Le Restaurant Derya : Une référence de la cuisine méditerranéenne à Paris depuis 1998
Le restaurant a une solide réputation, avec des centaines de recommandations de clients sur des plateformes comme TripAdvisor, Yelp et Google Maps.
PARIS, SAINT-DENIS, FRANCE, June 6, 2025 /EINPresswire.com/ -- Situé au 16 Rue du Faubourg Saint-Denis dans le 10e arrondissement de Paris, le Restaurant Derya s’impose depuis 1998 comme une adresse incontournable pour les amateurs de cuisine méditerranéenne authentique. Alliant qualité culinaire, accueil chaleureux et accessibilité, l’établissement séduit une clientèle fidèle et variée.Spécialisé dans les plats traditionnels méditerranéens, le Restaurant Derya met un point d’honneur à proposer une cuisine faite maison, élaborée à partir d’ingrédients frais et rigoureusement sélectionnés. Parmi les mets les plus appréciés figurent les mezze colorés, les kebabs grillés à la perfection et les desserts traditionnels tels que le baklava, plébiscité pour sa finesse.
Recommandé par des centaines de clients sur des plateformes telles que TripAdvisor, Yelp et Google Maps, le restaurant bénéficie d’une réputation solide, tant pour la qualité de ses plats que pour l’ambiance qui y règne. De nombreux avis mettent en avant un service attentif et une atmosphère apaisante, idéale pour un déjeuner entre collègues comme pour un dîner en tête-à-tête.
* Laetitia Cuny: Un chouette moment et une cuisine toujours excellente
* Fabienne Ringler: bonne cuisine turque dans un cadre parisien
Protection Tax Helps Clients Resolve Unfiled Returns Before IRS Action Escalates
leagend T31 Sets New Standard for Affordable and Accurate OBD II Diagnostics
Couple Opens Unique '432Hz' Live Music Sanctuary on Spain's Costa del Sol for Summer Vibes and Son Awareness
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Handel

Ze względu na różnice w cenach surowce wtórne przegrywają z pierwotnymi. To powoduje problemy branży recyklingowej
Rozporządzenie PPWR stawia ambitne cele w zakresie wykorzystania recyklatów w poszczególnych rodzajach opakowań. To będzie oznaczało wzrost popytu na materiały wtórne pochodzące z recyklingu. Obecnie problemy branży recyklingu mogą spowodować, że popyt będzie zaspokajany głównie przez import. Dziś do dobrowolnego wykorzystania recyklatów nie zachęcają przede wszystkim ceny – surowiec pierwotny można kupić taniej niż ten z recyklingu.
Przemysł spożywczy
Rośnie presja konkurencyjna na unijne rolnictwo. Bez rekompensat sytuacja rolników może się pogarszać

Rolnictwo i żywność, w tym rybołówstwo, są sektorami strategicznymi dla UE. System rolno-spożywczy, oparty na jednolitym rynku europejskim, wytwarza ponad 900 mld euro wartości dodanej. Jego konkurencyjność stoi jednak przed wieloma wyzwaniami – to przede wszystkim eksport z Ukrainy i niedługo także z krajów Mercosur, a także presja związana z oczekiwaniami konsumentów i Zielonym Ładem. Bez rekompensat rolnikom może być trudno tym wyzwaniom sprostać.
Transport
Infrastruktury ładowania elektryków przybywa w szybkim tempie. Inwestorzy jednak napotykają szereg barier

Liczba punktów ładowania samochodów elektrycznych wynosi dziś ok. 10 tys., a tempo wzrostu wynosi ok. 50 proc. r/r. Dynamika ta przez wiele miesięcy była wyższa niż wyniki samego rynku samochodów elektrycznych, na które w poprzednim roku wpływało zawieszenie rządowych dopłat do zakupu elektryka. Pierwszy kwartał br. zamknął się 22-proc. wzrostem liczby rejestracji w ujęciu rocznym, ale kwiecień przyniósł już wyraźne odbicie – o 100 proc.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.