Platforma SmartLunch świętuje 10 milionów posiłków

PR Calling
Czerska 8/10
00-732 Warszawa
katarzyna.dworzynska|prcalling.pl| |katarzyna.dworzynska|prcalling.pl
+48501001377
https://www.prcalling.com
SmartLunch, nowoczesna platforma, za pośrednictwem której pracownicy mogą zamawiać posiłki z ponad 600 restauracji w całej Polsce, otrzymując dofinansowanie od pracodawcy, osiągnęła kolejny kamień milowy w rozwoju na polskim rynku. 19 listopada 2021 r. firma odnotowała zamówienie, dzięki któremu mogła świętować dostarczenie do polskich przedsiębiorstw aż 10 milionów posiłków. Złożył je pracownik firmy Viessmann, z którą SmartLunch współpracuje od 2020 r. SmartLunch działa w Polsce od 2014 r., nie tylko dostarczając Polakom pełnowartościowe dania każdego dnia, ale także promując zdrowe nawyki żywieniowe w miejscu pracy. W ciągu ostatnich 18 miesięcy sprzedaż firmy wzrosła ponad trzykrotnie. Obecnie SmartLunch dostarcza posiłki za około 6 milionów zł miesięcznie.
– Kiedy rozpoczynaliśmy działalność, nasz model biznesowy był całkowitą nowością – podobnych rozwiązań brakowało nie tylko w Polsce, ale także za granicą. Na pierwszy milion zamówień czekaliśmy kilka lat, ale zdobycie ostatniego zajęło nam tylko dwa miesiące. To ogromne przyspieszenie, a w kolejnych latach spodziewamy się jeszcze szybszego rozwoju, ponieważ zarówno pracodawcy, jak i pracownicy są coraz bardziej świadomi tego, jak ważne jest regularne spożywanie zdrowych posiłków. Dodatkowo mają narzędzie w postaci naszej platformy, które zapewnia im bardzo łatwy dostęp do pełnowartościowych dań każdego dnia. Obecnie z naszych usług korzysta już ponad 460 firm na terenie całego kraju, a z samej aplikacji ponad 60 tysięcy użytkowników. Dziękujemy wszystkim klientom za zaufanie, jakim nas obdarzyli – mówi Mateusz Tałpasz, CEO SmartLunch.
SmartLunch odnotowuje obecnie rekordowe miesiące pod względem liczby użytkowników. Firma przewiduje, że w 2022 r. padnie kolejny rekord - 11 milionów dostarczonych posiłków, a przychody wzrosną trzykrotnie.
Smaczny i zdrowy benefit
Z badania Pracuj.pl „Zawodowy styl życia” wynika, że 55 proc. respondentów oczekuje dofinansowania do posiłków w firmie, a 59 proc. – obowiązkowych przerw na obiad, nieprzedłużających czasu pracy. Jednocześnie różne badania rynkowe pokazują, że Polacy odżywiają się w biurach czy zakładach produkcyjnych nieregularnie, a ich posiłki nie zawsze są pełnowartościowe.
Z pomocą przychodzi platforma SmartLunch, dzięki której pracownicy mogą zamawiać różne posiłki – śniadania, obiady i desery z oferty łącznie ponad 600 lokali gastronomicznych w całej Polsce, otrzymując przy tym dofinansowanie od pracodawcy. Lista restauracji, z którymi firma współpracuje, stale się rozszerza. Pozyskując nowych klientów, SmartLunch zawsze bierze pod uwagę ulubione lokale pracowników.
Zamówienia można składać w aplikacji mobilnej, za pośrednictwem strony internetowej lub kiosku SmartLunch, zainstalowanego w biurze bądź na hali produkcyjnej. Firma SmartLunch zajmuje się nie tylko dostawą dań na wybraną przez pracownika godzinę, ale także rozliczeniami czy obsługą ewentualnych reklamacji, kompleksowo podchodząc do procesu organizacji posiłku w miejscu pracy.
– Celem SmartLunch jest nie tylko łączenie firm, które chcą zapewnić swoim pracownikom posiłki, z restauratorami. Naszą misją jest zmienianie kultury jedzenia i promowanie zdrowych nawyków żywieniowych w miejscu pracy. Dzięki platformie SmartLunch pracownicy mają dostęp do smacznych, pełnowartościowych dań – zarówno ciepłych, jak i zimnych, a ponadto spożywają je o określonej porze dnia. Według WHO oraz Health Enhancement Research Organization, regularne jedzenie wpływa korzystnie na zdrowie i podnosi wydajność o ok. 20-25% – dodaje Mateusz Tałpasz, CEO SmartLunch.
SmartLunch to bardzo korzystne rozwiązanie także dla pracodawców. Firma ponosi koszty tylko realnie wykorzystanego dofinansowania, a dodatkowo może skorzystać z ulg ZUS – do 190 zł miesięcznie na pracownika.

Nowa motorola edge 60 fusion już w Polsce

Emitel i Miasto Poznań zacieśniają współpracę na rzecz innowacji w Wielkopolsce

Motorola na MWC 2025: kolejna generacja ekosystemu Smart Connect ze wsparciem moto ai
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

UE lepiej przygotowana na reagowanie na klęski żywiołowe. Od czasu powodzi w Polsce pojawiło się wiele usprawnień
Na tereny dotknięte ubiegłoroczną powodzią od rządu trafiło ponad 4 mld zł. Pierwsze formy wsparcia, w tym zasiłki, pomoc materialna czy wsparcie dla przedsiębiorców, pojawiły się już w pierwszych dniach od wystąpienia kataklizmu. Do Polski ma też trafić 5 mld euro z Funduszu Spójności UE na likwidację skutków powodzi. Doświadczenia ostatnich lat powodują, że UE jest coraz lepiej przygotowana, by elastycznie reagować na występujące klęski żywiołowe.
Prawo
Rzecznik MŚP: Obniżenie składki zdrowotnej to nie jest szczyt marzeń. Ideałem byłby powrót do tego, co było przed Polskim Ładem

Podczas najbliższego posiedzenia, które odbędzie się 23 i 24 kwietnia, Senat ma się zająć ustawą o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Zakłada ona korzystne zmiany w składkach zdrowotnych płaconych przez przedsiębiorców. Rzecznik MŚP apeluje do izby wyższej i prezydenta o przyjęcie i podpisanie nowych przepisów. Pojawiają się jednak głosy, że uprzywilejowują one właścicieli firm względem pracowników, a ponadto nie podlegały uzgodnieniom, konsultacjom i opiniowaniu.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.