Komunikaty PR

Zasmakuj w „Kuchni Bałtyckiej” z Witem Szychowskim

2021-12-09  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Agnieszka Kołogrecka
PO PROSTU PR



agnieszka|poprostupr.pl| |agnieszka|poprostupr.pl
601407033

Kołobrzeska Grupa Producentów Ryb w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie realizuje nowy program podróżniczo-kulinarny „Kuchnia Bałtycka. Gospodarzem programu jest Wit Szychowski, występujący pod pseudonimem Pan Tasak, znany między innymi widzom cyklu „Dookoła Bałtyku”. Tym razem wyruszy on na drugą stronę Morza Bałtyckiego, na wyprawę pełną wyjątkowych smaków i zaskakujących przygód. W poszukiwaniu kuchni bałtyckiej sprawdzi, jak jedzą ryby mieszkańcy innych nadbałtyckich krajów. W trakcie swoich podróży zbierze kulinarne inspiracje, by następnie wykorzystać je przy tworzeniu nowych, smakowitych przepisów z ryb bałtyckich.

Jak wielki skarb kryje Bałtyk oraz dlaczego warto jeść i jak przyrządzać ryby bałtyckie? Tego wszystkiego dowiedzą się widzowie nowego programu „Kuchnia Bałtycka”, którego gospodarzem jest Wit Szychowski – kucharz-pasjonat-podróżnik, słynący z innowacyjnej, autorskiej kuchni, opartej na jakościowych, sezonowych produktach. Wit jest fanem zdrowych, prostych dań. „Odkurza” zapomniane receptury i nadaje im nowoczesnego sznytu.

Wraz z ekipą programu „Kuchnia Bałtycka” Wit odwiedzi wyspy: Uznam, Rugię, Bornholm i Christianso, a także południową Szwecję, a w niej – miasto Malmo. Zebrane podczas podróży inspiracje posłużą mu do stworzenia wyjątkowych przepisów, których bazą będą ryby bałtyckie.

Porozmawia z „lokalsami” o historii i tradycjach regionu, ich ulubionych potrawach oraz sposobach ich przyrządzania. W poszukiwaniu kulinarnych inspiracji odwiedzi miejsca, w których smaki przeszłości przenikają się z nowoczesnością. W każdym odcinku skosztuje typowej dla danego regionu rybnej potrawy, by następnie zaproponować ją we własnej, autorskiej wersji. W trakcie wyprawy pod tasak Wita trafią smakowite gatunki bałtyckich ryb.

Pierwsza seria programu „Kuchnia Bałtycka” składa się z siedemnastu odcinków. Bazą cyklu jest sześć odcinków o tematyce podróżniczej, do których uzupełnieniem są po dwa odcinki o tematyce kulinarnej, w których Wit prezentuje jak przygotować dania inspirowane podróżą i kuchnią danego kraju, czy miejsca. „Kuchnia Bałtycka” emitowana będzie na YouTube na kanale Naturalnie Bałtyckie. Premierowy odcinek, realizowany na wyspie Uznam już dostępny jest na YouTube na kanale Naturalnie Bałtyckie https://www.youtube.com/watch?v=4do7pr0dqb4

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: PO PROSTU PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Konsument Złodzieje nie mają Świąt Biuro prasowe
2024-12-20 | 11:00

Złodzieje nie mają Świąt

Przerwa świąteczna i noworoczna zbliża się wielkimi krokami. Jak informuje policja, to właśnie m.in. w tym okresie częściej dochodzi do kradzieży z włamaniem w domach
Konsument Święta jakby luksusowe – co 4. Polak zadłuża się na Boże Narodzenie
2024-12-17 | 08:00

Święta jakby luksusowe – co 4. Polak zadłuża się na Boże Narodzenie

Aż 1/4 Polaków zadłuża się na organizację świąt Bożego Narodzenia, aby były wystawne, z czego 6 proc. zrobiło to wielokrotnie. Najczęściej konsumenci sięgają po pomoc rodziny,
Konsument Polacy coraz hojniejsi wobec swoich pupili
2024-12-11 | 11:00

Polacy coraz hojniejsi wobec swoich pupili

Dwóch na trzech opiekunów zwierząt planuje kupić swoim pupilom świąteczne prezenty, a aż jedna trzecia z nich rozważa w tym roku zakup specjalnego kalendarza adwentowego.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Przemysł spożywczy

Rośnie konkurencja ze strony ukraińskich producentów żywności na unijnym rynku. To wyzwanie dla polskiego rolnictwa

Zawieszenie ceł przez UE na towary z Ukrainy od czerwca 2022 roku oznacza de facto proces integracji tego kraju z jednolitym rynkiem europejskim, z wyjątkami dotyczącymi kilku produktów rolnych. Oznacza to poważne wyzwania dla polskiego rolnictwa, zwłaszcza że 73 proc. eksportu naszej żywności trafia na rynek unijny. Zdaniem ekspertów w odpowiedzi na tę konkurencję polskie rolnictwo musi postawić bardziej na jakość i innowacje, a nie na niską cenę produktów.

Ochrona środowiska

Zdjęcia satelitarne dobrym źródłem wiedzy o zmianach klimatycznych. Ich zaletami są ujęcie dużego obszaru i regularność dokumentowania

Szczegółowe raportowanie zachodzących przez ostatnie pół wieku zmian klimatycznych i przewidywanie tego, jak warunki życia na Ziemi będą się zmieniały w najbliższych dekadach, stało się możliwe dzięki zdjęciom dostarczanym przez satelity. Z punktu obserwacyjnego, jakim jest orbita okołoziemska, od 1972 roku uzyskuje się dane dotyczące dużych powierzchni. Dzięki nim naukowcy wiedzą m.in. to, że za około pięć lat średnia temperatura regularnie zacznie przekraczać punkt ocieplenia 1,5 stopnia i potrafią wywnioskować, jak wpłynie to na poziom wód w morzach.

Regionalne – Mazowieckie

Większe bezpieczeństwo przechowywanych w magazynach dzieł sztuki. Muzeum Narodowe w Warszawie przeniesie je do nowego budynku

Kupiony ze wsparciem Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego budynek przy ulicy Puławskiej będzie służył Muzeum Narodowemu w Warszawie jako magazyn wielkogabarytowych dzieł sztuki. To tu jeszcze w tym roku mają trafić zbiory z magazynu w Tarczynie, który według opinii NIK nie spełnia niezbędnych norm technicznych. W ciągu dwóch–trzech lat w nowym budynku powstanie także przestrzeń wystawiennicza dla kolekcji mebli i wzornictwa należących do MNW.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.