Delma Maślany smak w kostce – nowy format, doskonały smak
Delma Maślany smak to nowa odsłona i odmieniona receptura produktu, który w polskich domach znany jest od ponad 20 lat. Udoskonalona wersja oraz zawartość 80% tłuszczu pozwala na uniwersalne zastosowanie w domowej kuchni. Nowością jest innowacyjny format opakowania – kostka 250 g, która bezpośrednio nawiązuje do maślanego smaku Delmy.
Uniwersalne zastosowanie i znakomity maślany smak
Delma gości na polskich stolach już od ponad 20 lat, a smakosze cenią ją za wysoką jakość oraz wyjątkowy smak. Nowa formuła produktu została udoskonalona, cechując się zawartością 80% tłuszczu. Dzięki temu Delma Maślany smak idealnie nadaje się do smarowania, gotowania oraz smażenia. Pomoże w przygotowaniu wielu różnorodnych, pysznych posiłków dla całej rodziny. Od teraz śniadania, obiady i kolacje można przygotowywać z wykorzystaniem tego samego produktu. Możemy mieć pewność, że dzięki udoskonalonej Delmie codzienne dania udadzą się znakomicie!
Zupełnie nowy format
Delma Maślany smak w kostce to nowy format opakowania, który bezpośrednio nawiązuje do maślanego smaku produktu. Kostka 250 g jest wygodna w użyciu i równie uniwersalna jak standardowy kubek. Produkt pozostaje gotowy do użycia po wyjęciu prosto z lodówki.
Delmę Maślany smak w kostce charakteryzują te same właściwości, co produkt w kubku: zawartość 80% tłuszczu, maślany smak oraz wszechstronne zastosowanie – dlatego jest doskonałą pomocą w przygotowywaniu różnorodnych dań każdego dnia. Co ważne, produkt w kostce, jak i w standardowym kubku, powstał na bazie wysokiej jakości olejów roślinnych.
Smak zaczyna się od mięsa
Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
„Herbapol. We współpracy z naturą.”
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Przemysł spożywczy
Rośnie konkurencja ze strony ukraińskich producentów żywności na unijnym rynku. To wyzwanie dla polskiego rolnictwa
Zawieszenie ceł przez UE na towary z Ukrainy od czerwca 2022 roku oznacza de facto proces integracji tego kraju z jednolitym rynkiem europejskim, z wyjątkami dotyczącymi kilku produktów rolnych. Oznacza to poważne wyzwania dla polskiego rolnictwa, zwłaszcza że 73 proc. eksportu naszej żywności trafia na rynek unijny. Zdaniem ekspertów w odpowiedzi na tę konkurencję polskie rolnictwo musi postawić bardziej na jakość i innowacje, a nie na niską cenę produktów.
Ochrona środowiska
Zdjęcia satelitarne dobrym źródłem wiedzy o zmianach klimatycznych. Ich zaletami są ujęcie dużego obszaru i regularność dokumentowania
Szczegółowe raportowanie zachodzących przez ostatnie pół wieku zmian klimatycznych i przewidywanie tego, jak warunki życia na Ziemi będą się zmieniały w najbliższych dekadach, stało się możliwe dzięki zdjęciom dostarczanym przez satelity. Z punktu obserwacyjnego, jakim jest orbita okołoziemska, od 1972 roku uzyskuje się dane dotyczące dużych powierzchni. Dzięki nim naukowcy wiedzą m.in. to, że za około pięć lat średnia temperatura regularnie zacznie przekraczać punkt ocieplenia 1,5 stopnia i potrafią wywnioskować, jak wpłynie to na poziom wód w morzach.
Regionalne – Mazowieckie
Większe bezpieczeństwo przechowywanych w magazynach dzieł sztuki. Muzeum Narodowe w Warszawie przeniesie je do nowego budynku
Kupiony ze wsparciem Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego budynek przy ulicy Puławskiej będzie służył Muzeum Narodowemu w Warszawie jako magazyn wielkogabarytowych dzieł sztuki. To tu jeszcze w tym roku mają trafić zbiory z magazynu w Tarczynie, który według opinii NIK nie spełnia niezbędnych norm technicznych. W ciągu dwóch–trzech lat w nowym budynku powstanie także przestrzeń wystawiennicza dla kolekcji mebli i wzornictwa należących do MNW.
Partner serwisu
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.