Komunikaty PR

W Szczyrku otwarto najwyżej położoną restaurację w Beskidzie Śląskim

2024-01-24  |  13:19
Biuro prasowe
Kontakt

Marcin Balana
Marketinguje.pl

ul. Graniczna 505
32-095 Narama
kontakt|marketinguje.pl| |kontakt|marketinguje.pl
512188666
www.marketinguje.pl

Po takich obiektach jak Browar Dziedzice, Chacharnia, uruchomienie The Legendary Żywiec Pub & Restaurant przy Muzeum Browarnictwa w Żywcu, czy transformacja Centrum Kongresów i Rekreacji Orle Gniazdo w Szczyrku i współpraca przy uruchomieniu budowy Mercure Szczyrk Resort, dla Beaty Rakszawski przyszło wyzwanie uruchomienia obiektu na szczycie góry Skrzyczne. I tak oto, po półtora rocznej współpracy z inwestorem, 20. grudnia 2023 r. restauracja Start Skrzyczne otworzyła swoje drzwi dla Gości. 

Start Skrzyczne to wyjątkowe miejsce na turystycznej mapie miasta. Obiekt znajduje się na wysokości 1257 m n.p.m., na samym szczycie Skrzycznego - najwyżej położonego punktu w paśmie Beskidu Śląskiego - skąd rozciąga się imponujący widok na panoramę Beskidów, Tatr i Śląska. Budynek usytuowany jest tuż przy górnej stacji kolei linowej COS, którą można wygodnie dojechać niemal przez cały rok (z wyjątkiem kwietnia i listopada). Do restauracji można dostać się też pieszo jednym z wielu malowniczych szlaków turystycznych prosto z miasta lub okolicznych miejscowości lub rowerem, a zimą również na skitourach. 

Nowo otwarta restauracja Start Skrzyczne przypadła do gustu turystom i mieszkańcom Szczyrku. Już od pierwszego dnia notuje najwyższe, 5-gwiazdkowe oceny na wizytówce Google. Goście szczególnie cenią sobie ofertę restauracji, poziom obsługi oraz wystrój obiektu.

Jakie będzie kolejne wyzwanie dla znanej i cenionej specjalistki w środowisku gastronomiczno-hotelarskim Beaty Rakszawski? - Jestem gotowa na realizację kolejnych trudnych i zarazem ciekawych projektów. Na horyzoncie klarują się kolejne perełki na mapie Beskidu Śląskiego, o których wkrótce będzie głośno. Tymczasem bardzo dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna za pomoc i wsparcie przy uruchomieniu magicznego miejsca jakim jest Start Skrzyczne, a właścicielom determinacji i powodzenia w jego prowadzeniu i rozwijaniu. - podsumowuje.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Turystyka Czarny Potok Resort SPA & Conference z tytułem Najlepszego Hotelu SPA dla Rodzin Biuro prasowe
2024-04-29 | 22:00

Czarny Potok Resort SPA & Conference z tytułem Najlepszego Hotelu SPA dla Rodzin

Czarny Potok Resort SPA & Conference w Krynicy Zdroju został wyróżniony w organizowanym od 14 lat prestiżowym konkursie Perfect SPA Awards. Należący do grupy J.W. Construction
Turystyka Majówka w stylu eko. Sprawdź, jak wypoczywać aktywnie i w zgodzie z naturą!
2024-04-29 | 10:10

Majówka w stylu eko. Sprawdź, jak wypoczywać aktywnie i w zgodzie z naturą!

Obecnie na naszej planecie żyje siedem miliardów ludzi. Według prognoz Organizacji Narodów Zjednoczonych, do roku 2050 liczba ludności na świecie może wzrosnąć do 9,7
Turystyka Polacy na majówkę zaciskają pasa – w domu zostanie 60% z nas
2024-04-23 | 10:00

Polacy na majówkę zaciskają pasa – w domu zostanie 60% z nas

Tegoroczna majówka będzie wyjątkowo długa – biorąc 3 dni urlopu możemy przedłużyć weekend aż do 7 dni. Jednak nie wszyscy Polacy skorzystają z opcji wyjazdu w tym czasie. Z

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Newseria na XVI Europejskim Kongresie Gospodarczym

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Handel

Przygotowania do wdrożenia systemu kaucyjnego idą pełną parą. Przyszli operatorzy przeciwni zmianie daty na 2026 rok

Wkrótce Sejm ma się zająć nowym projektem przepisów dotyczących systemu kaucyjnego, którego start zaplanowano na styczeń 2025 roku. Przedstawione przez Ministerstwo Klimatu i Środowiska zmiany dotyczą m.in. rezygnacji z podatku VAT i wprowadzenia tzw. mechanizmu podążania kaucji za produktem. – Wszystkie te zmiany oceniamy bardzo pozytywnie, one są niezbędnym elementem dla właściwego funkcjonowania przyszłego systemu kaucyjnego – mówi Aleksander Traple, prezes Zwrotka SA. Jak podkreśla, dalsze odkładanie w czasie terminu uruchomienia systemu kaucyjnego jest bezzasadne, ponieważ branża odpadowa, handel detaliczny i szereg innych podmiotów już od dłuższego czasu przygotowują się do jego wdrożenia.

Problemy społeczne

Duża część ukraińskich uchodźców w Polsce wciąż potrzebuje wsparcia. Szczególnie osoby starsze i z niepełnosprawnościami

Do Polski cały czas napływają kolejni uchodźcy z Ukrainy, a ci, którzy są u nas już ponad dwa lata, nadal potrzebują wsparcia – oceniają eksperci IOM Poland i UNHCR. Szacuje się, że ok. 200 tys. osób nadal mieszka w miejscach zakwaterowania zbiorowego. To często osoby starsze i z niepełnosprawnościami, którym trudno się usamodzielnić. Uchodźcy nadal potrzebują wsparcia związanego ze znalezieniem zatrudnienia, dostępu dzieci do edukacji czy nauki języka polskiego. Eksperci podkreślają, że integracja ekonomiczna Ukraińców to duża korzyść dla polskiej gospodarki. Tylko w 2023 roku udział pracowników z Ukrainy przełożył się na ok. 1 proc. krajowego PKB.

Konsument

Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność

Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.