Wafle Grześki w lodowej odsłonie
Małe przyjemności poprawiają humor i samopoczucie. Dzięki uleganiu drobnym, codziennym słabostkom łatwiej o uśmiech i dystans do otaczającej rzeczywistości. Gdy najdzie pokusa na zimne specjały, warto sięgnąć po lodowe odsłony wafelków Grześki, bo przecież każdy ma swoje „grzeszki”!
Grześki na patyku? A może w rożku?! Oba warianty smakują wybornie i trudno im się oprzeć! Grześki na patyku to wyśmienite kakaowe lody otulone aksamitną, deserową lub mleczną czekoladą Goplana z kawałkami chrupiących wafelków. Z kolei Grześki w rożku to intensywnie kakaowe lody z sosem o smaku czekoladowym z czekoladą deserową Goplana w ciemnym, kakaowym rożku waflowym. Jedne i drugie stanowią zachwycający mix chrupkości i delikatności.
Uwodzące kakaową nutą impulsowe lody Grześki zachwycą nie tylko fanów kultowych wafelków. Gwarantują prawdziwą rozkosz dla podniebienia i przyjemność dla zmysłów. Świetnie komponują się z przyjemnym spacerem w promieniach słońca. Będą idealnym deserem w trakcie przerwy od codziennych obowiązków czy chwil relaksu, a także doskonałą porcją słodkiego orzeźwienia w ciepłe dni.
Nie warto się wzbraniać przed „małymi grzeszkami”, bo każdy zasługuje na odrobinę przyjemności!
McCANN Poland ponownie w gronie najbardziej kreatywnych agencji
Nobilia prezentuje Świąteczny Katalog 2024
15 lat DlaSpania na polskim rynku: Innowacyjne podejście do snu
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Transport
Do 2050 roku lotnictwo ma być zeroemisyjne. Do osiągnięcia tego celu konieczna jest wymiana floty i przejście na ekologiczne paliwa
Lotnictwo odpowiada za ok. 4 proc. całkowitej emisji gazów cieplarnianych w UE. Międzynarodowa Organizacja Lotnictwa Cywilnego (ICAO) prognozowała, że wraz z dynamicznym wzrostem ruchu lotniczego do 2050 roku emisje z lotnictwa mogą się potroić w porównaniu z 2015 rokiem. Dlatego dwa lata temu wszystkie państwa członkowskie tej organizacji przyjęły zobowiązanie, by w ciągu kolejnych 25 lat dążyć do zeroemisyjności. Eksperci oceniają, że do tego konieczne są co najmniej dwa warunki – przejście na ekologiczne paliwa lotnicze i modernizacja floty.
Prawo
Rośnie liczba wynalazków wykorzystujących sztuczną inteligencję. Za rozwojem technologii nie nadążają przepisy
W ciągu ostatnich 10 lat liczba patentów związanych z generatywną sztuczną inteligencją wzrosła z 733 w 2014 roku do ponad 14 tys. w 2023 roku – wynika z raportu Światowej Organizacji Własności Intelektualnej (WIPO). Łącznie w ciągu dekady przyznano niemal 54,5 tys. patentów dla tego typu wynalazków. Nie wszystkie kwestie związane z prawem własności intelektualnej, prawem autorskim, wykorzystaniem gen AI są uregulowane. – Potrzeba jeszcze trochę czasu, żeby znalazły się odpowiednie rozwiązania prawne, które pozwolą na ochronę rozwiązań wykorzystujących sztuczną inteligencję – ocenia Dorota Rzążewska, prezeska Polskiej Izby Rzeczników Patentowych.
Edukacja
MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety
Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.
Partner serwisu
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.