Nowość! Naturals od Żywiec Zdrój!
Wraz z nadejściem wiosny, Żywiec Zdrój poszerza swoją ofertę o innowacyjny, orzeźwiający produkt – Żywiec Zdrój Naturals. Nowość od marki to połączenie składników w 100% naturalnego pochodzenia – krystalicznej wody źródlanej i delikatnych, naturalnych nut smakowych, bez cukru, słodzików, kalorii i konserwantów. Produkt jest dostępny w szerokiej dystrybucji od kwietnia 2021 w 3 wariantach smakowych: limonki z miętą, cytryny z maliną oraz mandarynki z trawą cytrynową.
Sezon letni zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nim coraz dłuższe i cieplejsze dni. To okres, kiedy chętniej sięgamy po produkty, które nas orzeźwią i będą miały przyjemny, naturalnie owocowy smak. Żywiec Zdrój Naturals to idealne rozwiązanie dla osób poszukujących naturalnego orzeźwienia, które cenią sobie produkty z krótkim i prostym składem, ale jednocześnie poszukują delikatnego owocowego smaku bez nadmiernej słodkości. Nowość od marki to połączenie krystalicznej wody źródlanej Żywiec Zdrój i wyłącznie naturalnych aromatów. Żywiec Zdrój Naturals dostępny jest w trzech smakach: limonki z miętą, cytryny z maliną oraz mandarynki z trawą cytrynową w butelkach o pojemności 0,5l oraz 1,2l. Produkty nie zawierają cukru oraz substancji słodzących. Co więcej, nie zawierają również kalorii, barwników czy konserwantów, a jak wskazuje nazwa wszystkie zawarte w produkcie składniki są wyłącznie naturalnego pochodzenia.
„Cieszymy się, że jesteśmy w stanie sprawnie odpowiadać na potrzeby konsumentów i systematycznie rozwijać naszą ofertę o tak innowacyjne produkty, jak Żywiec Zdrój Naturals. Jest to kolejna propozycja w naszym portfolio, która nie zawiera cukru, słodzików czy kalorii – dzięki prostemu składowi i naturalnemu pochodzeniu, każdy bez obaw może cieszyć się naturalnie owocowym smakiem bez wyrzutów sumienia. W składzie nie znajdziemy też sztucznych aromatów, konserwantów czy barwników. Żywiec Zdrój Naturals to nie tylko krok w kierunku zdrowszego stylu życia, ale także idealny sposób na orzeźwienie w letnie dni” – komentuje Elżbieta Olszewska, Starszy Kierownik marki w Żywiec Zdrój.
Produkty Żywiec Zdrój Naturals w butelkach o pojemności 0,5l oraz 1,2l są dostępne od kwietnia br. w szerokiej dystrybucji w całej Polsce. Produkty można również zamówić poprzez stronę zywiec-zdroj-sklep.pl. Rekomendowana cena detaliczna Żywiec Zdrój Nautrals wynosi 2,49 zł za butelkę o pojemności 0,5 l oraz 3,59 zł za wersję 1,2l.
Produkcja cukru Diamant zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju
5 upominkowych inspiracji na jubileusz firmy
Kolejny krok ku produkcji mleka A2A2 w Polsce. Trzecia edycja projektu.
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Bankowość
Ponad 70 proc. budynków w Polsce wymaga gruntownej modernizacji. 1 mln zł trafi na granty na innowacje w tym obszarze
Ograniczenie zużycia energii w budynkach to jeden z najbardziej efektywnych ekonomicznie sposobów redukcji emisji dwutlenku węgla. Tymczasem w Unii Europejskiej zdecydowana większość budynków mieszkalnych wymaga poprawy efektywności energetycznej. Innowacji, które mają w tym pomóc, poszukuje ING Bank Śląski w piątej edycji swojego Programu Grantowego dla start-upów i młodych naukowców. Najlepsi mogą liczyć na zastrzyk finansowania z przeznaczeniem na rozwój i komercjalizację swojego pomysłu. Budżet Programu Grantowego ING to 1 mln zł w każdej edycji.
Infrastruktura
Branża infrastrukturalna szykuje się na inwestycyjny boom. Projektanci i inżynierowie wskazują na szereg wyzwań w kolejnych latach
W kolejnych latach w polskiej gospodarce ma być odczuwalne przyspieszenie realizacji inwestycji infrastrukturalnych. Ma to związek z finansową perspektywą unijną na lata 2021–2027 i odblokowaniem środków z KPO. To inwestycje planowane na dziesiątki albo nawet na setki lat, a w dyskusji dotyczącej takich projektów często pomijana jest rola projektantów i inżynierów. Przedstawiciele tych zawodów wskazują na szereg wyzwań, które będą rzutować na planowanie i realizowanie wielkich projektów infrastrukturalnych. Do najważniejszych zaliczają się m.in. relacje z zamawiającymi, coraz mniejsza dostępność kadr, konieczność inwestowania w nowe, cyfrowe technologie oraz unijne regulacje dotyczące zrównoważonego rozwoju w branży budowlanej.
Konsument
Techniki genomowe mogą zrewolucjonizować europejskie rolnictwo i uodpornić je na zmiany klimatu. UE pracuje nad nowymi ramami prawnymi
Techniki genomowe (NTG) pozwalają uzyskiwać rośliny o większej odporności na susze i choroby, a ich hodowla wymaga mniej nawozów i pestycydów. Komisja Europejska wskazuje, że NTG to innowacja, która może m.in. zwiększyć odporność systemu żywnościowego na zmiany klimatu. W tej chwili wszystkie rośliny uzyskane w ten sposób podlegają tym samym, mocno wyśrubowanym zasadom, co GMO. Dlatego w ub.r. KE zaproponowała nowe rozporządzenie dotyczące roślin uzyskiwanych za pomocą technik genomowych. W lutym br. przychylił się do niego Parlament UE, co otworzyło drogę do rozpoczęcia negocjacji z rządami państw UE w Radzie. Wątpliwości wielu państw członkowskich, również Polski, budzi kwestia patentów NGT pozostających w rękach globalnych koncernów, które mogłyby zaszkodzić pozycji europejskich hodowców.
Partner serwisu
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.