Jesień pełna smaku w Costa Coffee
W związku z nadchodzącą szybkimi krokami jesienią, sieć kawiarni Costa Coffee przychodzi z nowymi, przepysznymi produktami. Na odkrycie czeka aromatyczne menu pełne smaku i jesiennego klimatu, a w nim m.in.: zestawy śniadaniowe z nowymi bagietkami o niebanalnych połączeniach smakowych, Słodkie Zestawienie, czyli ciastko karmelowo-jabłkowe z ulubioną kawą klasyczną, oraz rozgrzewające herbaty, które będą idealną opcją rozpoczynającą każdy dzień.
Miłe poranki w Costa Coffee
Miłośnicy śniadań Costa Coffee, poranek będą mogli rozpocząć od nowości, które dodadzą energii i pozwolą optymistycznie rozpocząć dzień! W nowym jesiennym menu znajdziemy między innymi zestawy śniadaniowe w promocyjnych cenach, a w nich pozycje wytrawne, jak również te na słodko. W skład oferty wchodzą pożywne opcje, takie jak croissanty, tosty potrójne, bagietki oraz Bagietki Premium w nietuzinkowych kombinacjach smakowych. Świeże grillowane warzywa, idealnie doprawiony kurczak, kremowy sos aioli oraz wyrazista musztarda BBQ. To przepyszne połączenie zamknięte jest w chrupiącej Bagietce z kurczakiem balsamico, która zachwyci każdego. Dla fanów diety roślinnej, pyszną opcją będzie Bagietka wegańska z wędzonym tofu. To finezyjne połączenie aromatycznego tofu, świeżego pomidora koktajlowego, korniszona, szpinaku oraz złocistej, prażonej cebuli. Miłośnicy smaków śródziemnomorskich rozsmakują się w Bagietce w stylu francuskim z klasycznym serem camembert, grillowanymi warzywami i sosem algierskim, który doda całości pikanterii oraz Bagietce w stylu włoskim z Salami Napoli, pomidorkami w zalewie, gruszką i czerwonym pesto. Nie zabraknie tez słodkich wypieków oraz delikatnych jak chmurka, kremowych jogurtów z puree truskawkowym, mango lub sosem czekoladowym oraz chrupiącym musli. Wszystkie te propozycje idealnie zasmakują w towarzystwie ulubionej kawy klasycznej oraz świeżego, pobudzającego soku pomarańczowego.
Jesień zamknięta w karmelu
Na fanów nietuzinkowych smaków czeka zestawienie pełne słodkości w specjalnej cenie – polskie jabłka otulone bursztynowym karmelem to Ciastko jabłkowo-karmelowe podawane z ulubioną kawą klasyczną np. kremowym Flat White lub Capuccino, czy old-schoolowym Espresso.
Łyk jesieni
Costa Coffee przygotowała również dwie herbaty, które wprawiają w iście jesienny nastrój. Goście kawiarni będą mogli rozkoszować się Jesienną Herbatą na bazie czarnej herbaty z miodem, żurawiną, rozgrzewającym imbirem, odświeżającą pomarańczą oraz rozmarynem, lub zupełnie nową Herbatą Premium z miodem, imbirem, złocistą kurkumą, cynamonem i cytryną, idealną dla tych, którzy cenią sobie wyrazisty smak przypraw.
Jesień na wyciągnięcie ręki!
Wszystkie jesienne nowości, jak również wszystkie dobrze znane i lubiane produkty czekają na skosztowanie w najbliższej kawiarni lub za pomocą Costa Delivery.
DHL eCommerce Polska rozwija współpracę z siecią Żabka
Whiskey in the Jar, czyli jedyna w Polsce restauracja, którą odwiedził Salt Bae
Żabka pomaga dzieciom i młodzieży rozwijać talenty i pasje
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Infrastruktura
Zorganizowane grupy cyberprzestępcze sięgają po coraz bardziej zaawansowane narzędzia sztucznej inteligencji. Często celem ataków jest infrastruktura krytyczna
Rozwój cyberprzestępczości postępuje w kierunku budowania powiązań o charakterze mafijnym i wykorzystywania zaawansowanych technologicznie rozwiązań, po jakie sięgają służby specjalne. Coraz częściej służy do tego także sztuczna inteligencja, która przyniosła ze sobą szereg nowych zagrożeń. Choć w ślad za technologicznym zaawansowaniem cyberprzestępców rozwijają się też narzędzia zapobiegające atakom, to wciąż najsłabszym ogniwem jest człowiek. Atrakcyjnym celem ataków dla hakerów są jednostki publiczne, infrastruktura krytyczna i samorządy, również te małe, którym brakuje zasobów finansowych i kadrowych, by zapewnić wystarczającą ochronę.
Handel
Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej
Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.
Prawo
Postęp technologiczny rewolucjonizuje pracę specjalistów ds. finansów. Stają się strategicznymi doradcami biznesu
Częste zmiany regulacyjne i postęp technologiczny wymuszają na specjalistach ds. finansów ciągłe nabywanie nowych kompetencji, doszkalanie i uaktualnianie swojej wiedzy. Ci, którzy potrafią się dostosować do szybkich zmian i wesprzeć swoimi umiejętnościami rozwój biznesu, mogą jednak liczyć na większe możliwości rozwoju kariery. – Finanse operują w świecie, który coraz szybciej się zmienia. To powoduje, że w przyszłości ludzie z obszaru finansów będą musieli poświęcać dużo więcej energii na to, żeby dotrzymać tempa – mówi Kuba Neneman, head of finance.ai, commercial data science manager w Shellu.
Partner serwisu
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.