dostaw o Półwysep Helski
Maczfit, lider cateringu dietetycznego, od 28 czerwca będzie dowoził posiłki na Półwysep Helski. Poszerzenie zasięgu o rejon bardzo chętnie wybierany przez Polaków na miejsce letniego wypoczynku, to ukłon marki w stronę klientów, którzy nawet na wakacjach nie chcą rezygnować ze zdrowej, prawidłowo zbilansowanej diety.
Nawyki żywieniowe Polaków w ciągu ostatniej dekady uległy diametralnej zmianie. Ludzie zwracają coraz większą uwagę na to, co jedzą, sprawdzają składy, kupują produkty z ekologicznych upraw. Jedzenie ma być nie tylko smaczne, ale i zdrowe, a do tego jeszcze cieszące oko, estetycznie podane. Jednocześnie, szybkie tempo życia i nieregularny rytm dnia sprawiają , że nie każdy ma czas i przestrzeń na to, by codziennie spędzać w kuchni długie godziny. Dla takich osób – z jednej strony bardzo świadomych żywieniowo, a z drugiej ceniących swój czas, rozwiązaniem idealnym okazał się catering dietetyczny. Doręczany pod same drzwi zestaw pięciu pysznych i pełnowartościowych dań na cały dzień, to koncept perfekcyjnie skrojony na miarę potrzeb nawet najbardziej wymagających klientów.
– Doskonale zdajemy sobie sprawę, że nasi klienci oczekują, byśmy podążali za ich potrzebami. Staramy się to robić najlepiej, jak tylko potrafimy. Cały czas badamy rynek, obserwujemy zachowania i wsłuchujemy się w opinie naszych konsumentów – na tej podstawie podejmujemy strategiczne decyzje, wprowadzamy kolejne udogodnienia. Wzięliśmy pod uwagę, że latem nasi klienci często odwiedzają północ kraju, dlatego postanowiliśmy, że przez całe wakacje będziemy dowozić posiłki na Półwysep Helski tak, by mogli bez ograniczeń kontynuować swoją dietę również na urlopie – mówi Anna Chylewska, Dyrektor Operacyjna w Maczfit. – Jakość gastronomii w sezonowych nadmorskich jadłodajniach często pozostawia wiele do życzenia, z kolei ceny potrafią być bardzo wygórowane. My oferujemy posiłki na najwyższym poziomie, świeże, przyrządzane z najlepszych produktów, a do tego w bardzo atrakcyjnych cenach – już od 57 zł za dzień. Umożliwiamy też wstrzymanie oraz wznawianie diety w dowolnym momencie, nielimitowane zmiany adresu dostawy, Wybór Menu z możliwością swobodnego domawiania lub usuwania wybranych posiłków ze swojej diety – na przykład kolacji czy śniadań. Z nami klienci mogą bardzo elastycznie zarządzać swoją dietą – podkreśla Anna Chylewska.
W sezonie wakacyjnym pudełka od Maczfit można będzie odbierać m.in. w Chałupach, Helu, Kuźnicy, Jastarni, Juracie, Pucku czy Władysławowie. Przez cały rok dostawy są natomiast realizowane do Trójmiasta. Marka zadbała o to, by o swojej obecności nad morzem poinformować nie tylko stałych klientów, ale także wszystkich zmierzających na Hel turystów. O pysznej, zdrowej i niedrogiej alternatywie dla nadmorskiej gastronomii będzie obwieszczać kilkadziesiąt tablic reklamowych ulokowanych przy głównej arterii komunikacyjnej półwyspu oraz w strategicznych punktach helskich kurortów.
Badanie ASICS: Nieustanna praca przy biurku zagrożeniem dla zdrowia psychicznego
Trzecia edycja "FARMACEUTYCZNE FORUM ZDROWIA ZIKO APTEKA". Trzy dni inspiracji,
Zagubieni w rzeczywistości - dzisiaj Światowy Dzień Choroby Alzheimera
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Transport
Do 2050 roku lotnictwo ma być zeroemisyjne. Do osiągnięcia tego celu konieczna jest wymiana floty i przejście na ekologiczne paliwa
Lotnictwo odpowiada za ok. 4 proc. całkowitej emisji gazów cieplarnianych w UE. Międzynarodowa Organizacja Lotnictwa Cywilnego (ICAO) prognozowała, że wraz z dynamicznym wzrostem ruchu lotniczego do 2050 roku emisje z lotnictwa mogą się potroić w porównaniu z 2015 rokiem. Dlatego dwa lata temu wszystkie państwa członkowskie tej organizacji przyjęły zobowiązanie, by w ciągu kolejnych 25 lat dążyć do zeroemisyjności. Eksperci oceniają, że do tego konieczne są co najmniej dwa warunki – przejście na ekologiczne paliwa lotnicze i modernizacja floty.
Prawo
Rośnie liczba wynalazków wykorzystujących sztuczną inteligencję. Za rozwojem technologii nie nadążają przepisy
W ciągu ostatnich 10 lat liczba patentów związanych z generatywną sztuczną inteligencją wzrosła z 733 w 2014 roku do ponad 14 tys. w 2023 roku – wynika z raportu Światowej Organizacji Własności Intelektualnej (WIPO). Łącznie w ciągu dekady przyznano niemal 54,5 tys. patentów dla tego typu wynalazków. Nie wszystkie kwestie związane z prawem własności intelektualnej, prawem autorskim, wykorzystaniem gen AI są uregulowane. – Potrzeba jeszcze trochę czasu, żeby znalazły się odpowiednie rozwiązania prawne, które pozwolą na ochronę rozwiązań wykorzystujących sztuczną inteligencję – ocenia Dorota Rzążewska, prezeska Polskiej Izby Rzeczników Patentowych.
Edukacja
MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety
Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.
Partner serwisu
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.