Premiera na polskim rynku AGD - robot planetarny Cecotec Twist & Fusion 4000

Ewa Malicka
Rocket Science
Pływacka 3/2
02-633 Warszawa
ewa.malicka|rocketscience.com.pl| |ewa.malicka|rocketscience.com.pl
781453815
https://www.rocketscience.com.pl/
– W obecnej sytuacji domy stały się nie tylko miejscem pracy, nauki, ale także centrum wszelkich aktywności, co przełożyło się na zwiększone zainteresowanie kategorią małego AGD. Według danych zebranych przez instytut badawczy GFK w roku 2020, od początku pandemii, rynek tych produktów (z wyłączeniem Ameryki Północnej i RPA) zwiększył swoją wartość o prawie 9 proc., a sama tylko kategoria urządzeń do przygotowywania posiłków o blisko 25 proc. I, co istotne, ten pozytywny trend wzrostowy utrzymywał się we wszystkich kategoriach produktów do gotowania także po zniesieniu pierwszego lockdownu, co pozwala twierdzić, iż dla wielu stało się ono codziennością – mówi Łukasz Włodarczyk, Country Manager Cecotec w Polsce. – Biorąc pod uwagę liczbę obowiązków i coraz większe tempo życia, warto wybrać dobrej jakości sprzęt, który pomoże w szybkim przygotowywaniu posiłków. Jednym z takich urządzeń, wychodzącym naprzeciw potrzebom nowoczesnego użytkownika, jest robot kuchenny Twist&Fusion 4000, już dostępny na polskim rynku m.in. na euro.com.pl, mediaexpert.pl oraz al.to.
Niezastąpiona pomoc w kuchni
Planetarny robot kuchenny to niezastąpiona pomoc nie tylko podczas przygotowywania wszelkiego rodzaju ciast, kremów czy mieszanek, ale także półproduktów do przyrządzania posiłków. Dzięki niemu proces ten jest dużo szybszy, co pozwala na oszczędność czasu poświęcanego nie tylko na gotowanie, ale także sprzątanie – nie ma bowiem potrzeby używania dodatkowych naczyń poza misami dołączonymi do zestawu.
Bardzo istotnymi kwestiami podczas wyboru konkretnego modelu są dla wielu osób nie tylko intuicyjna obsługa i moc urządzenia, ale także opcja dopasowania szybkości pracy mieszadła do danego typu mieszanki lub produktu oraz pojemność misy. Robot Twist&Fusion 4000 marki Cecotec wyposażony został w wydajny silnik 800W oraz HardGear system, dzięki któremu urządzenie wykorzystuje pełną moc. Posiada 8-stopniową płynną regulację prędkości, a ruch planetarny mieszadła pozwala na pokrycie całej powierzchni mieszania i tym samym dokładne połączenie składników. Zaopatrzony jest także w dużą misę o pojemności 5,2 litra, z ułatwiającym użytkowanie uchwytem oraz przeciwrozbryzgową przezroczystą pokrywę z wygodnym dozownikiem, dzięki czemu łatwo można dodać potrzebne składniki w czasie pracy urządzenia i jednocześnie uniknąć zabrudzeń. Co równie ważne, robot jest bardzo intuicyjny i prosty w obsłudze – został wyposażony w czytelny wyświetlacz LED ze wskaźnikiem czasu i prędkości, co jest dodatkowym udogodnieniem.
Do zestawu dołączone są, oprócz misy i pokrywy, także trzepaczka do ubijania, hak do ugniatania oraz książka z przepisami. Istnieje także możliwość dokupienia trzech dodatkowych specjalnych końcówek/przystawek, które podobnie jak pozostałe akcesoria, można wygodnie myć w zmywarce.
Solidne wykonanie i bezpieczeństwo użytkowania
Istotne jest, by urządzenie było nie tylko atrakcyjne wizualnie, ale także wyróżniało się solidnym wykonaniem i było bezpieczne w obsłudze.
Charakteryzujący się hiszpańskim designem Cecotec Twist&Fusion 4000 wykonany jest z odlewu aluminiowego, dołączona do zestawu misa ze stali nierdzewnej, a z kolei ramię ugniatające robota pokryte zostało specjalną teflonową powłoką do przygotowywania ciężkich i gęstych ciast na chleb, makaron czy pizzę. Poza wymienionymi detalami producent zadbał także o bezpieczeństwo użytkownika. Robot został wyposażony w antypoślizgowe nóżki, minimalizujące ryzyko przemieszczania się urządzenia podczas jego pracy. Zadbano również o dodatkowe funkcje, takie jak automatyczne wyłączanie, dzięki czemu nie pobiera prądu podczas bezczynności, a także zabezpieczenie przed przegrzaniem.
Urządzenie dostępne jest w trzech kolorach: białym, czarnym i czerwonym.
Dystrybutorem Cecotec w Polsce jest firma 4cv Mobile. Produkt dostępny jest na euro.com.pl oraz mediaexpert.pl

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Złodzieje nie mają Świąt

Święta jakby luksusowe – co 4. Polak zadłuża się na Boże Narodzenie
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

UE lepiej przygotowana na reagowanie na klęski żywiołowe. Od czasu powodzi w Polsce pojawiło się wiele usprawnień
Na tereny dotknięte ubiegłoroczną powodzią od rządu trafiło ponad 4 mld zł. Pierwsze formy wsparcia, w tym zasiłki, pomoc materialna czy wsparcie dla przedsiębiorców, pojawiły się już w pierwszych dniach od wystąpienia kataklizmu. Do Polski ma też trafić 5 mld euro z Funduszu Spójności UE na likwidację skutków powodzi. Doświadczenia ostatnich lat powodują, że UE jest coraz lepiej przygotowana, by elastycznie reagować na występujące klęski żywiołowe.
Prawo
Rzecznik MŚP: Obniżenie składki zdrowotnej to nie jest szczyt marzeń. Ideałem byłby powrót do tego, co było przed Polskim Ładem

Podczas najbliższego posiedzenia, które odbędzie się 23 i 24 kwietnia, Senat ma się zająć ustawą o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Zakłada ona korzystne zmiany w składkach zdrowotnych płaconych przez przedsiębiorców. Rzecznik MŚP apeluje do izby wyższej i prezydenta o przyjęcie i podpisanie nowych przepisów. Pojawiają się jednak głosy, że uprzywilejowują one właścicieli firm względem pracowników, a ponadto nie podlegały uzgodnieniom, konsultacjom i opiniowaniu.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.