Komunikaty PR

CookBook, czyli wirtualna książka kucharska od marki WINIARY

2023-02-22  |  11:30
Biuro prasowe

Często zastanawiasz się, gdzie był ten przepis, który ostatnio Cię zainteresował albo godzinami przeglądasz książki kucharskie, szukając pomysłu na obiad? Od teraz może się to zmienić – marka WINIARY wprowadza platformę CookBook, czyli wirtualną książkę kucharską.

CookBook – wszystko w jednym miejscu

Przepisy znalezione na portalach internetowych lub w formie video w social mediach, wycinki z gazet czy własne notatki ze wskazówkami od babci – źródeł inspiracji kulinarnych jest wiele, a wraz z rozwojem technologicznym jeszcze ich przybywa. Marka WINIARY wprowadza narzędzie, które pomoże wszystkim miłośnikom gotowania. CookBook pełni funkcję osobistej, wirtualnej książki kucharskiej – pozwala zapisać i przechowywać ulubione przepisy z dowolnego źródła i w różnej formie – na przykład zdjęć, linków czy nagrań audio. Działa jako aplikacja internetowa, jest darmowa i dostępna po prostej rejestracji.

Jak korzystać?

Każdy użytkownik może w pełni spersonalizować swojego CookBooka tworząc na swoim koncie kolekcje tematyczne. Dzięki temu, w szybki i prosty sposób w dowolnej chwili znajdzie swoje ulubione pomysły na obiad, ciasto lub sałatkę. Dodawanie przepisów jest bardzo łatwe – można to zrobić wklejając odpowiedni link do wybranej strony internetowej lub do inspiracji z mediów społecznościowych. Jest również opcja dodania własnej notatki albo zdjęcia wycinka z gazety, z ulubionej książki kucharskiej lub nagrania głosowego. To szczególnie przydatne, gdy babcia zdradza Wam rodzinną recepturę na potrawę, która jest utrwalona tylko w jej głowie. Na stronie www.winiary.pl do dyspozycji jest również szeroka baza niemal 6 tysięcy przepisów, które można dodać do swojej kolekcji jednym przyciskiem – „Dodaj do CookBook”. Równie proste jest udostępnianie wybranego przepisu lub całej kolekcji swoim bliskim np. na Facebooku, WhatsAppie lub mailowo.

- CookBook to narzędzie, którego wszyscy potrzebowali, a – w takiej formie – nie było ono dostępne na rynku. Mamy nadzieję, że jego użyteczność i funkcjonalność pomoże wielu miłośnikom gotowania w codziennym przygotowywaniu posiłków i poszukiwaniu nowych inspiracji. Użytkownicy CookBooka mają do nich dostęp w każdej chwili – w telefonie, który zawsze jest pod ręką. Dzięki temu gotowanie staje się znacznie łatwiejsze i jeszcze przyjemniejsze – mówi Szymon Ulkowski, Kierownik ds. e-Business i Komunikacji marki WINIARY.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: https://www.winiary.pl/CookBook_Twoja_ksiazka_kulinarna/

Korzyści dla użytkowników serwisu

WINIARY CookBook to nie jedyne udogodnienie, do którego mają dostęp zarejestrowani użytkownicy serwisu www.winiary.pl. Znajdą tam również My Menu Plan, czyli narzędzie do planowania posiłków, przy pomocy którego na podstawie preferencji żywieniowych można stworzyć indywidualny jadłospis. My Menu IQ pozwoli poprawić jakość i stopień zbilansowania codziennych posiłków – system oceny wskaże, czy wybrana potrawa spełnia zalecenia żywieniowe i zaspokaja zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, takie jak białko, węglowodany i tłuszcze. Natomiast chatbot WINIAREK to codzienny pomocnik kulinarny, który po wskazaniu mu składników, które aktualnie mamy w domu podpowie dopasowane przepisy, co pozwoli ograniczyć marnowanie.

Więcej szczegółów:

https://www.winiary.pl/mymenuplan 

https://www.winiary.pl/mymenu-iq/   

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Trwają prace nad szczegółowymi wytycznymi dla schronów. Prowadzona jest też inwentaryzacja i ocena stanu istniejących obiektów

W MSWiA trwają prace nad rozporządzeniem, które określi m.in., jakie warunki powinny spełniać miejsca schronienia, oraz wprowadzi spójne standardy dotyczące ich organizacji i wyposażenia. Ich opracowanie wymagane jest przez ustawę o ochronie ludności i obronie cywilnej, która weszła w życie 1 stycznia br. Trwa także inwentaryzacja istniejących obiektów zbiorowej ochrony, w tym schronów. Jak podkreślają eksperci, mamy w tym obszarze wiele zaległości do nadrobienia. Problemem jest niedobór specjalistów od budowli schronowych, którzy mogliby ten proces wesprzeć i przyspieszyć.

Handel

Nowy rozdział we współpracy Wielka Brytania – Unia Europejska. Bezpieczeństwo jedną z kluczowych kwestii

19 maja odbędzie się w Londynie pierwszy od brexitu na tak wysokim szczeblu szczyt brytyjskich i unijnych przywódców. Zdaniem polskich europosłów obydwie strony dojrzały do ponownego zacieśnienia stosunków i są dla siebie kluczowymi partnerami. Rozmowy dotyczyć mają przede wszystkim zagadnień związanych z obronnością, ale także możliwości swobodnego przemieszczania się młodych ludzi. Wyzwaniem we wzajemnych relacjach wciąż są kwestie handlowe.

Transport

W Amazon pracuje ponad 750 tys. robotów. Najnowszy jest wyposażony w „zmysł” dotyku

Pierwsze roboty wyposażone w „zmysł” dotyku wykorzystywane są przez Amazon do obsługi produktów w centrach realizacji zamówień w USA i Niemczech. Roboty potrafią precyzyjnie przeszukiwać nawet ciasne przestrzenie półek w poszukiwaniu konkretnych produktów i z wyczuciem przenosić je na taśmę. Dzięki nim pracownicy nie muszą się schylać ani wspinać po drabinie w poszukiwaniu towaru. Automatyzacja wspiera też pracę kurierów. Paczki, które mają być dostarczone pod wskazany adres, podświetlane są w furgonetce na zielono, co ułatwia znalezienie właściwej przesyłki i skraca czas dostawy.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.