Komunikaty PR

Lodowe królestwo smaków w Costa Coffee

2021-05-04  |  13:39
Biuro prasowe

Za oknami słońce grzeje coraz mocniej, a to może oznaczać tylko jedno – nadchodzi lato. Właśnie dlatego w menu Costa Coffee pojawią się cieszące popularnością, wyśmienite smaki Deserów Lodowych. Wśród czterech dostępnych wariantów znajdziemy zaskakujące nowości – Słony karmel z gruszką czy Mango z czarną porzeczką i kokosem, ale również dobrze znane i sprawdzone smaki – Truskawka z bezą, a także Tiramisu z gorzką czekoladą.

 

Słodkie chwile lata

 

W tym roku, aby cieszyć się chwilą relaksu w towarzystwie chłodzących lodów nie potrzeba wiele – wystarczy odwiedzić najbliższą kawiarnię Costa Coffee i wybrać smak najlepiej wpisujący się w nasze gusta.

Zupełną nowością w menu jest Deser Lodowy o smaku słonego karmelu i gruszki – świeża gruszka od lat jest składnikiem używanym w najlepszych kuchniach świata, a połączona z intrygującym sosem o smaku słonego karmelu zaskakuje fuzją smaków. Co więcej, całość została tutaj pokryta bitą śmietaną, płatkami migdałów oraz ciasteczkami amaretti crumb. Subtelna słodycz owoców, kremowe lody oraz lekko słony karmel to połączenie, po które będziemy stale powracać. Kolejną nowością w lodowym królestwie Costa Coffee jest Mango z czarną porzeczką i kokosem – spotkanie egzotyki ze swojską czarną porzeczką zaskakuje mnogością aromatów i symbiozą smaków, przynoszących na myśl drink z parasolką w jednym z nadmorskich kurortów. Całość została udekorowana kwintesencją lata – czyli suszonymi kwiatami jadalnych chabrów. Truskawka z bezą, to z kolei wyśmienite lody śmietankowe skąpane we wszystkim dobrze znanym połączeniu perfekcyjnej, kruchej bezy Pavlova, z orzeźwiającym musem ze świeżych truskawek. Dodatkowo całość została przykryta aksamitną bitą śmietaną oraz płatkami kokosa. Ostatnią dostępną opcją jest Deser Lodowy Tiramisu z czekoladą, który z pewnością zasmakuje każdemu. Ten popularny w Polsce włoski deser to eleganckie, lekko wytrawne połączenie biszkoptów oraz intensywnego espresso, które w Costa Coffee zostało połączone z lodami śmietankowymi. Całość została pokryta bitą śmietaną, gęstym sosem z gorzkiej czekolady oraz zmieloną kawą.

 

 

Moc orzeźwienia zawsze w Costa Coffee

 

Wszystkie wymienione pyszności, a także wiele innych orzeźwiających propozycji  z menu Costa Coffee dostępne są na wynos w kawiarniach. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Handel Franczyzobiorcy Żabki wspierają lokalne społeczności Biuro prasowe
2024-09-27 | 10:25

Franczyzobiorcy Żabki wspierają lokalne społeczności

Sieć sklepów Żabka jest zawsze blisko lokalnych społeczności, czując się ich częścią, a jej franczyzobiorcy chcą mieć realny wpływ na poprawę jakości życia w swoim
Handel Płatności w HoReCa – cyfryzacja w akcji
2024-09-26 | 11:00

Płatności w HoReCa – cyfryzacja w akcji

Innowacje w obszarze płatności cyfrowych redefiniują funkcjonowanie branży HoReCa (Hotele, Restauracje, Catering). W sektorze hotelarskim, gastronomicznym i cateringowym, który rozwija
Handel COMP integratorem rozwiązań kaucyjnych dla sieci sklepów
2024-09-26 | 10:30

COMP integratorem rozwiązań kaucyjnych dla sieci sklepów

System kaucyjny w Polsce zacznie obowiązywać od 1 stycznia 2025 roku. Zbiórka opakowań ma przyczynić się do ochrony środowiska poprzez realizację założeń gospodarki obiegu

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Transport

Do 2050 roku lotnictwo ma być zeroemisyjne. Do osiągnięcia tego celu konieczna jest wymiana floty i przejście na ekologiczne paliwa

Lotnictwo odpowiada za ok. 4 proc. całkowitej emisji gazów cieplarnianych w UE. Międzynarodowa Organizacja Lotnictwa Cywilnego (ICAO) prognozowała, że wraz z dynamicznym wzrostem ruchu lotniczego do 2050 roku emisje z lotnictwa mogą się potroić w porównaniu z 2015 rokiem. Dlatego dwa lata temu wszystkie państwa członkowskie tej organizacji przyjęły zobowiązanie, by w ciągu kolejnych 25 lat dążyć do zeroemisyjności. Eksperci oceniają, że do tego konieczne są co najmniej dwa warunki – przejście na ekologiczne paliwa lotnicze i modernizacja floty.

Prawo

Rośnie liczba wynalazków wykorzystujących sztuczną inteligencję. Za rozwojem technologii nie nadążają przepisy

W ciągu ostatnich 10 lat liczba patentów związanych z generatywną sztuczną inteligencją wzrosła z 733 w 2014 roku do ponad 14 tys. w 2023 roku – wynika z raportu Światowej Organizacji Własności Intelektualnej (WIPO). Łącznie w ciągu dekady przyznano niemal 54,5 tys. patentów dla tego typu wynalazków. Nie wszystkie kwestie związane z prawem własności intelektualnej, prawem autorskim, wykorzystaniem gen AI są uregulowane. – Potrzeba jeszcze trochę czasu, żeby znalazły się odpowiednie rozwiązania prawne, które pozwolą na ochronę rozwiązań wykorzystujących sztuczną inteligencję – ocenia Dorota Rzążewska, prezeska Polskiej Izby Rzeczników Patentowych.

DlaWas.info

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.