Pizza na wynos już dostępna w Żabce!
Żabka nieustannie poszerza swój asortyment dań podawanych na ciepło oraz przekąsek, proponując konsumentom coraz to nowe smaki i produkty. Tym razem skierowała swoją ofertę do miłośników włoskiej kuchni, oferując im gorącą pizzę w stylu neapolitańskim. Mogą oni spróbować aż dwóch rodzajów pizzy – Margherity i Pepperoni.
Według raportu „Raport Food Trendów Pyszne.pl”[1] najpopularniejszą światową kuchnią dla przebadanych konsumentów była kuchnia włoska. Za wynik ten odpowiedzialna była przede wszystkim pizza, która zajęła drugie miejsce (margherita) i czwarte miejsce (pepperoni) wśród wszystkich najchętniej wybieranych dań, kupowanych za pośrednictwem platformy. Co ciekawe, pizza margherita jest jednym z ulubionych dań wegetariańskich i wyprzedziła w rankingu nawet pierogi ruskie.
Żabka odpowiada na trendy
Już w 2021 roku sieć wprowadziła na rynek innowacyjny produkt – pizzę w formie zamykanego wrapa, którą można wziąć do ręki – Pizza Wrap. Opracowano ją we współpracy z konsumentami, by dało się ją wygodnie jeść poza sklepem. Obecnie są dostępne jej dwie wersje smakowe: Pizza Wrap Capricciosa z szynką, pieczarkami, serem mozzarella i sosem pomidorowym oraz Pizza Wrap Pepperoni z salami, papryczką jalapeño, mozzarellą i pikantnym sosem pomidorowym.
Po pizzy „do ręki” przyszła pora na coś większego. W wybranych sklepach sieci klienci mogą zakupić gorącą pizzę w stylu neapolitańskim, charakteryzującą się m.in. cienkim, długo dojrzewającym ciastem, wypiekanym w kamiennym piecu. Pizza dostępna jest w dwóch wariantach smakowych.
Pierwszy z nich to wzbogacona sosem pomidorowym z oliwą z oliwek extra virgin pizza Margherita – z aplikacją Żappka w promocyjnej cenie 15,00 zł (przed obniżką 17,99 zł). Drugi to pizza Pepperoni z sosem pomidorowym z oliwą z oliwek extra virgin oraz ponad 20 plasterkami salami pepperoni – z aplikacją Żappka w promocyjnej cenie 15,00 zł (przed obniżką 17,99 zł).
W placówkach wyposażonych w piec hybrydowy klienci mogą cieszyć się jej smakiem już w 3 minuty od momentu złożenia zamówienia, czyli znacznie szybciej niż w tradycyjnej pizzerii. Na uwagę zasługuje też fakt, że produkt wydawany jest w kartonowym pudełku, aby można z nim bezpiecznie wyjść na zewnątrz i jeszcze ciepłym np. podzielić się z innymi. Dla tych, którzy wolą odpiekać produkt samodzielnie w domu, istnieje możliwość zakupu pizzy w wersji mrożonej.
Gorące przekąski Prosto z Pieca
Ciepłe przekąski w Żabce cieszą się niesłabnącą popularnością wśród entuzjastów szybkich i smacznych gotowych posiłków. W ramach oferty Prosto z Pieca można kupić chrupiące zapiekanki (z kurczakiem, z salami, czy z pieczarkami), różne wersje hamburgerów (Wołowiner, Wegger, Kurczaker, Kurczaker Strips), frytki czy churrosy. W asortymencie Żabki są także liczne zestawy, jak m.in. Chrupbox Burger czy Chrupbox frytki + nuggetsy z kurczaka.
O ofercie i dostępnych nowościach Prosto z Pieca można dowiedzieć się więcej pod adresem:
https://www.zabka.pl/prosto/
[1] „Raport Food Trendów Pyszne.pl” dostępny: https://www.pyszne.pl/trendy-zywieniowe/2023/
Galeria Panorama z nowym sklepem Maxi Zoo w formacie 3.0
Efektywne rozwiązania i implementacja technologii podczas Retail Congress
Fundusz z oddziałem w Polsce wchodzi w finansowanie transportu morskiego
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
IT i technologie
4 mld zł z KPO na e-zdrowie. Trafią m.in. na ucyfrowienie dokumentacji medycznej oraz narzędzia przyspieszające diagnostykę
Polska platforma e-zdrowia jest piątym najbardziej zaawansowanym systemem w UE – wskazuje unijny raport. Mimo że wiele cyfrowych usług w zakresie zdrowia już zostało wdrożone, wciąż są obszary, które wymagają dalszych nakładów i inwestycji. Należą do nich m.in. wdrażanie centralnej e-rejestracji, wykorzystanie danych medycznych i zapewnienie ich interoperacyjności. Teraz inwestycje mogą przyspieszyć dzięki dodatkowym miliardom złotych, które trafią z Krajowego Planu Odbudowy na e-zdrowie. Czas na ich wykorzystanie będzie jednak krótki, więc trzeba się do tego dobrze przygotować.
Ochrona środowiska
Wysokie ceny energii zagrażają konkurencyjności polskiego przemysłu. Firmy muszą zmienić podejście do zużycia energii
Polski przemysł, który wytwarza ok. 1/5 krajowego PKB, jest silnie energochłonny na tle innych krajów UE, a wysokie ceny energii elektrycznej w coraz większym stopniu wpływają na jego konkurencyjność. To zaś stawia sektor przemysłowy pod coraz silniejszą presją pilnej modernizacji i przechodzenia na zieloną energię. – Kluczowym elementem budowy przewagi konkurencyjnej będzie w szczególności zużycie energii, ilość i czas tego zużycia oraz świadome podejście do tego zagadnienia – podkreśla Michał Orłowski z Grupy Tauron.
Transport
Rośnie zapotrzebowanie na szkolenia z gaszenia elektryków. Wiedza na ten temat jest coraz szersza
Temat bezpieczeństwa przeciwpożarowego aut elektrycznych powraca wraz z rosnącą popularnością zeroemisyjnych napędów. Narosło wokół niego wiele mitów, co może wynikać z braku powszechnej wiedzy o metodach radzenia sobie z pożarem elektryków. Jak podkreślają eksperci, ćwiczenia z gaszenia takich pojazdów stają się niezbędnym elementem oferty szkoleniowej dla strażaków. Tym bardziej że dostępne metody i dobre praktyki stale ewoluują.
Partner serwisu
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.