Słodkie chwile lata – Smoothies w Costa Coffee
Podczas lata orzeźwienie najchętniej czerpiemy z darów natury – słodkich i soczystych owoców. W Costa Coffee zostały one przemienione w trio pysznych, koktajlowych kompozycji – Smoothie Tropikalne, Rajskie oraz Egzotyczne, przeniosą nas w wakacyjne miejsca i dostarczą nam niesamowitych smakowych wrażeń.
Potrójny powód do relaksu
Czasami charakterystyczne smaki mają moc przenoszenia nas w nowe miejsca. Smoothie Tropikalne już po pierwszym łyku na myśl przywodzi gorące tereny Azji. Niezwykłe połączenie kuszącej pikanterii kurkumy oraz imbiru z soczystymi owocami w postaci mango, ananasa oraz banana, tworzy niezwykły smakowy balans, który pobudzi nasze podniebienie. Całość dopełniają baobab i siemię lniane, tworząc satysfakcjonującą całość.
Głęboko błękitne Smoothie Rajskie swój charakterystyczny kolor czerpie z bogatej w białko niebieskiej spiruliny. Ten wykorzystywany od pokoleń dodatek został sparowany z dobrze nam znanymi wakacyjnymi owocami – połączeniem ananasa z kokosem, a także orzeźwiającymi nutami mięty i limonki. Tę kompozycję uzupełnia dojrzałe awokado, które sprawia, że smoothie ma niepowtarzalną, kremową konsystencję.
Trzecim dostępnym w nowej ofercie iście owocowym napojem jest Smoothie Egzotyczne o soczystym, czerwonym kolorze. Łączy ono w sobie smak czterech owoców, które pozwolą nam choć na chwilę oderwać się od codzienności. Mango dostarcza lekkiej kwaskowości, która pysznie współgra z subtelną słodyczą banana oraz smoczego owocu. Paletę smaków uzupełnia limonka, która dodaje napojowi niepowtarzalnej świeżości i potęguje uczucie orzeźwienia. Tych kompozycji po prostu trzeba spróbować!
Słońce na wynos
Trzy orzeźwiające Smoothies, a także cała plejada innych, pysznych oraz chłodnych i ożywczych produktów czeka na odkrycie w najbliższej kawiarni Costa Coffee lub poprzez aplikację UberEats.

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Handel

Ze względu na różnice w cenach surowce wtórne przegrywają z pierwotnymi. To powoduje problemy branży recyklingowej
Rozporządzenie PPWR stawia ambitne cele w zakresie wykorzystania recyklatów w poszczególnych rodzajach opakowań. To będzie oznaczało wzrost popytu na materiały wtórne pochodzące z recyklingu. Obecnie problemy branży recyklingu mogą spowodować, że popyt będzie zaspokajany głównie przez import. Dziś do dobrowolnego wykorzystania recyklatów nie zachęcają przede wszystkim ceny – surowiec pierwotny można kupić taniej niż ten z recyklingu.
Przemysł spożywczy
Rośnie presja konkurencyjna na unijne rolnictwo. Bez rekompensat sytuacja rolników może się pogarszać

Rolnictwo i żywność, w tym rybołówstwo, są sektorami strategicznymi dla UE. System rolno-spożywczy, oparty na jednolitym rynku europejskim, wytwarza ponad 900 mld euro wartości dodanej. Jego konkurencyjność stoi jednak przed wieloma wyzwaniami – to przede wszystkim eksport z Ukrainy i niedługo także z krajów Mercosur, a także presja związana z oczekiwaniami konsumentów i Zielonym Ładem. Bez rekompensat rolnikom może być trudno tym wyzwaniom sprostać.
Transport
Infrastruktury ładowania elektryków przybywa w szybkim tempie. Inwestorzy jednak napotykają szereg barier

Liczba punktów ładowania samochodów elektrycznych wynosi dziś ok. 10 tys., a tempo wzrostu wynosi ok. 50 proc. r/r. Dynamika ta przez wiele miesięcy była wyższa niż wyniki samego rynku samochodów elektrycznych, na które w poprzednim roku wpływało zawieszenie rządowych dopłat do zakupu elektryka. Pierwszy kwartał br. zamknął się 22-proc. wzrostem liczby rejestracji w ujęciu rocznym, ale kwiecień przyniósł już wyraźne odbicie – o 100 proc.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.