Jeśli kawa na wynos to tylko z Żabki – 100% arabica z brazylijskich ziaren
51 kaw na minutę – to rekordowa liczba sprzedanych przez Żabkę gorących, aromatycznych kaw na wynos. Klienci cenią ten pyszny napój, ponieważ jest on przygotowywany ze świeżo mielonych, wyselekcjonowanych ziaren gatunku arabica, pochodzących z małych farm ulokowanych w najlepszych regionach Brazylii. Kupując kawę w Żabce, która posiada certyfikat Rainforest Alliance, klienci wybierają nie tylko wysokiej jakości produkt, ale także wspierają środowisko naturalne. Żabka dba również o bezpieczeństwo swoich klientów, dlatego w czasie pandemii każdy zestaw kawowy, składający się z m.in. kubka i pokrywki, jest oddzielnie zapakowany.
Arabica uznawana jest za najszlachetniejszy gatunek kawy. Uprawiana na terenach górzystych, w temperaturze około 20-25 stopni C. W Żabce, dzięki kompozycji ziaren oraz odpowiednio dobranego sposobu palenia kawy, klienci uzyskują esencjonalny napar z naturalną słodką nutą mlecznej czekolady i orzechów włoskich. Kawa, używana do skomponowania mieszanki Fresh Café, nie pochodzi z jednej, dużej farmy, ale z kilku mniejszych, tak aby spełniać pożądany poziom jakości. Jednym z elementów składowych tej mieszanki są ziarna pochodzące z projektu „Bob-o-link”, który jest rezultatem zrzeszenia farmerów ulokowanych w najlepszych regionach Brazylii. Główny cel tego projektu to uprawianie najlepszej jakości kawy, przy jednoczesnym zachowaniu zasad zrównoważonego rozwoju w rolnictwie i promocji harmonii między działalnością człowieka i naturą.
- Wielu z nas uwielbia rozpocząć dzień od kawy, rozbudzić się czy poprawić sobie nastrój. Kiedy porankowi towarzyszy pośpiech z pomocą przychodzi Żabka, która oferuje pyszną, świeżo mieloną kawę na wynos. Żyjemy intensywnie, każda minuta jest dla nas na wagę złota, dlatego dopasowujemy ofertę odpowiadającą potrzebom naszych klientów. Nie muszą oni marnować czasu na poszukiwanie kawiarni, ponieważ wybierając kawę w Żabce napiją się aromatycznego i wysokiej jakości napoju już w minutę od zakupu. Nasza kawa cieszy się coraz większą popularnością, zajęliśmy 3. miejsce w rankingu najczęściej znanych i spontanicznie odwiedzanych miejsc oferujących kawę wg. tegorocznego raportu Cafe Monitor ARC Rynek i Opinia – mówi Anna Grabowska, Wiceprezes Zarządu ds. Komercyjnych w firmie Żabka Polska.
W Żabce można kupić m.in. cappuccino z aksamitną, gładką pianą, jedwabiste latte czy kawę czarną o głębokim zrównoważonym smaku. Klienci cenią oferowany przez sieć napój i chętnie sięgają po gorącą kawę – zwłaszcza rano, najczęściej między godzinami 8:00 a 9:00. Najchętniej kupują kawy z mlekiem – najpopularniejsza jest latte, nieco rzadziej sięgają po cappuccino. Rekordowy pod względem sprzedaży kawy na wynos był dla Żabki październik ubiegłego roku – wówczas sieć sprzedała średnio aż 51 gorących kaw na minutę.
Dostępna w Żabce kawa to aromatyczna, świeżo mielona w 100% arabica z ziaren z Brazylii, oznaczona specjalnym certyfikatem Rainforest Alliance (RFA). Kupując produkty z tym certyfikatem klienci, wspierają prawa i dobrostan farmerów, chronią naturalne źródła i przyrodę, a także środowisko. Kawa serwowana jest w kubkach wyprodukowanych w 100% z surowców roślinnych, a design kubka współgra z miejskim stylem i szybkim tempem życia.
Własnoręczne przygotowanie kawy w Żabce jest bardzo proste i bezpieczne. Klienci otrzymują zapakowany zestaw kawowy, w którym znajduje się kubek, pokrywka, mieszadełko, cukier oraz serwetka jednorazowa. Wystarczy postawić kubek w odpowiednim miejscu na ekspresie i wcisnąć zaledwie jeden guzik, na którym znajduje się nazwa ulubionej kawy. Jeśli wybierzemy kawę małą, o pojemności 200 ml, bez mleka – gorącym, aromatycznym napojem możemy cieszyć się już po ok. 35 sekundach, a kawę z mlekiem dostaniemy po ok. 50 sekundach. Przygotowanie kawy dużej o pojemności 400 ml zajmie odpowiednio dwa razy więcej czasu.

Cztery dni wyjątkowych okazji podczas Prime Day w sklepie Amazon.pl

Edukacja sprzedawców alkoholu przynosi efekty

MediaMarkt i bp łączą siły: Za zakupy w MediaMarkt dostajesz bon na paliwo lub kawę
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Handel

Polskie MŚP otrzymają większe wsparcie w ekspansji międzynarodowej. To cel nowej inicjatywy sześciu instytucji
Firmy z sektora małych i średnich przedsiębiorstw otrzymają kompleksowe wsparcie na potrzeby zwiększania konkurencyjności na arenie międzynarodowej. Taki jest cel wspólnej inicjatywy instytucji zrzeszonych w Grupie PFR pod szyldem Team Poland. Obejmuje ona zarówno wsparcie kapitałowe, w postaci gwarancji, pożyczek czy ubezpieczenia, jak i doradztwo oraz wsparcie promocyjne i informacyjne, dzięki czemu mikro-, małym i średnim firmom łatwiej będzie podjąć decyzję o ekspansji zagranicznej. Pierwszy projekt dotyczy wsparcia dla firm zainteresowanych uczestnictwem w odbudowie Ukrainy.
Bankowość
RPP zgodna co do potrzeby obniżania stóp procentowych. Trwają dyskusje dotyczące tempa tych decyzji

W lipcu Rada Polityki Pieniężnej po raz drugi w tym roku obniżyła stopy procentowe, określając swój ruch mianem dostosowania. W kolejnych miesiącach można oczekiwać kolejnych obniżek, ale ich tempo i termin będą zależeć od efektów dotychczasowych decyzji i wzrostu płac. Docelowo główna stopa procentowa ma wynosić 3,5 proc. Te okoliczności sprzyjają kredytobiorcom.
Handel
Umowa z krajami Mercosur coraz bliżej. W. Buda: Polska nie wykorzystała swojej prezydencji do jej zablokowania

– Polska podczas prezydencji w Radzie UE nie wykorzystała szansy na obronę swoich interesów w sprawie umowy z krajami Mercosur – ocenia europoseł PiS Waldemar Buda. W jego ocenie polski rząd, mimo sprzeciwu wobec zapisów umowy, nie zbudował w UE sojuszy niezbędnych do jej odrzucenia. Porozumienie o wolnym handlu spotyka się przede wszystkim z protestami europejskich rolników, którzy obawiają się zalania wspólnego rynku tańszą żywnością z krajów Ameryki Południowej. Według europosła wszystko może się rozegrać w najbliższych tygodniach.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.