Jesień z zupami JemyJemy
Szukasz pomysłu na ciepły, gotowy w 3 minuty posiłek po jesiennym spacerze? Wybierz jedną z pysznych i aromatycznych zup JemyJemy! Wystarczy przelać je do garnka i podgrzać. Zupy JemyJemy przygotowane są z najwyższej jakości składników, bez dodatku konserwantów. Dzięki zastosowaniu nowoczesnej technologii produkcji, można je przechowywać poza lodówką aż do momentu otwarcia. Zawsze pod ręką, gdy najdzie Cię ochota na coś smacznego!
Smaki, które pokochasz!
Węgierska zupa gulaszowa JemyJemy, 400 g - to rozgrzewająca, pożywna i pełna intensywnych aromatów zupa, bez konserwantów i sztucznych barwników. Zawiera wszystko, co najlepsze – najwyższej jakości warzywa, mięso oraz przyprawy, które tworzą harmonijną i pełną charakteru kompozycję smaków. Idealnie sprawdzi się po dniu pełnym aktywności.
Miłośnikom tradycyjnych smaków polecamy wyśmienity Rosół JemyJemy z ryżem, 450 g. Przygotowany zgodnie z tradycyjną recepturą, z dodatkiem marchewki, selera i aromatycznego lubczyku. Doskonały wybór na niedzielny obiad lub codzienny posiłek. To również świetne rozwiązanie dla osób poszukujących potraw bezglutenowych.
Kapuśniak JemyJemy, 450 g - idealna propozycja dla fanów klasycznej, polskiej kuchni. Pożywna, przyrządzona z najwyższej jakości składników. Doskonała dla osób, które pragną poczuć smak domowego kapuśniaku, ale nie mają czasu na jego długie gotowanie. Sprawdzi się zarówno na mały, jak i większy głód.
Więcej informacji na www.jemyjemy.com.
Ceny zup wahają się od 5,99 do 9,99 zł w zależności od sieci sklepów i kanału sprzedaży.
Producent: Profi S.A.
Burger King otwiera nową restaurację w Bielsko-Białej
Smak i pasja ocenione na pięć gwiazdek
Mały pierożek, wielka historia. Jak pielmieni przekroczyło granice Syberii.
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Prawo
Ulga na badania i rozwój może być lekiem na rosnące koszty zatrudnienia. Korzysta z niej tylko 1/4 uprawnionych firm
Wysokie koszty zatrudnienia to w tej chwili jedno z poważniejszych wyzwań utrudniających działalność i hamujących rozwój polskich przedsiębiorstw. – Skuteczną odpowiedzią może być ulga badawczo-rozwojowa – wskazuje Piotr Frankowski, dyrektor zarządzający Ayming Polska. Ten instrument umożliwia odliczenie nawet 200 proc. kosztów osobowych, czyli m.in. wynagrodzeń, od podstawy opodatkowania. Ulgę B-+R zna 90 proc. rodzimych przedsiębiorstw, ale korzysta z niej mniej niż 1/4 uprawnionych. Firma, wspólnie z Konfederacją Lewiatan, przedstawiła rządowi szereg rekomendacji działań, które mogłyby te statystyki poprawić.
Farmacja
Diagnostyka obrazowa w Polsce nie odbiega jakością od Europy Zachodniej. Rośnie dostępność badań i świadomość pacjentów
Na podstawie wyników diagnostyki obrazowej, czyli m.in. tomografii komputerowej, USG, RTG czy rezonansu magnetycznego, podejmowanych jest nawet 80 proc. decyzji klinicznych. – Diagnostyka obrazowa będzie miała coraz większe znaczenie w medycynie – mówi prof. nadzw. dr hab. n. med. Jakub Swadźba, założyciel i prezes zarządu Diagnostyka SA. Jak ocenia, ten segment w Polsce jest już na światowym poziomie, a ostatnie lata przyniosły znaczący postęp związany z upowszechnieniem nowych technologii i nowoczesnych rozwiązań.
Ochrona środowiska
Europa przegrywa globalny wyścig gospodarczy. Nowa KE będzie musiała podjąć szybkie i zdecydowane działania
Udział Europy w światowej gospodarce się kurczy. Podczas gdy jeszcze w 2010 roku gospodarki UE i USA były mniej więcej tej samej wielkości, tak dekadę później, w 2020 roku Wspólnota znalazła się już znacznie poniżej poziomu amerykańskiego. – Niedługo jedynym, co Europa będzie mogła zaoferować światu, będą konsumenci – mówi europosłanka Ewa Zajączkowska-Hernik. Jak wskazuje, przywrócenie gospodarczej atrakcyjności UE powinno być priorytetem nowej Komisji Europejskiej, ale nie da się tego pogodzić z zaostrzeniem polityki klimatycznej.
Partner serwisu
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.