Fermentowana porcja zdrowia – Maślanka naturalna Mazurski Smak
Do charakteryzujących się prostym składem twarogów, masła, śmietany i mleka marki Mazurski Smak, dołącza maślanka. Wyróżnikiem tych produktów jest ich naturalny smak, który kojarzy się z sielskością, wiejskim i czystym klimatem.
Nową maślankę naturalną pokochają konsumenci, którzy tęsknią za prostymi, tradycyjnymi smakami z kuchni naszych babć. Korzystając z niej w swoich rodzinnych przepisach połączą tradycję z nowoczesnością.
Maślanka Mazurski Smak to fermentowany napój o tradycyjnym, naturalnym smaku i konsystencji, jest bogaty w potas i wapń oraz białko. Charakteryzuje się prostym składem. Świetnie działa na układ pokarmowy, jest lekkostrawny i pobudza wydzielanie soków trawiennych. Naturalna maślanka to także sprzymierzeniec osób na diecie odchudzającej – ma wyjątkowo mało kalorii i tłuszczów. Ceniona za właściwości prozdrowotne, nazywana jest naturalnym probiotykiem. Swoim smakiem i pochodzeniem nawiązuje do Mazur – regionu uwielbianego przez wielu Polaków, utożsamianego z nieskażoną naturą i świeżym nieprzetworzonym jedzeniem. Maślanka ma w sobie ogromny potencjał odżywczy oraz kulinarny, można wykorzystać ją do przyrządzania różnorodnych dań, między innymi marynat do mięsa. Dzięki lekko kwaśnemu smakowi jest doskonała jako orzeźwienie w upalne dni. Maślanka Mazurski Smak jest dostępna w poręcznych opakowaniach 360 ml oraz 1l, które są wygodne w użyciu i przechowywaniu.

Jak performance marketing pomaga rosnąć firmom?

25. Kongres Public Relations – ćwierć wieku refleksji, wiedzy i inspiracji

VOICE IMPACT AWARD – ogólnopolski konkurs grantowy dla dziennikarzy i studentów
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Problemy społeczne

Sukces gospodarczy Polski może zachęcić do powrotów Polaków mieszkających za granicą. Nowa rządowa strategia ma w tym pomóc
Polska coraz mocniej stawia na powroty swoich obywateli z zagranicy. Rządowa strategia współpracy z Polonią na najbliższe lata zakłada system zachęt dla osób powracających, ale też ułatwienia w uznawaniu wykształcenia i kwalifikacji, podejmowaniu studiów czy staży zawodowych. To w obliczu rosnących wyzwań demograficznych i zapotrzebowania na wysoko wykwalifikowaną kadrę szansa na wzmocnienie rynku pracy. Napływ wykwalifikowanych specjalistów z doświadczeniem zdobytym za granicą może pomóc w modernizacji krajowej gospodarki.
Prawo
ZPP: Działania administracji narażają na szwank wysiłek deregulacyjny. Niektóre niosą znamiona dyskryminacji i nękania przedsiębiorców

Choć rząd zgodnie z zapowiedziami realizuje szeroko zakrojone zmiany deregulacyjne, przedsiębiorcy alarmują, że brakuje w nich spójności, przewidywalności i realnej poprawy, zwłaszcza w kontaktach z administracją. Jako przykład ZPP podaje przypadek firmy British American Tobacco (BAT) i jej zatrzymanego przez izbę celno-skarbową zamówienia 200 tys. kartridży do e-papierosów. Dotknięte tą decyzją spółki liczą straty.
Konsument
Branża piwowarska dodaje do polskiej gospodarki ponad 20,5 mld zł rocznie. Spadki sprzedaży i produkcji piwa uderzają również w inne sektory

Branża piwowarska pozostaje ważnym ogniwem polskiej gospodarki. Nowy raport CASE wskazuje, że generuje ona 3 proc. dochodów budżetowych i 85 tys. miejsc pracy w samych browarach i innych powiązanych sektorach. Dlatego kurczący się rynek piwa może mieć poważne reperkusje – już dziś nadwyżka mocy produkcyjnych przekracza 10 mln hl. Spadki są spowodowane m.in. znaczącym wzrostem kosztów działalności, spadkiem konsumpcji, a także uderzającymi w browarników zmianami regulacyjnymi.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.