Restaurateur Doubles Revenue Through AI and Digital Strategy, Launches Nonprofit to Empower Minority-Owned Businesses

Patrick Cheng, owner of General Tso’s in Dunwoody, GA, displays the restaurant’s signature fried chicken, now a staple in corporate catering menus.
Patrick transformed a failing restaurant into a thriving catering brand using AI and digital tools—now he's helping other immigrant entrepreneurs do the same.
DUNWOODY, GA, UNITED STATES, May 10, 2025 /EINPresswire.com/ -- What began as a pandemic-era pivot has transformed into a scalable, system-driven business success. Patrick Cheng, a Chinese-American entrepreneur, has more than doubled the revenue of his Georgia-based restaurant, General Tso’s, by integrating digital tools, automation, and AI-powered training into every layer of his operation. Now, he's launching a nonprofit to share that playbook with others.
In 2020, Cheng acquired a struggling Chinese restaurant in Dunwoody after the pandemic shuttered his short-term rental business. Leveraging his family’s background in food distribution and his own drive for innovation, he rapidly converted the restaurant into a high-volume catering operation.
“We were working harder, not smarter,” Cheng said. “We lacked systems, structure, and digital presence. Everything changed after I got connected to the Verizon Small Business Digital Ready program.”
Through the platform’s free training courses, Cheng shifted his focus from short-term survival to long-term strategy. He upgraded his point-of-sale system, implemented automated promotions, launched loyalty programs, and used AI to build bilingual SOPs and training manuals. The result: streamlined operations, higher employee retention, and exponential growth.
Today, 70% of General Tso’s business comes from corporate catering, and Cheng’s average daily revenue has more than doubled.
But Cheng’s ambitions extend far beyond profit. He is now launching NextGen Impact, a nonprofit initiative designed to support minority and immigrant entrepreneurs facing language or cultural barriers. “Thousands of family-owned restaurants struggle due to outdated systems and limited access to resources,” Cheng said. “We want to change that—through mentorship, technology, and community.”
With a mission to uplift underserved business owners and modernize perceptions of Chinese-American cuisine, Cheng’s story stands as a model of resilient, responsible, and digitally empowered entrepreneurship.
Patrick Cheng
General Tso's
+1 646-812-0922
email us here
Visit us on social media:
LinkedIn
Instagram
Facebook
YouTube
TikTok
X
Other
Legal Disclaimer:
EIN Presswire provides this news content "as is" without warranty of any kind. We do not accept any responsibility or liability for the accuracy, content, images, videos, licenses, completeness, legality, or reliability of the information contained in this article. If you have any complaints or copyright issues related to this article, kindly contact the author above.

Destination Management Service Market Growing at 6.8% CAGR to Hit USD 6.9 billion by 2032
Carbon Farming Market to Reach US$ 330.01 Bn by 2032 | Opportunities in Climate-Smart Agriculture | DataM Intelligence
Commodity Adhesive Tape Market anticipated to surpass US$73.446 billion by 2030 at a CAGR of 5.23%
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Przedsiębiorcy chcą uproszczenia kontroli celno-skarbowych i podatkowych. Wskazują na potrzebę dialogu z kontrolerami
Poprawa relacji z fiskusem i urzędnikami przeprowadzającymi kontrole to jeden z najczęściej podnoszonych postulatów przez przedsiębiorców. W ramach deregulacji prowadzonej przez rząd domagają się oni większej współpracy i otwartości na wyjaśnienia ze strony organów podatkowych, jasnej interpretacji przepisów, partnerskiego traktowania oraz skrócenia procesu przedawnienia. Te zmiany mogłyby poprawić atmosferę i klimat dyskusji między przedsiębiorcami a rządem.
Bankowość
Banki zainteresowane projektami gospodarki obiegu zamkniętego. Chętniej finansują takie inwestycje

Rynek zrównoważonego finansowania rośnie. Banki stawiają na rozwój oferty zielonych instrumentów, które przedsiębiorcy i inne instytucje mogą przeznaczyć na sfinansowanie inwestycji z różnych obszarów ESG. Są wśród nich zarówno zielone obligacje, jak i kredyty połączone z realizacją konkretnych celów klimatycznych. Jednym z obszarów, które chcą finansować firmy w ramach ESG, jest gospodarka obiegu zamkniętego, czyli zamykanie obiegu produktów w myśl zasady reduce, reuse i recycle (ogranicz, użyj ponownie, przetwórz).
Handel
E-papierosy i aromatyzowane saszetki nikotynowe mogą zniknąć z rynku. Ministerstwo Zdrowia chce całkowitego zakazu ich sprzedaży

W wykazie prac legislacyjnych pojawiła się nowa propozycja Ministerstwa Zdrowia, która przewiduje zakaz wprowadzania do obrotu papierosów elektronicznych jednorazowego użytku – zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej, oraz zakaz stosowania aromatów w woreczkach nikotynowych. Projekt trafił do konsultacji społecznych. To już kolejna regulacja sektora tytoniowego w ostatnich miesiącach. Przedstawiciele biznesu podkreślają, że to chaos regulacyjny, który wpływa na brak poczucia pewności prawnej i decyzje inwestycyjne.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.