Komunikaty PR

Koszyki z Vincentem i Portugalią Gourmet

2021-11-12  |  10:20
Biuro prasowe
Kontakt
Michał Nitychoruk
Globalworth

Twarda 18
00-105 Warszawa
michal.nitychoruk|globalworth.pl| |michal.nitychoruk|globalworth.pl
+48 886 201 362
https://www.globalworth.com/

Najpopularniejszy stołeczny food hall, Hala Koszyki, przyciąga kolejnych najemców i wzmacnia ofertę kuchni europejskiej. Jeszcze w tym roku będzie tu można kupić portugalskie przysmaki z Portugalia Gourmet, a na początku przyszłego goście Koszyków skosztują niepowtarzalnego francuskiego pieczywa i wyrobów cukierniczych od Vincenta.

Nadziewane binokle z Lotaryngii, rolady bûches de Noël czy chleby na zakwasie z Dordogne – już niedługo będzie można kupić w Hali Koszyki. Słynąca z najlepszych francuskich wypieków piekarnia i bistro Vincent otworzy się na początku przyszłego roku. Natomiast jeszcze tej jesieni na gości Koszyków będą czekać najlepsze portugalskie delikatesy od Portugalia Gourmet. Oba lokale znajdą się na parterze budynku.

"W minionym roku przedłużyliśmy większość umów najmu, potwierdzając jednocześnie dobrą i partnerską relację z naszymi najemcami. Dodatkowo stale urozmaicamy ofertę Hali Koszyki, tak aby była ona atrakcyjna dla naszych gości. Oprócz wspomnianych najbliższych otwarć, w roku 2022 pojawią się nowe miejsca spotkań oraz kolejne marki, dopełniając tym samym ofertę Hali Koszyki."

Anna Merta, Leasing Director Retail w Globalworth Poland

"Po 5 latach obecności na stołecznym rynku Hala Koszyki wciąż pozostaje najpopularniejszym food hallem i ulubionym miejscem spotkań mieszkańców Warszawy, których przyciąga znakomitą kuchnią i niepowtarzalną atmosferą. Doskonale wiedzą o tym nasi najemcy, którzy są z nami od samego początku. Nie zamykamy się jednak na nowości, dlatego z radością witamy w tym gronie dwa znakomite koncepty: Vincent i Portugalia Gourmet, które staną się cennym uzupełnieniem naszej oferty."

Weronika Kuna, Leasing Manager w Globalworth Poland

Vincent Boulangerie Patisserie to nie tylko piekarnia, ale także cukiernia i bistro oferujące niepowtarzalnefrancuskie pieczywo i wyroby cukiernicze tworzone ręcznie według tradycyjnych receptur, tylkoz naturalnych składników. Za marką stoi Francuz urodzony w Lotaryngii - Vincent Gauthier, który odnajmłodszych lat był miłośnikiem dobrego pieczywa i produktów wysokiej jakości. Do produkcji wypiekówsprowadzane są z Francji najlepsze dostępne na tamtejszym rynku mąki i inne składniki, dzięki czemu mająprawdziwie francuski smak.

Portugalia Gourmet to miejsce przywodzące na myśl wakacje w słonecznej Portugalii. Kupimy tu najlepsze produkty będące kwintesencją tamtejszej kuchni. Nie zabraknie przetworów, sardynek i konserw rybnych oraz doskonałego portugalskiego wina i mocniejszych alkoholi. Dla miłośników słodkości będą zaś wypiekane na miejscu sławne portugalskie ciasteczka Pastel de Nata.  

O HALI KOSZYKI
Hala Koszyki została wzniesiona ponad 100 lat temu przy ulicy Koszykowej w Warszawie na terenie ówczesnego folwarku Koszyki. Zaprojektowana w secesyjnym stylu przez architekta Juliusza Dzierżanowskiego, dopiero jesienią 2016 roku wróciła na mapę miasta jako wyjątkowy punkt towarzyski i kulinarny, gdzie można zjeść w kilkunastu restauracjach i barach lub kupić produkty spożywcze do domu. Kompleks obejmuje 16 000 mkw. powierzchni biurowej i 6 500 mkw. powierzchni handlowej. Właścicielem i zarządcą Hali Koszyki jest Globalworth.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Nieruchomości Eurocash zostaje w Diunie na dłużej Biuro prasowe
2024-05-14 | 12:15

Eurocash zostaje w Diunie na dłużej

Na kolejne lata w warszawskim kompleksie biurowym z portfolio PineBridge Benson Elliot i Syrena Real Estate zostaje Grupa Eurocash. Firma podpisała umowę na wynajem w Diunie czterech pięter w
Nieruchomości Green Caffè Nero otworzy się w Diunie
2024-05-14 | 12:05

Green Caffè Nero otworzy się w Diunie

Już tego lata w kompleksie biurowym Diuna z portfolio PineBridge Benson Elliot i Syrena Real Estate, zlokalizowanym w sercu warszawskiego Służewca, swoje drzwi otworzy Green Caffè Nero.
Nieruchomości Ruszyła sprzedaż pobytów w Termach Karkonosze Resort & Spa
2024-05-14 | 11:00

Ruszyła sprzedaż pobytów w Termach Karkonosze Resort & Spa

Termy Karkonosze Resort & Spa to unikalny w skali kraju kompleks hotelowo-rekreacyjny. Już w te wakacje pierwsi goście będą mogli doświadczyć holistycznej regeneracji i wyciszyć zmysły

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Samorządowy Kongres Finansowy

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Ochrona środowiska

Mniej niż 2 proc. polskich rzek ma czystą wodę zdatną do picia. Podczas akcji sprzątania wolontariusze zbierają setki ton śmieci

Z badań Głównego Inspektoratu Ochrony Środowiska wynika, że w latach 2014–2020 zły stan wód odnotowano w 99,5 proc. polskich rzek. Problemem jest także zaśmiecanie rzek i ich okolic. W trakcie corocznych akcji sprzątania wolontariusze zbierają setki ton śmieci. Rozwijanie powszechnej świadomości i odpowiedzialności za lokalne środowisko to jeden z głównych celów akcji Operacja Czysta Rzeka. Trwa właśnie szósta edycja akcji, w którą angażują się także prywatne firmy.

Infrastruktura

Podczas wojny w Ukrainie całkowicie zniszczono niemal 10 proc. mieszkań i domów. Proces odbudowy potrzebuje odpowiedniej strategii

Łączne szkody w infrastrukturze Ukrainy spowodowane inwazją rosyjską sięgają 157 mld dol. – wynika z obliczeń Kijowskiej Szkoły Ekonomicznej. Bank Światowy wylicza, że całkowity koszt odbudowy Ukrainy w ciągu następnej dekady wyniesie 486 mld dol., przy czym najwięcej pochłonie mieszkalnictwo. – Ukraina potrzebuje kompleksowej strategii odbudowy i renowacji swoich zasobów budowlanych – ocenia Besim Nebiu z Habitat for Humanity International. Jego zdaniem powinna ona od razu uwzględniać problemy w mieszkalnictwie, z którymi jeszcze przed wojną borykały się ukraińskie gminy.

Przemysł

Projekt budowy pierwszej w Polsce elektrowni jądrowej nabiera tempa. Ruszają prace geologiczne w miejscu planowanej inwestycji

W maju ruszają prace geologiczne w miejscu planowanej budowy pierwszej w Polsce elektrowni jądrowej na Pomorzu. Pierwszy etap badań zakończy się w tym roku, a wyniki zostaną wykorzystane w trwającym procesie projektowania elektrowni przez konsorcjum Westinghouse i Bechtel. – Chcemy dobrze poznać strukturę gruntu, na którym posadowiona będzie elektrownia. Dzięki temu będziemy mogli dopracować sam projekt elektrowni z perspektywy bezpieczeństwa – podkreśla Leszek Hołda, prezes Bechtel Polska.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.