Fermentowana porcja zdrowia – Maślanka naturalna Mazurski Smak
Do charakteryzujących się prostym składem twarogów, masła, śmietany i mleka marki Mazurski Smak, dołącza maślanka. Wyróżnikiem tych produktów jest ich naturalny smak, który kojarzy się z sielskością, wiejskim i czystym klimatem.
Nową maślankę naturalną pokochają konsumenci, którzy tęsknią za prostymi, tradycyjnymi smakami z kuchni naszych babć. Korzystając z niej w swoich rodzinnych przepisach połączą tradycję z nowoczesnością.
Maślanka Mazurski Smak to fermentowany napój o tradycyjnym, naturalnym smaku i konsystencji, jest bogaty w potas i wapń oraz białko. Charakteryzuje się prostym składem. Świetnie działa na układ pokarmowy, jest lekkostrawny i pobudza wydzielanie soków trawiennych. Naturalna maślanka to także sprzymierzeniec osób na diecie odchudzającej – ma wyjątkowo mało kalorii i tłuszczów. Ceniona za właściwości prozdrowotne, nazywana jest naturalnym probiotykiem. Swoim smakiem i pochodzeniem nawiązuje do Mazur – regionu uwielbianego przez wielu Polaków, utożsamianego z nieskażoną naturą i świeżym nieprzetworzonym jedzeniem. Maślanka ma w sobie ogromny potencjał odżywczy oraz kulinarny, można wykorzystać ją do przyrządzania różnorodnych dań, między innymi marynat do mięsa. Dzięki lekko kwaśnemu smakowi jest doskonała jako orzeźwienie w upalne dni. Maślanka Mazurski Smak jest dostępna w poręcznych opakowaniach 360 ml oraz 1l, które są wygodne w użyciu i przechowywaniu.

VOICE IMPACT AWARD – ogólnopolski konkurs grantowy dla dziennikarzy i studentów

Komunikacja w czasach kryzysów i zmian geopolitycznych. Jubileuszowy Kongres Public Relations

Jak skutecznie wykorzystać komunikację mobilną w biznesie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

UE lepiej przygotowana na reagowanie na klęski żywiołowe. Od czasu powodzi w Polsce pojawiło się wiele usprawnień
Na tereny dotknięte ubiegłoroczną powodzią od rządu trafiło ponad 4 mld zł. Pierwsze formy wsparcia, w tym zasiłki, pomoc materialna czy wsparcie dla przedsiębiorców, pojawiły się już w pierwszych dniach od wystąpienia kataklizmu. Do Polski ma też trafić 5 mld euro z Funduszu Spójności UE na likwidację skutków powodzi. Doświadczenia ostatnich lat powodują, że UE jest coraz lepiej przygotowana, by elastycznie reagować na występujące klęski żywiołowe.
Prawo
Rzecznik MŚP: Obniżenie składki zdrowotnej to nie jest szczyt marzeń. Ideałem byłby powrót do tego, co było przed Polskim Ładem

Podczas najbliższego posiedzenia, które odbędzie się 23 i 24 kwietnia, Senat ma się zająć ustawą o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Zakłada ona korzystne zmiany w składkach zdrowotnych płaconych przez przedsiębiorców. Rzecznik MŚP apeluje do izby wyższej i prezydenta o przyjęcie i podpisanie nowych przepisów. Pojawiają się jednak głosy, że uprzywilejowują one właścicieli firm względem pracowników, a ponadto nie podlegały uzgodnieniom, konsultacjom i opiniowaniu.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.