Komunikaty PR

Jesienna odsłona trasy Naturalne Poranki Blisko Natury – sielankowe krajobrazy w

2022-10-17  |  01:00
Biuro prasowe

Wraz z październikiem przyszedł czas na nowe, jesienne odcinki w ramach trasy Naturalne Poranki Blisko Natury. Adriana Marczewska, szefowa kuchni i prowadząca program, wybrała się do sudeckiej krainy – doliny rzeki Bóbr, by znaleźć inspirację do stworzenia pysznych śniadań. Do ich przyrządzenia oprócz m.in. aromatycznych grzybów, kolorowych warzyw czy świeżych ziół, wykorzystała parówki z linii Tarczyński Naturalnie w zupełnie nowej odsłonie. 

 

Zachwycająca i pełna inspiracji Dolina Bobru

Adriana Marczewska postanowiła przywitać widzów najnowszego odcinka trasy Naturalne Poranki Blisko Natury z malowniczej Doliny Bobru. W poszukiwaniu smaków Dolnego Śląska, w towarzystwie przewodnika, odwiedziła monumentalną zaporę na Jeziorze Pilchowickim z widokiem na – będący tutejszą perłą inżynierii – most kolejowy. Szefową kuchni najbardziej zachwycił jednak pierwszy wymurowany w województwie zamek Wleń z XII w. 

– Sielankowe krajobrazy, niesamowite budowle i zachwycające panoramy – tak w kilku słowach mogłabym podsumować tę okolicę zamku Wleń. Dolny Śląsk zachwyca mnie z każdą wizytą i nie inaczej było tym razem. Przygotowywanie śniadań w takich okolicznościach to wielka przyjemność, która mnie inspiruje do odkrywania nowych smaków. Mam nadzieję, że z przyjemnością skosztujecie naszych naturalnych śniadań i wybierzecie się w podróż szlakiem Naturalnych Poranków – mówi Adriana Marczewska, szefowa kuchni.

 

Pyszne śniadania w jesiennej oprawie

Podziwianie najpiękniejszych panoram na Dolnym Śląsku skąpanych w barwach jesieni musiało zakończyć się kulinarnym sukcesem. I tak powstało śniadanie składające na bazie zapiekanego bakłażana z konfitowanymi pomidorkami z szalotką. Całość, wraz z parówkami Tarczyński Naturalnie 100% z kurczaka, została posypana płatkami jadalnych kwiatów i liśćmi świeżych ziół. 

W trakcie podróży szefowa kuchni odwiedziła także Tarczyn – spokojne i pełne ciszy miasteczko, słynące z życia mieszkańców w ruchu slow. To zainspirowało Adrianę do stworzenia kolejnej potrawy, czyli chrupiących, smażonych na maśle tostów, wypełnionych aromatycznymi kurkami i mozzarellą. Nie zabrakło źródła białka – parówek Tarczyński Naturalnie 100% z szynki i świeżych warzyw – garści zielonej i pachnącej rukoli. 

 

Najnowszy odcinek trasy Naturalne Poranki Blisko Natury dostępny jest pod linkiem: https://youtu.be/y_ic19eC5Qc

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Trwają prace nad szczegółowymi wytycznymi dla schronów. Prowadzona jest też inwentaryzacja i ocena stanu istniejących obiektów

W MSWiA trwają prace nad rozporządzeniem, które określi m.in., jakie warunki powinny spełniać miejsca schronienia, oraz wprowadzi spójne standardy dotyczące ich organizacji i wyposażenia. Ich opracowanie wymagane jest przez ustawę o ochronie ludności i obronie cywilnej, która weszła w życie 1 stycznia br. Trwa także inwentaryzacja istniejących obiektów zbiorowej ochrony, w tym schronów. Jak podkreślają eksperci, mamy w tym obszarze wiele zaległości do nadrobienia. Problemem jest niedobór specjalistów od budowli schronowych, którzy mogliby ten proces wesprzeć i przyspieszyć.

Handel

Nowy rozdział we współpracy Wielka Brytania – Unia Europejska. Bezpieczeństwo jedną z kluczowych kwestii

19 maja odbędzie się w Londynie pierwszy od brexitu na tak wysokim szczeblu szczyt brytyjskich i unijnych przywódców. Zdaniem polskich europosłów obydwie strony dojrzały do ponownego zacieśnienia stosunków i są dla siebie kluczowymi partnerami. Rozmowy dotyczyć mają przede wszystkim zagadnień związanych z obronnością, ale także możliwości swobodnego przemieszczania się młodych ludzi. Wyzwaniem we wzajemnych relacjach wciąż są kwestie handlowe.

Transport

W Amazon pracuje ponad 750 tys. robotów. Najnowszy jest wyposażony w „zmysł” dotyku

Pierwsze roboty wyposażone w „zmysł” dotyku wykorzystywane są przez Amazon do obsługi produktów w centrach realizacji zamówień w USA i Niemczech. Roboty potrafią precyzyjnie przeszukiwać nawet ciasne przestrzenie półek w poszukiwaniu konkretnych produktów i z wyczuciem przenosić je na taśmę. Dzięki nim pracownicy nie muszą się schylać ani wspinać po drabinie w poszukiwaniu towaru. Automatyzacja wspiera też pracę kurierów. Paczki, które mają być dostarczone pod wskazany adres, podświetlane są w furgonetce na zielono, co ułatwia znalezienie właściwej przesyłki i skraca czas dostawy.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.