Atrium Copernicus otwiera ogródek gastronomiczny
Centra Atrium startują z akcją mającą na celu wsparcie najemców gastronomicznych. Dlatego od soboty goście Atrium Copernicus mogą wypocząć i zjeść swoje ulubione jedzenie w zewnętrznej strefie stolikowej na głównym placu, tuż przed wejściem do centrum. W ofercie kulinarnej każdy znajdzie coś dla siebie – od dań na ciepło i lekkich przekąsek oraz sałatek, po napoje zimne i gorące, a także desery i lody.
W akcję na rzecz wsparcia najemców gastronomicznych włączyło się także toruńskie centrum handlowe. Dzięki powstaniu zewnętrznej strefy stolikowej klienci zyskali bezpieczną przestrzeń do komfortowego spożywania posiłków zakupionych w lokalach na terenie galerii. Ogródek jest ogólnodostępny i do dyspozycji gości, którzy odwiedzą centrum handlowe.
Klienci mogą zasmakować dań kuchni azjatyckiej (Saj-Gon), a także pysznej pizzy w różnych wariantach smakowych w Pizza Dominium. W Arianos Döner Kebab zjeść można dania z kuchni tureckiej. Na wielbicieli amerykańskich smaków czekają restauracje McDonald’s, KFC i Subway. Letnie ochłodzenie gwarantują lodziarnie Grycan oraz Crazy Bubble Tea. Natomiast łasuchy i smakosze kawy znajdą coś dla siebie w Cukierni Sowa i w Costa Coffee.
W nowo otwartym ogródku gastronomicznym obowiązuje zasada bezpiecznej odległości między stolikami (co najmniej 1,5 m) oraz limit osób.
- Stworzenie na placu głównym letniej strefy restauracyjnej jest wyrazem wsparcia dla naszych najemców. Większość z nich mocno dotknęła pandemia, dlatego mamy nadzieję, że pomoże im to odrobić straty. Zewnętrzy ogródek jest także troską o bezpieczeństwo i komfort naszych gości. Dzięki temu mogą oni odpocząć po zakupach, zjeść zamówiony posiłek na świeżym powietrzu czy spędzić miło czas z rodziną i przyjaciółmi. Zadbaliśmy o to, by panowała w nim przyjemna atmosfera oraz o to, aby klienci poczuli się tutaj wygodnie i w pełni bezpiecznie. Serdecznie zachęcamy do odwiedzenia naszego ogródka oraz skorzystania z ciekawej i zróżnicowanej oferty gastronomicznej- mówi Ewa Machowska-Górna, dyrektor Atrium Copernicus.
Ogródek czynny jest codziennie w sezonie wiosenno-letnim, w godzinach funkcjonowania centrum handlowego.
Od 15 maja w całej Polsce można serwować posiłki w ogródkach gastronomicznych, jednak nadal obowiązuje w nich ścisły reżim sanitarny, obejmujący m.in. zachowanie bezpiecznej odległości między stolikami czy limit osób. Otwarcie usług gastronomicznych na świeżym powietrzu to efekt luzowania obostrzeń rządowych na mocy rozporządzenia Rady Ministrów z dn. 6 maja br.
Więcej szczegółów na temat aktualności oraz oferty centrum handlowego można znaleźć na stronie: www.atrium-copernicus.pl.

DPD Polska otwiera nowoczesną sortownię - Hub Drobnicowy (HDR) w Swędowie pod Łodzią

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Od polowania na promocje, po zakupy w łazience: zaskakujące zwyczaje zakupowe Polaków w badaniu Dni Wiosennych Okazji Amazon.pl
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

UE lepiej przygotowana na reagowanie na klęski żywiołowe. Od czasu powodzi w Polsce pojawiło się wiele usprawnień
Na tereny dotknięte ubiegłoroczną powodzią od rządu trafiło ponad 4 mld zł. Pierwsze formy wsparcia, w tym zasiłki, pomoc materialna czy wsparcie dla przedsiębiorców, pojawiły się już w pierwszych dniach od wystąpienia kataklizmu. Do Polski ma też trafić 5 mld euro z Funduszu Spójności UE na likwidację skutków powodzi. Doświadczenia ostatnich lat powodują, że UE jest coraz lepiej przygotowana, by elastycznie reagować na występujące klęski żywiołowe.
Prawo
Rzecznik MŚP: Obniżenie składki zdrowotnej to nie jest szczyt marzeń. Ideałem byłby powrót do tego, co było przed Polskim Ładem

Podczas najbliższego posiedzenia, które odbędzie się 23 i 24 kwietnia, Senat ma się zająć ustawą o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Zakłada ona korzystne zmiany w składkach zdrowotnych płaconych przez przedsiębiorców. Rzecznik MŚP apeluje do izby wyższej i prezydenta o przyjęcie i podpisanie nowych przepisów. Pojawiają się jednak głosy, że uprzywilejowują one właścicieli firm względem pracowników, a ponadto nie podlegały uzgodnieniom, konsultacjom i opiniowaniu.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.