Ser żółty Mazdamer – nowy produkt w portfolio marki Mazurski Smak
Tej wiosny do rodziny Mazurski Smak dołączą kolejne produkty. Po niedawno wprowadzonym na rynek mleku UHT 3,2% nadeszła pora na Ser Mazdamer w plastrach 1 kg. W portfolio znajdują się już znane i cenione przez konsumentów twarogi, masło, śmietany i świeże mleka, które charakteryzuje prosty i przede wszystkim naturalny skład. Ser żółty to nowość, która poszerzy asortyment marki.
Mazurski Smak to marka skierowana do konsumentów, którzy tęsknią za klasycznymi, naturalnymi smakami z kuchni naszych babć. Korzystając w swoich rodzinnych przepisach z produktów marki Mazurski Smak zachowasz tradycję, a jednocześnie otrzymasz produkty, które wytwarzane są w nowoczesnych zakładach z zachowaniem najwyższych standardów jakości.
Wielbicieli serów na pewno ucieszy wiadomość, że już w marcu będą mogli spróbować nowości od SM Mlekpol. Mazdamer jest serem rodzaju szwajcarskiego, półtwardego, typu ementaler. Wyróżnia go łagodnie orzechowy smak z wyczuwalną nutką słodkości i charakterystyczny aromat. Ma jasnożółtą barwę i duże owalne oczy widoczne w przekroju. Dobrze prezentuje się zarówno na kanapkach, jaki i na desce serów, znakomicie sprawdzi się jako osobna przekąska, ale także w połączeniu ze świeżymi i suszonymi owocami czy bakaliami. Jego wykwintny smak można wykorzystać także w daniach ciepłych, takich jak zapiekanki.

VOICE IMPACT AWARD – ogólnopolski konkurs grantowy dla dziennikarzy i studentów

Komunikacja w czasach kryzysów i zmian geopolitycznych. Jubileuszowy Kongres Public Relations

Jak skutecznie wykorzystać komunikację mobilną w biznesie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Handel

Ze względu na różnice w cenach surowce wtórne przegrywają z pierwotnymi. To powoduje problemy branży recyklingowej
Rozporządzenie PPWR stawia ambitne cele w zakresie wykorzystania recyklatów w poszczególnych rodzajach opakowań. To będzie oznaczało wzrost popytu na materiały wtórne pochodzące z recyklingu. Obecnie problemy branży recyklingu mogą spowodować, że popyt będzie zaspokajany głównie przez import. Dziś do dobrowolnego wykorzystania recyklatów nie zachęcają przede wszystkim ceny – surowiec pierwotny można kupić taniej niż ten z recyklingu.
Przemysł spożywczy
Rośnie presja konkurencyjna na unijne rolnictwo. Bez rekompensat sytuacja rolników może się pogarszać

Rolnictwo i żywność, w tym rybołówstwo, są sektorami strategicznymi dla UE. System rolno-spożywczy, oparty na jednolitym rynku europejskim, wytwarza ponad 900 mld euro wartości dodanej. Jego konkurencyjność stoi jednak przed wieloma wyzwaniami – to przede wszystkim eksport z Ukrainy i niedługo także z krajów Mercosur, a także presja związana z oczekiwaniami konsumentów i Zielonym Ładem. Bez rekompensat rolnikom może być trudno tym wyzwaniom sprostać.
Transport
Infrastruktury ładowania elektryków przybywa w szybkim tempie. Inwestorzy jednak napotykają szereg barier

Liczba punktów ładowania samochodów elektrycznych wynosi dziś ok. 10 tys., a tempo wzrostu wynosi ok. 50 proc. r/r. Dynamika ta przez wiele miesięcy była wyższa niż wyniki samego rynku samochodów elektrycznych, na które w poprzednim roku wpływało zawieszenie rządowych dopłat do zakupu elektryka. Pierwszy kwartał br. zamknął się 22-proc. wzrostem liczby rejestracji w ujęciu rocznym, ale kwiecień przyniósł już wyraźne odbicie – o 100 proc.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.