Agencja Od kuchni rozpoczyna współpracę z kolejnymi markami z sektora food
Do portfolio agencji kreatywnej Od kuchni dołączyły w ostatnich tygodniach kolejne dwie marki. Jedną z nich jest Perino, producent świeżych, głęboko mrożonych makaronów, tworzonych dla międzynarodowego sektora HoReCa. Kolejna firma to Dr. Coco, twórca w pełni naturalnej wody kokosowej bez glutenu, laktozy, cukru i sztucznych dodatków. Obie marki powierzyły agencji prowadzenie swoich profili w mediach społecznościowych, w tym Facebooka, Instagrama czy LinkedIna. Strony nie podają na jak długo została podpisana umowa.
Kompleksowa obsługa mediów społecznościowych marek z sektora food to obszar, w którym się specjalizujemy. Cieszymy się, że nasze portfolio rozbudowuje się o kolejne marki, które oferują swoim klientom wysokiej jakości produkty. W obsługę tych marek zaangażowanych jest kilka osób z naszego zespołu, w tym specjalistki ds. social media, graficzki oraz fotografki, które realizują wiele produktowych sesji zdjęciowych w naszym Studiu fotograficznym Od kuchni – mówi Magdalena Malutko, CEO Agencji kreatywnej Od kuchni.
Agencja kreatywna Od kuchni w ostatnim roku stworzyła i wprowadziła na rynek dwie zupełnie nowe marki produktów spożywczych, tworząc strategię marketingową, odpowiadając za branding, projekty logotypów oraz opakowań. Komunikacyjnie współpracuje także m.in. z dystrybutorem win, producentami żywności, czy producentem słodyczy reklamowych.

VOICE IMPACT AWARD – ogólnopolski konkurs grantowy dla dziennikarzy i studentów

Komunikacja w czasach kryzysów i zmian geopolitycznych. Jubileuszowy Kongres Public Relations

Jak skutecznie wykorzystać komunikację mobilną w biznesie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Handel

Ze względu na różnice w cenach surowce wtórne przegrywają z pierwotnymi. To powoduje problemy branży recyklingowej
Rozporządzenie PPWR stawia ambitne cele w zakresie wykorzystania recyklatów w poszczególnych rodzajach opakowań. To będzie oznaczało wzrost popytu na materiały wtórne pochodzące z recyklingu. Obecnie problemy branży recyklingu mogą spowodować, że popyt będzie zaspokajany głównie przez import. Dziś do dobrowolnego wykorzystania recyklatów nie zachęcają przede wszystkim ceny – surowiec pierwotny można kupić taniej niż ten z recyklingu.
Przemysł spożywczy
Rośnie presja konkurencyjna na unijne rolnictwo. Bez rekompensat sytuacja rolników może się pogarszać

Rolnictwo i żywność, w tym rybołówstwo, są sektorami strategicznymi dla UE. System rolno-spożywczy, oparty na jednolitym rynku europejskim, wytwarza ponad 900 mld euro wartości dodanej. Jego konkurencyjność stoi jednak przed wieloma wyzwaniami – to przede wszystkim eksport z Ukrainy i niedługo także z krajów Mercosur, a także presja związana z oczekiwaniami konsumentów i Zielonym Ładem. Bez rekompensat rolnikom może być trudno tym wyzwaniom sprostać.
Transport
Infrastruktury ładowania elektryków przybywa w szybkim tempie. Inwestorzy jednak napotykają szereg barier

Liczba punktów ładowania samochodów elektrycznych wynosi dziś ok. 10 tys., a tempo wzrostu wynosi ok. 50 proc. r/r. Dynamika ta przez wiele miesięcy była wyższa niż wyniki samego rynku samochodów elektrycznych, na które w poprzednim roku wpływało zawieszenie rządowych dopłat do zakupu elektryka. Pierwszy kwartał br. zamknął się 22-proc. wzrostem liczby rejestracji w ujęciu rocznym, ale kwiecień przyniósł już wyraźne odbicie – o 100 proc.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.