Spółdzielnia.Koneser powiększa kulinarną rodzinę Centrum Praskiego Koneser
W Centrum Praskim Koneser w Warszawie właśnie otworzyła się nowa restauracja – Spółdzielnia.Koneser. To siostrzany lokal uwielbianego przez fanów kuchni europejskiej oraz amerykańskiej casualowego konceptu Spółdzielnia, obecnego od wielu lat w łódzkim OFF Piotrkowska. Miejsce cenione jest za swoją nieformalną atmosferę i inkluzywny charakter – nie inaczej będzie w Koneserze!
Gastrorodzina Centrum Praskiego Koneser to kilkanaście różnorodnych restauracji, barów i kawiarni. Do zlokalizowanych przy placu Konesera lokali dołącza właśnie kolejny – mająca swoje korzenie w nieodległej Łodzi Spółdzielnia.Koneser. To koncept, w którym można znaleźć dania kuchni europejskiej i amerykańskiej, dobrze zaopatrzony bar, a przede wszystkim niepowtarzalną, luźną atmosferę, na którą składają się niezobowiązujący wystrój i uśmiechnięta załoga.
– Bez względu na to czy jesteś głodny, czy najedzony, spragniony czy nasycony, chcesz bawić się, czy też chillować, Spółdzielnia to właściwy wybór. Chcąc oddać charakter restauracji, warto sięgnąć pamięcią do lat szkolnych i przypomnieć sobie największego urwisa w swojej klasie. W świecie gastronomii to właśnie my nim jesteśmy. Czasem łamiemy przyjęte konwenanse i stereotypy, ale zawsze zapewniamy dobre jedzenie i wyśmienitą atmosferę – mówi Tomasz Frant, twórca Spółdzielni.Koneser i Spółdzielni.
Spółdzielnia.Koneser to restauracja idealna na spotkanie ze znajomymi, rodzinny obiad lub niezobowiązujący, miło spędzony czas. To miejsce, do którego swobodnie można przyjść z dziećmi, swoimi zwierzęcymi pupilami i z kim tylko ma się ochotę.
– Cieszymy się, że do naszej rodziny dołącza właśnie Spółdzielnia.Koneser. To zdecydowanie bardzo klimatyczne miejsce, idealnie wpisujące się postindustrialną atmosferę Centrum Praskiego Koneser. Dodatkowo, jest ono tworzone przez ludzi z prawdziwą pasją nie tylko do gotowania, ale także zapewniania rozrywki na najwyższym poziomie – podkreśla Magdalena Socorro-Czerwińska, dyrektor komercyjna Centrum Praskiego Koneser.
Więcej informacji o gastroofercie Centrum Praskiego Koneser można znaleźć na stronie internetowej https://konesersmakuje.pl/ oraz profilu na Facebooku.
***
Centrum Praskie Koneser to najczęściej nagradzana inwestycja mixed-use w Polsce i serce odradzającej się warszawskiej Pragi. Usytuowane na terenie XIX-wiecznej fabryki wódki, przywróciło do życia zabytkowe budynki i stworzyło nowy punkt na stołecznej mapie rozrywkowej, gastronomicznej, muzealnej, kulturalnej, zakupowej i hotelarskiej – z Hotelem Moxy Warsaw Praga. Tu można znaleźć wiele restauracji i barów z kuchnią z całego świata: AZIA, Bombaj Masala, Boska Woda i Zagroda, ORZO, Koneser Grill, Spółdzielnia.Koneser czy Setki Powodów, a także unikatowe sklepy i polskie marki, tworzone przez rodzimych producentów. Ogólnodostępny plac Konesera, stanowiący rdzeń inwestycji, to miejsce licznych wystaw, targów i różnego rodzaju wydarzeń oraz pokazów artystycznych. Centrum Praskie Koneser to jedno z najważniejszych miejsc na kulturalnej mapie Polski, w którym znajduje się Muzeum Polskiej Wódki i Muzeum Sztuki Fantastycznej oraz nietuzinkowe galerie: Art Sułek Space, Dom ze Sztuką, ToTuart, Leonarda Art Gallery.

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Ochrona środowiska

Zielona transformacja wiąże się z dodatkowymi kosztami. Mimo to firmy traktują ją jako szansę dla siebie i Europy
Bez zaangażowania największych firm, które ograniczają własny ślad węglowy, będzie trudno o transformację energetyczną. Jak wynika z danych Europejskiego Banku Inwestycyjnego, w ubiegłym roku 61 proc. przedsiębiorstw z UE zainwestowało w walkę ze zmianą klimatu. Choć z tymi inwestycjami wiążą się zwykle ogromne koszty, część firm traktuje je jako szansę na podniesienie swojej konkurencyjności. Wśród znaczących korzyści podnoszą też kwestię zmniejszania zależności od dostaw surowców energetycznych z innych krajów.
Prawo
Rolnicy z Wielkopolski i Opolszczyzny protestują przeciwko likwidacji ich miejsc pracy. Minister rolnictwa deklaruje szukanie rozwiązań

W czwartek 24 kwietnia pracownicy towarowych gospodarstw rolnych z województw wielkopolskiego i opolskiego protestowali przed Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi w Warszawie. To już kolejny – po poznańskim – protest, który ma zwrócić uwagę na opieszałość urzędników w związku z zagospodarowaniem zwracanych do Zasobu Skarbu Państwa dzierżawionych gruntów, na których dziś prowadzona jest działalność rolnicza. Minister Czesław Siekierski przyjął delegację pracowników, która przekazała petycję z postulatami wymagającymi pilnych działań urzędniczych.
Prawo
W połowie maja pierwszym pakietem deregulacyjnym zajmie się Senat. Trwają prace nad drugim pakietem

Zgodnie z zaplanowanym porządkiem obrad na posiedzeniu 14–15 maja Senat zajmie się pierwszym pakietem deregulacyjnym, przygotowanym przez Ministerstwo Rozwoju i Technologii. Przyjęty w ubiegłym tygodniu przez Sejm dokument zawiera około 40 rozwiązań, które mają ułatwić prowadzenie biznesu. W ciągu kilku miesięcy efekty mają być odczuwalne dla przedsiębiorców. Jednocześnie trwają już prace nad kolejnymi propozycjami deregulacyjnymi.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.