Michał Grobelny nowym Dyrektorem Generalnym hotelu Radisson Blu w Ostródzie
Stanowisko Dyrektora Generalnego hotelu Radisson Blu Resort & Conference Center w Ostródzie objął Michał Grobelny. Z siecią hoteli związany już od ponad 20 lat.
Michał Grobelny posiada ponad 20-letnie doświadczenie pracy w branży hotelarskiej. Swoją karierę rozpoczął w 2002 r. w hotelu wtedy określanym jako „Radisson SAS Warszawa”, obecnie to flagowy obiekt sieci - Radisson Collection na ul. Grzybowskiej. Pracował tam jako Food & Beverage Manager.
W kolejnych latach na tym samym stanowisku pojawił się w hotelu sieci we Wrocławiu i w 2012 r. jako Food & Drinks Manager w Radisson Blu Sobieski w Warszawie. Swoje doświadczenie z posadą Dyrektora Generalnego zbierał na przestrzeni ostatnich 10 lat, kiedy zarządzał różnymi obiektami Radisson Hotel Group w Rosji. Teraz wrócił do Polski, aby podjąć się nowych wyzwań w Ostródzie.
"Niedawno otwarty Radisson Blu Resort w Ostródzie jest wyjątkowym obiektem na mapie Mazur. Cieszę się, że po kilku latach pracy za granicą, mam okazję wrócić do Polski i prowadzić świeży obiekt sieci Radisson Hotel Group. Hotelarstwo w Polsce zawsze było na wysokim poziomie, dlatego wraz z moim zespołem, chcemy kontynuować tę tradycję oraz ze zrozumieniem wsłuchiwać się w potrzeby naszych gości”. – powiedział Michał Grobelny, Dyrektor Generalny Radisson Blu Resort & Conference Center w Ostródzie.
Michał Grobelny jest absolwentem Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Warszawie, gdzie uzyskał tytuł licencjata. Studia magisterskie natomiast ukończył w 2007 r. na Wyższej Szkole Zarządzania Turystyką, również w Warszawie. W wolnym czasie uwielbia podróżować i odkrywać nowe kultury oraz kraje.
W Radisson Blu Resort & Conference Center Ostróda Mazury znajduje się 238 pokoi, których kolorystyka nawiązuje do barw natury. Za projekt architektury, wnętrz stref publicznych i pokoi w hotelu odpowiedzialna jest Tete Concept. Do dyspozycji gości jest nowoczesny Aqua Park obejmujący krytą strefę wodną z dwutorowym basenem sportowym, płytkim basenem dla dzieci, trzema jacuzzi, strefą termalną z sauną i spa oraz łaźnią parową a także kompleksowe SPA LAVA e SAL. Obiekt posiada 16 świetnie wyposażonych sal konferencyjnych, mogących pomieścić łącznie do 1000 osób.
W środku nie brakuje również renomowanych lokali gastronomicznych — restauracje i bary z widokiem na Jezioro Drwęckie.

Dyskusje o pokoleniu Z na rynku pracy, Women on boards i migracjach. Zakończyło się EFNI Wiosna w Warszawie

Zaskocz swoich pracowników: 500 zł na karcie Pluxee, które działa jak 560 zł!

Dzień Przyjemności w Pracy – Pluxee Polska kontynuuje świętowanie codzienności
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

UE lepiej przygotowana na reagowanie na klęski żywiołowe. Od czasu powodzi w Polsce pojawiło się wiele usprawnień
Na tereny dotknięte ubiegłoroczną powodzią od rządu trafiło ponad 4 mld zł. Pierwsze formy wsparcia, w tym zasiłki, pomoc materialna czy wsparcie dla przedsiębiorców, pojawiły się już w pierwszych dniach od wystąpienia kataklizmu. Do Polski ma też trafić 5 mld euro z Funduszu Spójności UE na likwidację skutków powodzi. Doświadczenia ostatnich lat powodują, że UE jest coraz lepiej przygotowana, by elastycznie reagować na występujące klęski żywiołowe.
Prawo
Rzecznik MŚP: Obniżenie składki zdrowotnej to nie jest szczyt marzeń. Ideałem byłby powrót do tego, co było przed Polskim Ładem

Podczas najbliższego posiedzenia, które odbędzie się 23 i 24 kwietnia, Senat ma się zająć ustawą o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Zakłada ona korzystne zmiany w składkach zdrowotnych płaconych przez przedsiębiorców. Rzecznik MŚP apeluje do izby wyższej i prezydenta o przyjęcie i podpisanie nowych przepisów. Pojawiają się jednak głosy, że uprzywilejowują one właścicieli firm względem pracowników, a ponadto nie podlegały uzgodnieniom, konsultacjom i opiniowaniu.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.