Komunikaty PR

Majonez Kielecki z jajek od kur z chowu ściółkowego

2023-10-17  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Ewa Kawiecka
Soul&Mind

ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/

Najbardziej znany produkt Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” – Majonez Kielecki – łączy w sobie dokonały smak, krótki skład i troskę o dobrostan zwierząt. Na rynek trafiła właśnie pierwsza partia wyrobów w szklanych opakowaniach, wyprodukowana wyłącznie na bazie jajek od kur z chowu ściółkowego. To kolejny krok firmy w stronę realizacji strategii zadeklarowanej w maju 2018 r.

Do sklepów skierowano kilkadziesiąt ton uwielbianego przez Polaków majonezu, powstałego wyłącznie z tzw. jaj „dwójek”. Produkty te dostępne są w słoiczkach o pojemności 170 ml, 310 ml, 410 ml, 500 ml i 700 ml. Aby wyróżniały się na półkach oznaczono je specjalną, okazjonalną banderolą.

- Na rynku już kilku lat dostępne są wyroby, przy produkcji których nie stosujemy jajek potocznie określanych jako „trójki”. Mowa tu konkretnie o Majonezie Kieleckim Omega-3 310 g, Majonezie Kieleckim lekkim 310 g, oraz Majonezie Kieleckim 450 ml, w plastikowym opakowaniu. Jednak teraz po raz pierwszy powstał również nasz flagowy, „tradycyjny” Majonez Kielecki w szklanych opakowaniach w całości na bazie jajek z chowu ściółkowego. Jesteśmy dumni z tego, że konsekwentnie realizujemy założone przez nas cele i zbliżamy się do całkowitego odejścia od surowców pochodzących od zwierząt hodowanych w systemie klatkowym! – mówi Adam Jamróz, prezes zarządu WSP „Społem”.

Tak jak zostało to wspomniane powyżej 30 maja 2018 roku firma zdeklarowała, że w trosce o dobrostan i los zwierząt hodowlanych do końca 2025 roku wdroży nowe rozwiązania produkcyjne, które zaowocują całkowitym wycofywaniem surowców pochodzących od kur z chowu klatkowego. Firma podejmuje intensywne działania, aby ten termin wyraźnie przyspieszyć i są na to duże szanse.

Majonez Kielecki to jeden z najchętniej kupowanych majonezów w Polsce. Doskonały smak, kremowa konsystencja i najwyższej jakości składniki sprawiają, że nasz produkt od pokoleń cieszy się uznaniem rodzimych i zagranicznych konsumentów oraz ekspertów kulinarnych. Jego receptura stała się podstawą do opracowana Polskiej Normy majonezu.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Soul&Mind
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Handel Lidl i kampania Dzieciństwo bez przemocy” – spoty we wszystkich sklepach Biuro prasowe
2024-10-09 | 09:35

Lidl i kampania "Dzieciństwo bez przemocy” – spoty we wszystkich sklepach

Ruszyła kampania „Dzieciństwo bez przemocy” Fundacji Dajemy Dzieciom Siłę oraz Krajowej Koalicji na Rzecz Ochrony Dzieci. Jest ona wyrazem sprzeciwu wobec krzywdzenia dzieci i ma
Handel Empik wzmacnia ofertę Nowych Bielaw
2024-10-07 | 13:00

Empik wzmacnia ofertę Nowych Bielaw

Nowe Bielawy poszerzają swoją ofertę kulturalną, rozrywkową i multimedialną. W toruńskim centrum handlowym, które jest częścią portfolio Greenman Poland, zadebiutował najnowszy w
Handel Oferta handlowa Galerii Północnej zyskuje
2024-10-03 | 13:00

Oferta handlowa Galerii Północnej zyskuje

Galeria Północna stale umacnia swoją ofertę. Dwóch najemców – Sephora i Dealz –zmodernizowało właśnie swoje lokale, a Dealz dodatkowo zmienił lokalizację.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Green Industry Summit 2024

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Motoryzacja

Transport

Cyfrowi kontrolerzy lotów nie zastąpią na razie całkowicie ludzi. Zaawansowane technologie będą jednak wspierać zarządzanie ruchem lotniczym

– Praca kontrolerów lotu jest niezagrożona i w najbliższej przyszłości nie zostanie zastąpiona robotami – ocenia Magdalena Jaworska-Maćkowiak, prezeska Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej. Jednak inwestycje w technologie wspierające prace kontrolerów to konieczność, a koszty ich wdrożenia najlepiej równoważyć, opracowując wspólne rozwiązania w skali międzynarodowej. Konieczność unowocześniania wynika przede wszystkim z potrzeb i wyzwań związanych ze stale rosnącym ruchem lotniczym oraz niewystarczającą liczbą pracowników obsługujących go.

DlaWas.info

IT i technologie

Szwedzka Akademia Nauk uhonorowała lata pracy nad sztuczną inteligencją. Nagroda Nobla trafiła do twórców sztucznych sieci neuronowych

Nagrodę Nobla w dziedzinie fizyki przyznano dwóm naukowcom za przełomowe prace nad maszynami, które potrafią się uczyć. John Hopfield stworzył pamięć asocjacyjną, a Geoffrey Hinton wynalazł metodę, dzięki której sztuczna inteligencja za pomocą danych może wykonywać różne zadania. – To pierwsza w historii Nagród Nobla nagroda za sposób przetwarzania informacji, a nie za odkrycie czy eksperyment fizyczny. Komitet Noblowski według mnie uczynił słusznie, bo to, co się dzieje obecnie w dziedzinie sztucznej inteligencji, przetwarzanie informacji, jest kluczową rzeczą dla rozwoju całej naszej cywilizacji – ocenia dr hab. Rafał Demkowicz-Dobrzański, prof. Uniwersytetu Warszawskiego.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.