Agencja Od kuchni wprowadza na rynek roślinną markę Planty
Planty, nowy gracz na rynku polskich produktów roślinnych, powierzył kompleksowe stworzenie swojej marki oraz planu komunikacji i strategii marketingowej warszawskiej agencji Od kuchni. To kolejna marka z sektora food & lifestyle, która zaufała Od kuchni, zlecając jej stworzenie brandu od podstaw oraz bieżącą obsługę.
Od kuchni od kilku miesięcy przygotowywało się do wprowadzenia na rynek nowej marki roślinnej – Planty. Agencji kreatywnej powierzono obsługę fotograficzną, projekt pudełek pod produkty, stworzenie namingu, logotypu oraz całego brandbooka. Co więcej, zespół odpowiada za stworzenie kompleksowej strategii marketingowej, a także bieżącą obsługę social media, PR oraz działania z zakresu influencer marketingu.
Po raz kolejny mamy przyjemność tworzyć markę od podstaw oraz pomagać przy wprowadzaniu jej na rynek. Zarówno ja, jak i zespół Od kuchni, bardzo cenimy takie wyzwania, ponieważ mamy szansę nadać nowemu produktowi pewien kształt, podkreślając filozofię i wartości kryjące się w zamysłach jego twórców. Cieszymy się, że po wielu miesiącach pracy nad tym projektem, już niebawem w licznych sklepach będzie można nabyć produkty Planty zamknięte w naszych pudełkach. Mamy nadzieję, że zarówno produkt jak i cała strona wizualna przypadną konsumentom do gustu – mówi Magdalena Malutko, CEO Agencji kreatywnej Od kuchni.
Pomysłodawcy Planty od lat tworzyli produkty roślinne pod marki własne dużych sieci handlowych. W ofercie Planty znajdują się: burgery z grochu, buraka, pieczarek, burgery ze słonecznikiem, dukaty z ciecierzycy lub fasoli, kiełbaski, gyros, kaszanka i klopsiki. W każdym produkcie znajdziemy wysokiej jakości w 100% roślinne składniki. Planty udowadnia, że produkty na bazie warzyw nie są jedynie wyborem dla tych, którzy zrezygnowali z mięsa. Jest to także wartościowe – i przede wszystkim – smaczne urozmaicenie dobrze zbilansowanej diety.
__
Agencja kreatywna Od kuchni specjalizuje się w obsłudze klientów z sektora food & lifestyle. Obszar jej działań to koordynacja projektów marketingowych, prowadzenie kanałów w social media, współpraca z mediami oraz produkcja contentu foto & wideo w dwóch studiach fotograficznych należących do agencji. Agencja wprowadziła na rynek marki Złota Gęś oraz Planty. Od kuchni odpowiada także za komunikację restauracji Epoka i Wi-Taj oraz współpracuje m.in. z producentem słodyczy reklamowych Slodkie, dystrybutorem win TiM S.A. i Deli Cateringiem. Agencja ma na swoim koncie współpracę z siecią sklepów Biedronka, Old Friends, Grzegorzem Łapanowskim, Warszawskim Festiwalem Kulinarnym czy HE Concept Store w Hotelu Europejskim.

VOICE IMPACT AWARD – ogólnopolski konkurs grantowy dla dziennikarzy i studentów

Komunikacja w czasach kryzysów i zmian geopolitycznych. Jubileuszowy Kongres Public Relations

Jak skutecznie wykorzystać komunikację mobilną w biznesie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Trwają prace nad szczegółowymi wytycznymi dla schronów. Prowadzona jest też inwentaryzacja i ocena stanu istniejących obiektów
W MSWiA trwają prace nad rozporządzeniem, które określi m.in., jakie warunki powinny spełniać miejsca schronienia, oraz wprowadzi spójne standardy dotyczące ich organizacji i wyposażenia. Ich opracowanie wymagane jest przez ustawę o ochronie ludności i obronie cywilnej, która weszła w życie 1 stycznia br. Trwa także inwentaryzacja istniejących obiektów zbiorowej ochrony, w tym schronów. Jak podkreślają eksperci, mamy w tym obszarze wiele zaległości do nadrobienia. Problemem jest niedobór specjalistów od budowli schronowych, którzy mogliby ten proces wesprzeć i przyspieszyć.
Handel
Nowy rozdział we współpracy Wielka Brytania – Unia Europejska. Bezpieczeństwo jedną z kluczowych kwestii

19 maja odbędzie się w Londynie pierwszy od brexitu na tak wysokim szczeblu szczyt brytyjskich i unijnych przywódców. Zdaniem polskich europosłów obydwie strony dojrzały do ponownego zacieśnienia stosunków i są dla siebie kluczowymi partnerami. Rozmowy dotyczyć mają przede wszystkim zagadnień związanych z obronnością, ale także możliwości swobodnego przemieszczania się młodych ludzi. Wyzwaniem we wzajemnych relacjach wciąż są kwestie handlowe.
Transport
W Amazon pracuje ponad 750 tys. robotów. Najnowszy jest wyposażony w „zmysł” dotyku

Pierwsze roboty wyposażone w „zmysł” dotyku wykorzystywane są przez Amazon do obsługi produktów w centrach realizacji zamówień w USA i Niemczech. Roboty potrafią precyzyjnie przeszukiwać nawet ciasne przestrzenie półek w poszukiwaniu konkretnych produktów i z wyczuciem przenosić je na taśmę. Dzięki nim pracownicy nie muszą się schylać ani wspinać po drabinie w poszukiwaniu towaru. Automatyzacja wspiera też pracę kurierów. Paczki, które mają być dostarczone pod wskazany adres, podświetlane są w furgonetce na zielono, co ułatwia znalezienie właściwej przesyłki i skraca czas dostawy.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.