#PROSTOzPIECA dostępne tylko w Żabce!
Minął rok, od kiedy sieć Żabka zaczęła wyposażać swoje sklepy w specjalne piece Merrychef, dzięki którym może proponować klientom wyjątkowe produkty. Chrupiące przekąski na ciepło z oferty #PROSTOzPIECA dostępne są już w 2400 sklepów, a z każdym tygodniem liczba ta rośnie. Sieć cały czas rozwija też portfolio objętych ofertą produktów – od września br. klienci mogą spróbować burgerów z serii „Dynastia Burgerów” oraz zapiekanek.
– Wprowadzenie pieców Merrychef to jeden z elementów długofalowej strategii Żabki polegającej na rozbudowaniu oferty gastronomicznej. Od dłuższego czasu rozwijamy w naszych sklepach asortyment dań gotowych i kanapek, w czym jesteśmy już niezaprzeczalnym liderem na rynku. Kontynuujemy rozwój w tym kierunku, zwiększając naszą specjalizację i oferując bardziej rozbudowaną gastronomię w ramach oferty #PROSTOzPIECA. Została ona bardzo dobrze przyjęta przez klientów – doceniają oni jej jakość, różnorodność oraz szybkość w przygotowaniu, co stanowi dla nas impuls do dalszego rozwoju konceptu gastronomicznego. Planujemy kolejne inwestycje zarówno w zakresie wyposażenia sklepów w sprzęt, jak i rozbudowy portfolio produktów – mówi Piotr Pszonka, dyrektor departamentu rozwoju handlu w Żabka Polska.
Merrychef to piec konwekcyjno-mikrofalowy, stanowiący połączenie tradycyjnego piekarnika z mikrofalą. Mikrofale pozwalają na podgrzanie zamrożonych produktów w ciągu paru minut, natomiast piekarnik zapewnia ich chrupkość. Dzięki temu wielofunkcyjnemu, kompaktowemu urządzeniu możliwe jest szybkie przygotowanie ciepłej przekąski przy jednoczesnym zachowaniu jej powtarzalnej, wysokiej jakości. Urządzenie jest łatwe w obsłudze dla personelu sklepu.
Gorące nowości w ofercie: „Dynastia Burgerów” i zapiekanki
Od września br. oferta została wzbogacona o burgery z serii „Dynastia Burgerów” – Kurczak strips z bekonem i sosem Golden Mayo oraz Szarpana wieprzowina z kimchi i sosem BBQ – w cenie 11,99 zł/szt.[1] z aplikacją Żappka (standardowa cena – 17,99 zł/szt.). Natomiast od 13 września br., w wybranych sklepach, klienci mogą spróbować kolejnych nowości, jakimi są zapiekanki – klasyczna Zapiekanka z pieczarkami i serem oraz pikantna Zapiekanka z salami i jalapeno – w cenie 8,99 zł/szt. z aplikacją Żappka (standardowa cena – 9,99 zł/szt.). Zapiekanki serwowane są z sosem czosnkowym i ketchupem.
Moc chrupiących przekąsek
Aktualnie, obok burgerów i zapiekanek, w ramach oferty #PROSTOzPIECA dostępne są także frytki, churrosy, nuggesty, chicken popsy oraz stripsy z kurczaka, a także produkty w zestawach: chrupbox nuggetsy z frytkami, chrupbox chicken popsy z frytkami oraz chrupbox stripsy z frytkami.
Klienci mogą spróbować produktów z oferty nie tylko w sklepach tradycyjnych, ale także podczas wydarzeń, na których pojawiają się mobilne Żabki lub zatrzymując się przy Autostradzie Wielkopolskiej, w MOP Gnilec i MOP Sosna, w pobliżu granicy Polski z Niemcami.
Więcej informacji o ofercie można znaleźć na: https://www.zabka.pl/prosto-z-pieca
Żabka liderem oferty gastronomicznej w Polsce
Żabka to największa sieć punktów gastronomicznych w Polsce. W jej ofercie znaleźć można nie tylko hot dogi, ale także panini, pizza wrapy, kanapki śniadaniowe focaccini oraz wiele słodkości – od croissantów, przez drożdżówki, donuty i pączki. W 2400 wybranych sklepach Żabka dostępne są także wspomniane chrupiące przekąski z oferty #PROSTOzPIECA. Nie brakuje także gorącej kawy oraz innych ciepłych napojów.
Więcej informacji o ofercie można znaleźć na https://www.zabka.pl/zabka-cafe
[1] Od 27.09 w cenie 14,99 zł/szt. z aplikacją Żappka.

AI w Sprzedaży B2B: Jak Automatyzacja i Dane Zmienią Przyszłość sprzedaży b2b

Nie znosisz przepłacać? Na ERLI znajdziesz tylko najlepsze ceny!

Komentarz rynkowy DPD Polska: Nowoczesna logistyka dla e-commerce – jak fulfillment zmienia reguły gry
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Handel

Ważą się losy nowej umowy między Unią Europejską a Ukrainą na temat zasad handlu. Obecne przepisy wygasają 5 czerwca
5 czerwca wygasa ATM, czyli wprowadzona przed trzema laty i potem z modyfikacjami przedłużana umowa między UE a Ukrainą, liberalizująca zasady wwozu ukraińskich towarów na teren Wspólnoty. Strona ukraińska chciałaby jej przedłużenia, na razie jednak Unia zgodziła się jedynie na przedłużenie bezcłowego przywozu żelaza i stali. Największe obawy, zwłaszcza w Polsce, budzi kwestia produktów rolnych. Zdaniem europosłanki Konfederacji Anny Bryłki należałoby wrócić do obowiązującej przed 2022 rokiem umowy stowarzyszeniowej DCFTA, ponieważ Ukraina może dziś eksportować swoje towary drogą morską poprzez porty na Morzu Czarnym, a dzięki darmowemu dostępowi do unijnego rynku bogacą się jedynie potentaci rolni.
Ochrona środowiska
Nowe technologie pomagają szybciej i dokładniej sortować odpady. Wciąż nie wszystkie da się jednak przetworzyć

Do 2030 roku 55 proc. odpadów opakowaniowych z tworzyw sztucznych powinno trafiać do przetworzenia. W ubiegłym roku było to ok. 27 proc. Nowe technologie w coraz większym stopniu ułatwiają sortowanie odpadów, ale nie pozwalają jeszcze na przetworzenie wszystkich ich rodzajów. To pierwsze wyzwanie związane z zamykaniem obiegu. Kolejnym jest zwiększanie zawartości materiałów pochodzących z recyklingu w produkowanych opakowaniach, czego wymagają unijne przepisy. Choć w tym obszarze widać w ostatnich latach znaczące postępy, nie brakuje wyzwań.
Handel
Rosyjskie surowce przestaną płynąć do UE. Spóźniony, ale ambitny i istotny plan ma być wdrożony do 2027 roku

– Kupowanie surowców energetycznych z Rosji jest jak kupowanie broni przeciwko Ukrainie – uważa europosłanka PO Mirosława Nykiel. Dlatego KE planuje do 2027 roku ograniczyć do zera import rosyjskich paliw. Joanna Scheuring-Wielgus ocenia, że taka decyzja powinna zapaść już dawno, ale lepiej późno niż wcale. Co więcej, państwa członkowskie powinny być w tych deklaracjach zjednoczone najbardziej, jak się da.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.