Komunikaty PR

Głodny Świąt i zimowych okazji? Mniam to w Żabce!

2024-12-10  |  12:10
Biuro prasowe

Żabka przygotowała dla swoich klientów na koniec roku mnóstwo smacznych niespodzianek, które dostępne są tylko w sklepach sieci. Teraz można w nich nabyć sycące przekąski, takie jak burger Wołowiner Po Zbóju i Zapiekanka Po Zbóju. Na sklepowych półkach pojawiły się także tradycyjne świąteczne produkty marki Szamamm. Z kolei już w drugiej połowie grudnia do żabkowych pieców trafią dwie nowe pizze w stylu neapolitańskim – Quattro Formaggi i Capricciosa.

Jesienno-zimowe dni to czas, kiedy syty posiłek jest szczególnie pożądany. Osoby, które chcą się rozgrzać, zjeść ciepłą przekąskę lub szukają gotowych świątecznych dań, dzięki ofercie dostępnej w Żabce mogą zaspokoić swoje potrzeby szybko i wygodnie. A zaoszczędzony czas spędzić jak tylko chcą.

W chłodne dni z pomocą przyjdzie także rozgrzewająca kawa, w tym okresie serwowana w kubkach o zmienionej zimowej szacie graficznej.

Zbójnickie nowości i moc wyłączności

W tym roku w sklepach sieci kupić można jeszcze większego niż dotychczas burgera – Wołowinera Po Zbóju, w cenie 14,99 zł (z aplikacją Żappka w cenie 12,99 zł/szt.). W skład zbójnickiej kanapki wchodzi 100% polskiej wołowiny, placek ziemniaczany, kruchy bekon i wędzony ser. Mięsno-serowa kombinacja uzupełniona została oryginalnym Sosem po Zbóju i zamknięta w bułce z cheddarem i kawałkami bekonu.

Poza sezonowym burgerem głód zaspokoi także chrupiąca Zapiekanka po Zbóju, w promocyjnej cenie 9,99 zł/szt. z aplikacją Żappka (cena standardowa 10,99 zł/szt.). Zbójnickiego smaku nadaje jej kombinacja wędzonego boczku, pieczarek, czerwonej cebuli oraz wędzonego sera gouda. Zapiekanka Po Zbóju stanowi nowy wariant kultowej przekąski Prosto z Pieca.

Głodny Świąt? Mniam to w Żabce!

Aż 98% respondentów według badania CBOS[1] deklaruje, że spożywa tradycyjne potrawy wigilijne. Mając to na uwadze, Żabka zadbała o świąteczną atmosferę także na sklepowych półkach. W zimowej odsłonie akcji „Głodny? Mniam to w Żabce!”, kupić można tradycyjne świąteczne produkty sygnowane marką Szamamm. Przedsmak wigilijnej kolacji będzie można poczuć próbując pierogów z kapustą i grzybami oraz zupy grzybowej, na której smak składa się połączenie aromatycznych, leśnych grzybów – podgrzybka i borowika – z delikatnym makaronem.

Świąteczne pierogi w sklepach sieci są do kupienia w cenie 7,99 zł/opakowanie. Z kolei zupę grzybową nabyć można w promocyjnej cenie 6,99 zł przy zakupie 2 sztuk (cena standardowa 8,99 zł/szt.). Ponadto, w dniach 18-24 grudnia kupując oba produkty w zestawie (pierogi z kapustą i grzybami + zupa grzybowa), zapłacimy za nie tylko 14,00 zł.

Nowe smaki pizzy na wynos

Sieć nie ustaje w zaskakiwaniu swoich klientów i już niebawem rozszerzy menu o dwie nowe pizze w stylu neapolitańskim.

Pierwszą z nich jest pizza Quattro Formaggi. Smak wypiekanego w kamiennym piecu długo dojrzewającego ciasta uzupełniony został w niej o kompozycję aż 4 serów: mozzarelli, ementalera, czerwonego sera cheddar oraz jedwabistego sera z mleka owczego – roquefort. Druga pizza to Capricciosa. Smak tej gorącej przekąsce nadaje szynka jałowcowa wędzona dymem z drewna bukowego, wkomponowana w cienkie długo dojrzewające ciasto w stylu neapolitańskim.

Wszystkie warianty pizzy oferowane w Żabce (Margherita, Pepperoni, Quattro Formaggi, Capricciosa) – można zakupić na wynos (ciepłą lub mrożoną) albo poprosić o ich przygotowanie w sklepie[2] i po 3 minutach od zamówienia cieszyć się ich smakiem.

Codziennie inna okazja z aplikacją Żappka

To jednak nie koniec wyjątkowych promocji dostępnych w sieci. Warto śledzić oferty przygotowane specjalnie dla użytkowników aplikacji Żappka, gdzie aż do 26.12.2024 r. czekają wyjątkowe Zimowe Hity Dnia, czyli produkty z kategorii: słodyczy, słonych przekąsek, napojów i lodów. To kolejny powód by odwiedzić sklep Żabka!

Szczegóły oferty dotyczącej zimowych produktów dostępne pod adresem: https://www.zabka.pl/gazetka-promocyjna/


[1] Komunikat z badań „Boże Narodzenie 2023” dostępny: https://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2023/K_155_23.PDF

[2] Pizza na ciepło jest dostępna w ponad 7000 sklepach wyposażonych w piec hybrydowy.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Handel Gadżety erotyczne z dostawą do domu – zamówienia rosną szybciej niż inflacja Biuro prasowe
2025-06-06 | 14:00

Gadżety erotyczne z dostawą do domu – zamówienia rosną szybciej niż inflacja

7 czerwca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Seksu – to doskonały moment, aby przyjrzeć się temu, jak zmieniają się zwyczaje Polaków związane z zakupem produktów
Handel Komentarz rynkowy DPD Polska: sektor e-commerce – między presją cenową, a oczekiwaniami klientów
2025-05-29 | 16:25

Komentarz rynkowy DPD Polska: sektor e-commerce – między presją cenową, a oczekiwaniami klientów

Usługi premium w cieniu presji cenowej Choć dostawy tego samego dnia były niegdyś zapowiadane jako jeden z najważniejszych kierunków rozwoju e-commerce i symbol
Handel Marketplace MediaMarkt już dostępny w Polsce – nowa era zakupów i współpracy w branży elektroniki konsumenckiej
2025-05-23 | 06:00

Marketplace MediaMarkt już dostępny w Polsce – nowa era zakupów i współpracy w branży elektroniki konsumenckiej

MediaMarkt, lider rynku elektroniki konsumenckiej w Europie, wkracza w nową fazę rozwoju na polskim rynku. Właśnie uruchomiono nowoczesną platformę marketplace, która po

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Rady Podatkowej

Targi Bezpieczeństwa

Handel

Ze względu na różnice w cenach surowce wtórne przegrywają z pierwotnymi. To powoduje problemy branży recyklingowej

Rozporządzenie PPWR stawia ambitne cele w zakresie wykorzystania recyklatów w poszczególnych rodzajach opakowań. To będzie oznaczało wzrost popytu na materiały wtórne pochodzące z recyklingu. Obecnie problemy branży recyklingu mogą spowodować, że popyt będzie zaspokajany głównie przez import. Dziś do dobrowolnego wykorzystania recyklatów nie zachęcają przede wszystkim ceny – surowiec pierwotny można kupić taniej niż ten z recyklingu.

Przemysł spożywczy

Rośnie presja konkurencyjna na unijne rolnictwo. Bez rekompensat sytuacja rolników może się pogarszać

Rolnictwo i żywność, w tym rybołówstwo, są sektorami strategicznymi dla UE. System rolno-spożywczy, oparty na jednolitym rynku europejskim, wytwarza ponad 900 mld euro wartości dodanej. Jego konkurencyjność stoi jednak przed wieloma wyzwaniami – to przede wszystkim eksport z Ukrainy i niedługo także z krajów Mercosur, a także presja związana z oczekiwaniami konsumentów i Zielonym Ładem. Bez rekompensat rolnikom może być trudno tym wyzwaniom sprostać.

Transport

Infrastruktury ładowania elektryków przybywa w szybkim tempie. Inwestorzy jednak napotykają szereg barier

Liczba punktów ładowania samochodów elektrycznych wynosi dziś ok. 10 tys., a tempo wzrostu wynosi ok. 50 proc. r/r. Dynamika ta przez wiele miesięcy była wyższa niż wyniki samego rynku samochodów elektrycznych, na które w poprzednim roku wpływało zawieszenie rządowych dopłat do zakupu elektryka. Pierwszy kwartał br. zamknął się 22-proc. wzrostem liczby rejestracji w ujęciu rocznym, ale kwiecień przyniósł już wyraźne odbicie – o 100 proc.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.