Wydawnictwo KUKBUK zakłada KUK.STUDIO

Wydawnictwo KUKBUK, wydawca magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK oraz platformy on-line kukbuk.pl tworzy nowy kolektyw kreatywny KUK.STUDIO, firmę wyspecjalizowaną w produkcji treści o tematyce food&lifestyle. Jej zespół tworzą zarówno osoby zaangażowane w kierowanie wydawnictwem, jak również stali współpracownicy, styliści, fotografowie i uznani influencerzy.
Głównym obszarem działalności KUK.STUDIO jest realizacja projektów z zakresu produkcji analogowych i cyfrowych materiałów wizualnych, takich jak fotografie sesyjne i reportażowe, video content, branding, infografika i ilustracja. Agencja zajmuje się tworzeniem konceptów kulinarnych i treści związanych z tematyką food, projektów wydawniczych typu „custom publishing”, produkcją podcastów, eBooków, reportaży i cykli tematycznych, organizacją sesji zdjęciowych i planów filmowych, sesji food design oraz wysyłek kreatywnych. Opracowuje koncepcje wydarzeń, organizuje warsztaty kulinarne i eventy wizerunkowe, prowadzi kampanie z udziałem influencerów. Odpowiada też za budowę strategii food marketingowych.
Daria Pawlewska, redaktorka naczelna magazynu KUKBUK, a jednocześnie koordynatorka KUK.STUDIO odwołuje się do 8-letniego już doświadczenia zespołu w tworzeniu treści o tematyce kulinarnej – „W ciągu ośmiu lat prowadzenia wydawnictwa udało nam się połączyć pasję z unikalnymi kompetencjami, które mają także swoje oblicze komercyjne i reklamowe. Wierzymy, że jako twórcy magazynu kulturalno-kulinarnego oraz platformy cyfrowej cieszących się uznaniem, możemy pomóc naszym partnerom biznesowym w kreowaniu jakościowych i angażujących treści. Postanowiliśmy wykorzystać ten potencjał i powołaliśmy do życia KUK.STUDIO ”.
Zespół KUK.STUDIO jeszcze w ramach pracy w wydawnictwie, zrealizował wiele projektów na zlecenie takich marek jak Bosch, CEDC, Cisowianka, Dr.Irena Eris, Dr.Oetker, Estée Lauder, Euro RTV AGD, Pernod Ricard, TOUS i Volkswagen.

VOICE IMPACT AWARD – ogólnopolski konkurs grantowy dla dziennikarzy i studentów

Komunikacja w czasach kryzysów i zmian geopolitycznych. Jubileuszowy Kongres Public Relations

Jak skutecznie wykorzystać komunikację mobilną w biznesie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

UE lepiej przygotowana na reagowanie na klęski żywiołowe. Od czasu powodzi w Polsce pojawiło się wiele usprawnień
Na tereny dotknięte ubiegłoroczną powodzią od rządu trafiło ponad 4 mld zł. Pierwsze formy wsparcia, w tym zasiłki, pomoc materialna czy wsparcie dla przedsiębiorców, pojawiły się już w pierwszych dniach od wystąpienia kataklizmu. Do Polski ma też trafić 5 mld euro z Funduszu Spójności UE na likwidację skutków powodzi. Doświadczenia ostatnich lat powodują, że UE jest coraz lepiej przygotowana, by elastycznie reagować na występujące klęski żywiołowe.
Prawo
Rzecznik MŚP: Obniżenie składki zdrowotnej to nie jest szczyt marzeń. Ideałem byłby powrót do tego, co było przed Polskim Ładem

Podczas najbliższego posiedzenia, które odbędzie się 23 i 24 kwietnia, Senat ma się zająć ustawą o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Zakłada ona korzystne zmiany w składkach zdrowotnych płaconych przez przedsiębiorców. Rzecznik MŚP apeluje do izby wyższej i prezydenta o przyjęcie i podpisanie nowych przepisów. Pojawiają się jednak głosy, że uprzywilejowują one właścicieli firm względem pracowników, a ponadto nie podlegały uzgodnieniom, konsultacjom i opiniowaniu.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.