Komunikaty PR

Zasmakuj w „Kuchni Bałtyckiej” z Witem Szychowskim

2021-12-09  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Agnieszka Kołogrecka
PO PROSTU PR



agnieszka|poprostupr.pl| |agnieszka|poprostupr.pl
601407033

Kołobrzeska Grupa Producentów Ryb w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie realizuje nowy program podróżniczo-kulinarny „Kuchnia Bałtycka. Gospodarzem programu jest Wit Szychowski, występujący pod pseudonimem Pan Tasak, znany między innymi widzom cyklu „Dookoła Bałtyku”. Tym razem wyruszy on na drugą stronę Morza Bałtyckiego, na wyprawę pełną wyjątkowych smaków i zaskakujących przygód. W poszukiwaniu kuchni bałtyckiej sprawdzi, jak jedzą ryby mieszkańcy innych nadbałtyckich krajów. W trakcie swoich podróży zbierze kulinarne inspiracje, by następnie wykorzystać je przy tworzeniu nowych, smakowitych przepisów z ryb bałtyckich.

Jak wielki skarb kryje Bałtyk oraz dlaczego warto jeść i jak przyrządzać ryby bałtyckie? Tego wszystkiego dowiedzą się widzowie nowego programu „Kuchnia Bałtycka”, którego gospodarzem jest Wit Szychowski – kucharz-pasjonat-podróżnik, słynący z innowacyjnej, autorskiej kuchni, opartej na jakościowych, sezonowych produktach. Wit jest fanem zdrowych, prostych dań. „Odkurza” zapomniane receptury i nadaje im nowoczesnego sznytu.

Wraz z ekipą programu „Kuchnia Bałtycka” Wit odwiedzi wyspy: Uznam, Rugię, Bornholm i Christianso, a także południową Szwecję, a w niej – miasto Malmo. Zebrane podczas podróży inspiracje posłużą mu do stworzenia wyjątkowych przepisów, których bazą będą ryby bałtyckie.

Porozmawia z „lokalsami” o historii i tradycjach regionu, ich ulubionych potrawach oraz sposobach ich przyrządzania. W poszukiwaniu kulinarnych inspiracji odwiedzi miejsca, w których smaki przeszłości przenikają się z nowoczesnością. W każdym odcinku skosztuje typowej dla danego regionu rybnej potrawy, by następnie zaproponować ją we własnej, autorskiej wersji. W trakcie wyprawy pod tasak Wita trafią smakowite gatunki bałtyckich ryb.

Pierwsza seria programu „Kuchnia Bałtycka” składa się z siedemnastu odcinków. Bazą cyklu jest sześć odcinków o tematyce podróżniczej, do których uzupełnieniem są po dwa odcinki o tematyce kulinarnej, w których Wit prezentuje jak przygotować dania inspirowane podróżą i kuchnią danego kraju, czy miejsca. „Kuchnia Bałtycka” emitowana będzie na YouTube na kanale Naturalnie Bałtyckie. Premierowy odcinek, realizowany na wyspie Uznam już dostępny jest na YouTube na kanale Naturalnie Bałtyckie https://www.youtube.com/watch?v=4do7pr0dqb4

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: PO PROSTU PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Konsument Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie? Biuro prasowe
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden
Konsument Złodzieje nie mają Świąt
2024-12-20 | 11:00

Złodzieje nie mają Świąt

Przerwa świąteczna i noworoczna zbliża się wielkimi krokami. Jak informuje policja, to właśnie m.in. w tym okresie częściej dochodzi do kradzieży z włamaniem w domach
Konsument Święta jakby luksusowe – co 4. Polak zadłuża się na Boże Narodzenie
2024-12-17 | 08:00

Święta jakby luksusowe – co 4. Polak zadłuża się na Boże Narodzenie

Aż 1/4 Polaków zadłuża się na organizację świąt Bożego Narodzenia, aby były wystawne, z czego 6 proc. zrobiło to wielokrotnie. Najczęściej konsumenci sięgają po pomoc rodziny,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Szkolenie Online IMM

Prawo

UE lepiej przygotowana na reagowanie na klęski żywiołowe. Od czasu powodzi w Polsce pojawiło się wiele usprawnień

Na tereny dotknięte ubiegłoroczną powodzią od rządu trafiło ponad 4 mld zł. Pierwsze formy wsparcia, w tym zasiłki, pomoc materialna czy wsparcie dla przedsiębiorców, pojawiły się już w pierwszych dniach od wystąpienia kataklizmu. Do Polski ma też trafić 5 mld euro z Funduszu Spójności UE na likwidację skutków powodzi. Doświadczenia ostatnich lat powodują, że UE jest coraz lepiej przygotowana, by elastycznie reagować na występujące klęski żywiołowe.

Prawo

Rzecznik MŚP: Obniżenie składki zdrowotnej to nie jest szczyt marzeń. Ideałem byłby powrót do tego, co było przed Polskim Ładem

Podczas najbliższego posiedzenia, które odbędzie się 23 i 24 kwietnia, Senat ma się zająć ustawą o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Zakłada ona korzystne zmiany w składkach zdrowotnych płaconych przez przedsiębiorców. Rzecznik MŚP apeluje do izby wyższej i prezydenta o przyjęcie i podpisanie nowych przepisów. Pojawiają się jednak głosy, że uprzywilejowują one właścicieli firm względem pracowników, a ponadto nie podlegały uzgodnieniom, konsultacjom i opiniowaniu.

Handel

Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.