Rewersy pełne smaku – relaunch produktu marki Lajkonik
Idealne połączenie przyjemności chrupania, delikatności i smaku – to Rewersy pełne smaku, wyjątkowy produkt marki Lajkonik. Przekąska wchodzi na rynek w nowej szacie graficznej.
Konsumenci coraz chętniej sięgają po krakersy. Liderem w tym segmencie jest Lajkonik, którego udziały rynkowe wartościowe urosły do 52,2 %[1], a wzrost sprzedaży wartościowej w stosunku do poprzedniego roku wyniósł 31%. Marka rozwija tę kategorię słonego pieczywa m.in. wprowadzając nowe produkty oraz modyfikując te już dostępne.
Rewersy pełne smaku, to odświeżona propozycja marki, która zastąpiła obecne dotychczas na rynku Rewersy. To przekąska, która jest idealnym połączeniem delikatnego krakersa i chrupiącego paluszka. Całość zapewnia przyjemne doznania smakowe, stąd ich nazwa Rewersy pełne smaku. Na rynku dostępne są w dwóch wariantach: Rewersy Oryginalne oraz Rewersy z ziołami prowansalskimi.
- Dzięki zmianie szaty graficznej opakowania są lepiej widoczne na sklepowych półkach i łatwo można rozpoznać warianty smakowe. Rewersy wygodnie się otwierają, są atrakcyjne wizualnie i wyróżniają się na regale – mówi Małgorzata Stojanowska - Szulejko, Kierownik ds. marki Lajkonik.
Rewersy pełne smaku dostępne są w sklepach w całej Polsce w gramaturze: 100g.
[1] Lorenz za NielsenIQ, Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska (Food), udział w sprzedaży wartościowej, zmiana sprzedaży wartościowej, udział w sprzedaży wolumenowej zmiana sprzedaży wolumenowej, w okresach skumulowanych w14 2021 – w13 2022 vs. W14 2022 – w13 2023 kategoria: SALTY BAKERY INCL. BREAD STICKS segment: Crackers (klasyfikacja własna klienta)

Posnet Evo – Jak przyspieszyć sprzedaż i oszczędzać pieniądze w Twojej firmie

Gadżety erotyczne z dostawą do domu – zamówienia rosną szybciej niż inflacja

Komentarz rynkowy DPD Polska: sektor e-commerce – między presją cenową, a oczekiwaniami klientów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Trwają dyskusje nad kształtem unijnego budżetu na lata 2028–2034. Mogą być rozbieżności w kwestii Funduszu Spójności czy dopłat dla rolników
Trwają prace nad wieloletnimi unijnymi ramami finansowymi (WRF), które określą priorytety wydatków UE na lata 2028–2034. W maju Parlament Europejski przegłosował rezolucję w sprawie swojego stanowiska w tej sprawie. Postulaty europarlamentarzystów mają zostać uwzględnione we wniosku Komisji Europejskiej w sprawie WRF, który zostanie opublikowany w lipcu 2025 roku. Wciąż jednak nie ma zgody miedzy państwami członkowskimi, m.in. w zakresie Funduszu Spójności czy budżetu na rolnictwo.
Konsument
35 proc. gospodarstw domowych nie stać na zakup mieszkania nawet na kredyt. Pomóc może wsparcie budownictwa społecznego i uwolnienie gruntów pod zabudowę

W Polsce co roku oddaje się do użytku ok. 200 tys. mieszkań, co oznacza, że w ciągu dekady teoretycznie potrzeby mieszkaniowe społeczeństwa mogłyby zostać zaspokojone. Jednak większość lokali budują deweloperzy na sprzedaż, a 35 proc. gospodarstw domowych nie stać na zakup nawet za pomocą kredytu. Jednocześnie ta grupa zarabia za dużo, by korzystać z mieszkania socjalnego i komunalnego. Zdaniem prof. Bartłomieja Marony z UEK zmniejszeniu skali problemu zaradzić może wyłącznie większa skala budownictwa społecznego zamiast wspierania kolejnymi programami zaciągania kredytów.
Problemy społeczne
Hejt w sieci dotyka coraz więcej dzieci w wieku szkolnym. Rzadko mówią o tym dorosłym

Coraz większa grupa dzieci zaczyna korzystać z internetu już w wieku siedmiu–ośmiu lat – wynika z raportu NASK „Nastolatki 3.0”. Wtedy też stykają się po raz pierwszy z hejtem, którego jest coraz więcej w mediach społecznościowych. Według raportu NASK ponad 2/3 młodych internautów uważa, że mowa nienawiści jest największym problemem w sieci. Co więcej, dzieci rzadko mówią o takich incydentach dorosłym, dlatego tym istotniejsze są narzędzia technologiczne służące ochronie najmłodszych.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.