Melt-to-Make Showcases Patented Gummy Technology at IFT First Startup Pavilion
Patented pectin and sugar-free gummy base to take center stage as Melt-to-Make joins innovators at world-renowned food science event in Chicago
"This is a major milestone for our company, and IFT First is the perfect place to showcase it," said Sarah McLaughlin, Co-Founder and Vice President of Melt-to-Make™. "Our patented gummy technology helps companies manufacture faster and more consistently, and we’re excited to demonstrate it at an event that celebrates innovation in food science."
Exhibiting at the Startup Pavilion, Melt-to-Make™ will highlight its pre-formulated gummy base technology, which includes all the core ingredients to make gummies in a preblended format. Customers simply heat the base, add their chosen functional ingredients, and complete the final step of the manufacturing process. Melt-to-Make™ enables faster production, improved consistency, and less operational complexity. These bases are professionally formulated and are made with all-natural flavors and plant-based colors meeting a range of dietary standards, including vegan, gluten-free, and non-GMO.
"This patent validates years of innovation and product development," added Jake Goodyear, Co-Founder and President of Melt-to-Make™. "Our pectin product line is by far our top seller, and this recognition supports our commitment to help manufacturers grow with confidence."
The company’s participation in IFT comes as it expands support for over 1,000 customers across the U.S. and 15 international markets.
Additional patents are pending for Melt-to-Make's gelatin line and other elements of its sugar-free product offering.
For more information about Melt-to-Make, its patented technology, or its presence at IFT First, visit https://melt-to-make.com/
About Melt-to-Make
Founded in 2018 in Northampton, Massachusetts, by Tim Van Epps, along with partners Sarah McLaughlin and Jake Goodyear, Melt-to-Make™ specializes in producing innovative, patent-pending gummy bases designed to simplify large-batch gummy manufacturing. By offering professionally formulated gelatin and pectin bases that are 90% complete, the company enables manufacturers to produce gummies faster, easier, and with greater consistency. Melt-to-Make™ is committed to using all-natural ingredients and colors, ensuring a superior product that meets diverse consumer preferences, including vegan, gluten-free, and non-GMO options. Serving over 1,000 B2B customers across the U.S. and in 15 countries, Melt-to-Make™ provides comprehensive support, including equipment lists, training videos, custom formulations, and on-site technical assistance, empowering businesses to focus on innovation and growth. For more information, visit www.melt-to-make.com or contact 1-800-241-0341.
Kim Prince
Proven Media
+1 480-221-7995
email us here
Legal Disclaimer:
EIN Presswire provides this news content "as is" without warranty of any kind. We do not accept any responsibility or liability for the accuracy, content, images, videos, licenses, completeness, legality, or reliability of the information contained in this article. If you have any complaints or copyright issues related to this article, kindly contact the author above.

Streamlined Diagnostics for Workshops: leagend Introduces MS300 OBD II Scanner for Efficient Engine Fault Management
NBC12 Segment Features Johnathan H. Miller on Summer Home Staging Strategies in Richmond
UN Human Rights-Supported High Note Global Prize Awarded to the Song 'We Believe in Hope' on International Day of Hope
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Handel

Polskie MŚP otrzymają większe wsparcie w ekspansji międzynarodowej. To cel nowej inicjatywy sześciu instytucji
Firmy z sektora małych i średnich przedsiębiorstw otrzymają kompleksowe wsparcie na potrzeby zwiększania konkurencyjności na arenie międzynarodowej. Taki jest cel wspólnej inicjatywy instytucji zrzeszonych w Grupie PFR pod szyldem Team Poland. Obejmuje ona zarówno wsparcie kapitałowe, w postaci gwarancji, pożyczek czy ubezpieczenia, jak i doradztwo oraz wsparcie promocyjne i informacyjne, dzięki czemu mikro-, małym i średnim firmom łatwiej będzie podjąć decyzję o ekspansji zagranicznej. Pierwszy projekt dotyczy wsparcia dla firm zainteresowanych uczestnictwem w odbudowie Ukrainy.
Bankowość
RPP zgodna co do potrzeby obniżania stóp procentowych. Trwają dyskusje dotyczące tempa tych decyzji

W lipcu Rada Polityki Pieniężnej po raz drugi w tym roku obniżyła stopy procentowe, określając swój ruch mianem dostosowania. W kolejnych miesiącach można oczekiwać kolejnych obniżek, ale ich tempo i termin będą zależeć od efektów dotychczasowych decyzji i wzrostu płac. Docelowo główna stopa procentowa ma wynosić 3,5 proc. Te okoliczności sprzyjają kredytobiorcom.
Handel
Umowa z krajami Mercosur coraz bliżej. W. Buda: Polska nie wykorzystała swojej prezydencji do jej zablokowania

– Polska podczas prezydencji w Radzie UE nie wykorzystała szansy na obronę swoich interesów w sprawie umowy z krajami Mercosur – ocenia europoseł PiS Waldemar Buda. W jego ocenie polski rząd, mimo sprzeciwu wobec zapisów umowy, nie zbudował w UE sojuszy niezbędnych do jej odrzucenia. Porozumienie o wolnym handlu spotyka się przede wszystkim z protestami europejskich rolników, którzy obawiają się zalania wspólnego rynku tańszą żywnością z krajów Ameryki Południowej. Według europosła wszystko może się rozegrać w najbliższych tygodniach.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.