Komunikaty PR

Sposób na smaczniejsze potrawy z grilla? Przepisy z ketchupem Kotlin!

2020-06-25  |  16:00
Biuro prasowe

Każdy z nas z niecierpliwością czeka na wymarzonego w tym roku grilla. Szykując się do niego, pamiętajmy o podstawowych zasadach! Po pierwsze – przed jedzeniem umyj ręce, przez minimum 30 sekund, po drugie – postaraj się grillować z najbliższymi, z którymi mieszkasz albo przebywasz na co dzień, a po trzecie – pamiętaj, że z ketchupem Kotlin każde jedzenie smakuje lepiej!

 

Sytuacja, w której się wszyscy znaleźliśmy z dnia na dzień się zmienia… Każdy z nas stara się dostosować do nowej rzeczywistości. Dlatego sezon grillowy musieliśmy rozpocząć nieco później. Po długim czasie w domowej izolacji, powoli wracamy do spędzania czasu na świeżym powietrzu i planujemy pierwsze spotkania przy ruszcie. Ciesząc się z tak długo wyczekiwanych chwil na łonie natury, nie możemy jednak zapomnieć o tym, co najważniejsze – o bezpieczeństwie, które wciąż powinno być naszym priorytetem. Pamiętajmy o nim, planując grillowanie.

 

Przygotowując się do spotkań towarzyskich, skupmy się na umacnianiu więzi z najbliższymi, z którymi mieszkamy i żyjemy na co dzień – na wielkie spotkania rodzinne i imprezy ze znajomymi jeszcze przyjdzie czas J Przed jedzeniem, koniecznie myjmy ręce – minimum przez 30 sekund! I jeszcze jedno – bez względu na to, czy zdecydujemy się na tradycyjnego grilla w ogródku, czy wykorzystamy w domu elektrycznego – pewne jest, że smak każdej potrawy będzie lepszy, jeżeli dodamy do niej ketchup Kotlin! Poniżej, przedstawiamy przepisy, które pozwolą Ci się o tym przekonać!

 

Pikantne skrzydełka z grilla

Czas przygotowania: 45 min + 1 godzina w lodówce

Ilość porcji: 4

 

Składniki:

  • 5 łyżek keczupu KOTLIN pikantnego
  • 16 skrzydełek kurczaka
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka soli

 

Skrzydełka myjemy i odcinamy lotki – czyli ich końce. Mieszamy jogurt z musztardą, keczupem Kotlin, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, papryką ostrą i słodką oraz solą. W powstałej marynacie zanurzamy skrzydełka. Odstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki. Następnie grillujemy ok. 35 minut na mocno rozgrzanym grillu, co kilka minut odwracając skrzydełka na drugą stronę.

 

Szaszłyki wieprzowo-drobiowe z warzywami

Czas przygotowania: 45 min

Ilość porcji: 4

 

Składniki:

  • 3 łyżki keczupu KOTLIN łagodnego
  • 250 g łopatki wieprzowej
  • 250g piersi kurczaka
  • 1 papryka pomarańczowa
  • 1 papryka zielona
  • 200g pieczarek
  • 4 cebule czerwone
  • 150g pomidorków cherry
  • 50ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka czosnku suszonego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oregano

 

Mięso myjemy i kroimy w dość dużą kostkę. Oliwę mieszamy z keczupem oraz przyprawami i do powstałej marynaty dodajemy mięso w kawałkach. Odstawiamy na ok. 30 minut. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w dużą kostkę. Pieczarki myjemy i osuszamy. Cebulę kroimy w plasterki. Na patyczki do szaszłyków nakłuwamy kolejno: mięso drobiowe, paprykę pomarańczową, mięso wieprzowe, cebulę, pieczarkę, mięso drobiowe, paprykę zieloną, pomidorka cherry, mięso wieprzowe. Gotowe szaszłyki grillujemy na rozgrzanym ruszcie ok. 20 minut lub aż mięso wieprzowe będzie miękkie.

 

Kotlin. zmienia jedzenie na lepsze!

Intensywnie pomidorowe ketchupy Kotlin charakteryzują się wysoką jakością i najlepszym smakiem – zawdzięczają to wyjątkowej recepturze łączącej mieszankę przypraw i starannie wyselekcjonowane pomidory. Nie zawierają konserwantów i substancji wzmacniających smak. Nic więc dziwnego, że z Kotlinem jedzenie smakuje lepiej!

Keczup Kotlin dostępny jest w wariantach o różnym stopniu ostrości: Łagodnym, Pikantnym oraz – dla fanów naprawdę intensywnych doznań – Extra Hot z Piekła Rodem. Łagodny i Pikantny Ketchup można wybrać ponadto w wersji 60% mniej kalorii. Z kolei fanom aromatycznych połączeń smakowych polecamy Kotlin Czosnek – Bazylia. Wybierz swój ulubiony wariant ketchupu i ciesz się pysznym smakiem podczas grillowania i nie tylko!

 

Zachęcamy do zapoznania się z portfolio ketchupów Kotlin:

  • Ketchup Kotlin Łagodny – 450 g, ok. 4,20 zł
  • Ketchup Kotlin Pikantny – 450 g, ok. 4,20 zł
  • Ketchup Kotlin Extra Hot z Piekła Rodem – 450 g, ok. 4,20 zł
  • Ketchup Kotlin Czosnek i Bazylia – 450 g, ok. 4,20 zł
  • Ketchup Kotlin Łagodny i Pikantny 60% mniej kalorii – 450 g, ok. 4,20 zł

 

…oraz do obejrzenia jednego z nowych spotów telewizyjnych Kotlin: https://www.youtube.com/watch?v=egBHOT9ApXM

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Konsument Burgerowy fenomen nie zwalnia – ponad 30% wzrostu zamówień burgerów w aplikacji Glovo Biuro prasowe
2025-05-28 | 09:00

Burgerowy fenomen nie zwalnia – ponad 30% wzrostu zamówień burgerów w aplikacji Glovo

Z okazji Międzynarodowego Dnia Burgera, przypadającego na 28 maja, Glovo podsumowuje kulinarne wybory Polaków. W 2024 roku zamówili oni ponad 30% więcej burgerów niż rok
Konsument Aloha w dostawie! Lilo i Stich wracają – a z nimi na fali poké bowle
2025-05-22 | 22:00

Aloha w dostawie! Lilo i Stich wracają – a z nimi na fali poké bowle

Już 23 maja na ekrany powraca kultowa opowieść o przyjaźni z hawajskim klimatem – Lilo i Stich. Wraz z premierą filmu, Glovo zachęca użytkowników do
Konsument Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Kongres Profesjonalistów Public Relations

Handel

Komisja Europejska chce wprowadzić ujednolicone przepisy dotyczące wyrobów tytoniowych. Europosłowie mówią o kolejnej nadregulacji

Ministerstwo Zdrowia opracowało nowy projekt przepisów wprowadzających kolejne zakazy dotyczące wyrobów tytoniowych – całkowitą eliminację e-papierosów oraz zakaz aromatów w woreczkach nikotynowych. Najprawdopodobniej w ciągu kolejnych dwóch–trzech lat Polska będzie musiała implementować nową dyrektywę dotyczącą wszystkich produktów tytoniowych, nad którym niebawem ma rozpocząć prace Komisja Europejska. Europosłowie mówią o ryzyku chaosu legislacyjnego, nadregulacji i wskazują na zagrożenia związane z proponowaną podwyżką akcyzy.

Konsument

Za trzy miesiące ruszy w Polsce system kaucyjny. Wątpliwości budzą kwestie rozliczeń i podatków

Zaledwie trzy miesiące zostały do startu systemu kaucyjnego w Polsce. Kaucje obejmą szklane i plastikowe butelki oraz puszki z napojami. To duża zmiana dla producentów napojów, sklepów i konsumentów oraz pośredniczących w zbiórce operatorów systemów kaucyjnego. Na razie przepisy są na tyle niedoprecyzowane, że budzą wiele wątpliwości w kwestii rozliczania podatków czy rozliczeń z operatorami. Producenci będą musieli płacić podatek od niezwróconych butelek, co zwiększy ich koszty.

Transport

Rośnie skala agresji na polskich drogach. Problemem jest nie tylko nadmierna prędkość, ale też jazda na zderzaku

Za kilka dni zaczynają się wakacje, czyli statystycznie najniebezpieczniejszy czas na drogach. Wśród głównych przyczyn takich zdarzeń na prostych odcinkach drogi są nadmierna prędkość i jazda na zderzaku. Zarządca autostrady A4 Katowice–Kraków w ramach kampanii „Nie zderzakuj. Posłuchaj. Jedź bezpiecznie” zwraca uwagę na zjawisko agresji na polskich drogach i przypomina, że bezpieczeństwo zaczyna się od osobistych decyzji kierowcy.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.