Friends of Animals says diet is the message missing from Earth Day
People have the power to combat the climate crisis one meal at a time. Be vegan.
“How can you NOT talk about diet on Earth Day?” said Priscilla Feral, president of FoA. “People have the power to combat the climate crisis one meal at a time. What are you waiting for? You can start with dinner tonight. Be Vegan.”
While “Our Power Our Planet” is the Earth Day theme this year, with an emphasis on tripling of renewable energy by 2030—it doesn’t address the alarming trend that meat consumption is still on the rise despite Americans knowing that animal agriculture is fueling the climate crisis. Not to mention water and wildlife are also caught in the meat industry’s path of destruction.
According to the U.S. Dept. of Agriculture, the average American is now consuming more than 224 pounds of meat per year, far more than people in any other country.
In 2025, no one should be sticking their head in the sand about cattle’s colossal role in the climate crisis. Their digestive process produces the potent planet warming gas methane; their manure produces both methane and nitrous oxide. Not to mention expansion of pasture for cattle (and sheep) grazing results in conversion of forest and grassland, which causes the emission of carbon dioxide. We must reduce carbon emissions because the more carbon dioxide in the atmosphere, the warmer the earth becomes.
The U.S.’s 92 million cattle generate 4% of the country’s total greenhouse gases and account for 40% of all agricultural emissions. In 2023, the Food and Agriculture Organization of the United Nations reported that livestock produce 11.1% of global greenhouse gas emissions. Peer-reviewed studies have put the figure higher, at up to 19.6% of emissions.
Whether the meat industry’s carbon footprint is on the lower or upper end of this range, quitting the meat and dairy industry is more important than ever.
“As individuals we have to offset what the current Administration is doing,” Feral said. “Trump is assaulting climate action and trying to pollute the earth. That can make us sick, and his allies are working to keep people silent and distracted. But we can push back on what we call food now; we don’t have to wait for the world to change.
“I love the personal autonomy available to people in their daily lives. Each one of us possesses the ability to reclaim our power—beginning with breakfast, lunch and dinner. That’s the message that’s missing from Earth Day.”
Friends of Animals, an international animal protection organization founded in New York in 1957, advocates for the rights of animals, free-living and domestic around the world. www.friendsofanimals.org
Priscilla Feral
Friend of Animals
+1 203-656-1522 ext. 2120
feral@friendsofanimals.org
Visit us on social media:
Facebook
X
Instagram
Legal Disclaimer:
EIN Presswire provides this news content "as is" without warranty of any kind. We do not accept any responsibility or liability for the accuracy, content, images, videos, licenses, completeness, legality, or reliability of the information contained in this article. If you have any complaints or copyright issues related to this article, kindly contact the author above.

Protection Tax Helps Clients Resolve Unfiled Returns Before IRS Action Escalates
leagend T31 Sets New Standard for Affordable and Accurate OBD II Diagnostics
Couple Opens Unique '432Hz' Live Music Sanctuary on Spain's Costa del Sol for Summer Vibes and Son Awareness
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Handel

Ze względu na różnice w cenach surowce wtórne przegrywają z pierwotnymi. To powoduje problemy branży recyklingowej
Rozporządzenie PPWR stawia ambitne cele w zakresie wykorzystania recyklatów w poszczególnych rodzajach opakowań. To będzie oznaczało wzrost popytu na materiały wtórne pochodzące z recyklingu. Obecnie problemy branży recyklingu mogą spowodować, że popyt będzie zaspokajany głównie przez import. Dziś do dobrowolnego wykorzystania recyklatów nie zachęcają przede wszystkim ceny – surowiec pierwotny można kupić taniej niż ten z recyklingu.
Przemysł spożywczy
Rośnie presja konkurencyjna na unijne rolnictwo. Bez rekompensat sytuacja rolników może się pogarszać

Rolnictwo i żywność, w tym rybołówstwo, są sektorami strategicznymi dla UE. System rolno-spożywczy, oparty na jednolitym rynku europejskim, wytwarza ponad 900 mld euro wartości dodanej. Jego konkurencyjność stoi jednak przed wieloma wyzwaniami – to przede wszystkim eksport z Ukrainy i niedługo także z krajów Mercosur, a także presja związana z oczekiwaniami konsumentów i Zielonym Ładem. Bez rekompensat rolnikom może być trudno tym wyzwaniom sprostać.
Transport
Infrastruktury ładowania elektryków przybywa w szybkim tempie. Inwestorzy jednak napotykają szereg barier

Liczba punktów ładowania samochodów elektrycznych wynosi dziś ok. 10 tys., a tempo wzrostu wynosi ok. 50 proc. r/r. Dynamika ta przez wiele miesięcy była wyższa niż wyniki samego rynku samochodów elektrycznych, na które w poprzednim roku wpływało zawieszenie rządowych dopłat do zakupu elektryka. Pierwszy kwartał br. zamknął się 22-proc. wzrostem liczby rejestracji w ujęciu rocznym, ale kwiecień przyniósł już wyraźne odbicie – o 100 proc.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.