Komunikaty PR

Nowe smaki w ofercie „Niska cena cały rok” od Costa Coffee

2021-06-22  |  12:37
Biuro prasowe

Pogoda za oknem zmienia się, a wraz z nią oferta „Niska cena cały rok”. Costa Coffee połączyła bogactwo wyboru, niesamowity smak oraz przystępne ceny w jedne, wyjątkowe menu. Kuszące słodkie wypieki, pożywne ciabatty z różnorodnymi dodatkami oraz orzeźwiające napoje – każdy znajdzie coś dla siebie.

 

Słodkości, że palce lizać

 

Oferta „Niska cena cały rok” na pewno wpisze się w gusta wszystkich łasuchów poszukujących pysznych, słodkich wypieków. Ciasto bananowe z każdym kęsem zaskakuje niezwykłym zbalansowaniem słodyczy i charakternych, korzennych nut przywodzących na myśl domowy piernik. Ponadto orzechy pekan, którymi posypane jest ciasto dodają ciekawej chrupkości i dostarczają wyjątkowo delikatnej słodyczy. Miłośników czekolady skusi za to rozpływające się w ustach Ciasto brownie z malinami. Czekolada współgra z lekko kwaśnymi malinami, dostarczając nam przepysznych chwil wytchnienia. Co więcej, brownie zostało przygotowane na mące ryżowej, jest więc doskonałą opcją dla osób nietolerujących glutenu. Słodką stawkę zamykają Donuty z nadzieniem orzechowo-kakaowym – ta pozycja udowadnia, że to ponadczasowe połączenie smaków potrafi jeszcze zaskoczyć!

 

Smak na każdą porę dnia

 

Niezależnie czy to lunch, brunch czy śniadanie - w Costa Coffee o każdej porze czekają pożywne Ciabatty z szeroką gamą dodatków. Ciabatta z jajkiem nasyci nas na długie godziny, jednocześnie rozpieszczając nasze podniebienia. Idealnie ugotowane jajko na twardo, chrupkie pieczywo i świeże, warzywne dodatki – to połączenie musi się udać. Dla tych, którzy nie wyobrażają sobie posiłku bez mięsa strzałem w dziesiątkę będzie natomiast Ciabatta z szynką. Wyrazista wędlina sparowana z liśćmi szpinaku oraz soczystymi pomidorkami bezsprzecznie stanie się hitem w Twoim wakacyjnym menu. Ciabatta z hummusem i mascarpone z kolei, to intrygujące połączenie smaków bliskiego wschodu z tradycyjnym włoskim serkiem – jest to propozycja dla wszystkich tych, którzy kochają odkrywać nowości.

 

Orzeźwienie w niskiej cenie

 

Wszyscy możemy się zgodzić – kochamy orzeźwienie w letnie upały. Na ratunek przychodzą dwa napoje, będące częścią nowej oferty „Niska cena cały rok”. Klasyczna Lemoniada z cytryną ochłodzi nasze ciało nawet w najbardziej upalny dzień, a intensywny smak liści mięty doda jej dodatkowej świeżości. Zupełną nowością w Costa Coffee jest natomiast Herbata mrożona o smaku różanym i liczi. Najlepsze liście herbaty zostały dobrane tak, aby stworzyć zaskakująco aromatyczny wywar, wzbogacony o letnie truskawki i porzeczki. Jest pysznie, a do tego bez dodatku cukru. To propozycja, obok której nie można przejść obojętnie.

 

Wszystkich produktów z oferty „Niska cena cały rok” można spróbować odwiedzając najbliższą kawiarnię Costa Coffee lub zamówić je na wynos poprzez aplikację Uber Eats.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Handel Franczyzobiorcy Żabki wspierają lokalne społeczności Biuro prasowe
2024-09-27 | 10:25

Franczyzobiorcy Żabki wspierają lokalne społeczności

Sieć sklepów Żabka jest zawsze blisko lokalnych społeczności, czując się ich częścią, a jej franczyzobiorcy chcą mieć realny wpływ na poprawę jakości życia w swoim
Handel Płatności w HoReCa – cyfryzacja w akcji
2024-09-26 | 11:00

Płatności w HoReCa – cyfryzacja w akcji

Innowacje w obszarze płatności cyfrowych redefiniują funkcjonowanie branży HoReCa (Hotele, Restauracje, Catering). W sektorze hotelarskim, gastronomicznym i cateringowym, który rozwija
Handel COMP integratorem rozwiązań kaucyjnych dla sieci sklepów
2024-09-26 | 10:30

COMP integratorem rozwiązań kaucyjnych dla sieci sklepów

System kaucyjny w Polsce zacznie obowiązywać od 1 stycznia 2025 roku. Zbiórka opakowań ma przyczynić się do ochrony środowiska poprzez realizację założeń gospodarki obiegu

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Transport

Do 2050 roku lotnictwo ma być zeroemisyjne. Do osiągnięcia tego celu konieczna jest wymiana floty i przejście na ekologiczne paliwa

Lotnictwo odpowiada za ok. 4 proc. całkowitej emisji gazów cieplarnianych w UE. Międzynarodowa Organizacja Lotnictwa Cywilnego (ICAO) prognozowała, że wraz z dynamicznym wzrostem ruchu lotniczego do 2050 roku emisje z lotnictwa mogą się potroić w porównaniu z 2015 rokiem. Dlatego dwa lata temu wszystkie państwa członkowskie tej organizacji przyjęły zobowiązanie, by w ciągu kolejnych 25 lat dążyć do zeroemisyjności. Eksperci oceniają, że do tego konieczne są co najmniej dwa warunki – przejście na ekologiczne paliwa lotnicze i modernizacja floty.

Prawo

Rośnie liczba wynalazków wykorzystujących sztuczną inteligencję. Za rozwojem technologii nie nadążają przepisy

W ciągu ostatnich 10 lat liczba patentów związanych z generatywną sztuczną inteligencją wzrosła z 733 w 2014 roku do ponad 14 tys. w 2023 roku – wynika z raportu Światowej Organizacji Własności Intelektualnej (WIPO). Łącznie w ciągu dekady przyznano niemal 54,5 tys. patentów dla tego typu wynalazków. Nie wszystkie kwestie związane z prawem własności intelektualnej, prawem autorskim, wykorzystaniem gen AI są uregulowane. – Potrzeba jeszcze trochę czasu, żeby znalazły się odpowiednie rozwiązania prawne, które pozwolą na ochronę rozwiązań wykorzystujących sztuczną inteligencję – ocenia Dorota Rzążewska, prezeska Polskiej Izby Rzeczników Patentowych.

DlaWas.info

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.