Przyprawiające o zachwyt warsztaty kulinarne z Appetitą i Ewą Wachowicz
Po sukcesie pierwszej edycji konkursu „Przypraw nas o zachwyt” Appetita zrealizowała jego drugą odsłonę, którą skierowała do fanów fanpage’u „Appetita. Smak i Styl” na Facebook.com. Tym razem uczestnicy mieli za zadanie skomponować świąteczną potrawę, wymyślić dla niej kreatywną nazwę oraz przedstawić ją na zdjęciu w dowolnej aranżacji wraz z przyprawami marki Appetita. Nagrodą główną był Thermomix i kameralne warsztaty kulinarne z Ewą Wachowicz, gwiazdą i ekspertką dobrego smaku oraz stylu i jednocześnie ambasadorką marki Appetita.
Dziesięciu finalistów konkursu „Przypraw nas o zachwyt2” spędziło niezapomniany weekend w Krakowie w towarzystwie Ewy Wachowicz. W piątek 19 czerwca poznali ambasadorkę Appetity podczas wspólnej kolacji w jej restauracji Zalipianki. Jednak to sobota 20 czerwca była dniem najbardziej obfitującym w atrakcje i emocje. Gala wręczenia nagród miała miejsce w studio Kulinarne Kreacje. Gwoździem programu były warsztaty kulinarne oraz wspólny posiłek z Ewą Wachowicz. Uczestnicy wydarzenia pod okiem ekspertki zdobywali wiedzę na temat pesto i łączenia go z różnymi rodzajami makaronu. Razem z mistrzynią smaku i stylu przyrządzali bakłażany pod ser halloumi, a także wyśmienite desery. Ewa Wachowicz dzieliła się kulinarnymi ciekawostkami i praktycznymi trikami przydatnymi w kuchni. Bogactwo smaku podczas warsztatów i inspirację do własnych kuchennych eksperymentów zapewniły zioła oraz przyprawy marki Appetita. To były dwa dni, które z pewnością każdy z finalistów konkursu będzie wspominał z uśmiechem na ustach.
Akcja „Przypraw nas o zachwyt2” została zrealizowana przez agencję Preria. Za działania PR dla marki Appetita odpowiada Kolterman Media Communications.

Smak zaczyna się od mięsa

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

„Herbapol. We współpracy z naturą.”
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Ochrona środowiska

A. Bryłka (Konfederacja): Ograniczenie emisyjności nie musi się odbywać za pomocą celów klimatycznych. Są absurdalne, nierealne i niszczące europejską gospodarkę
W lipcu br. Komisja Europejska ogłosiła propozycję nowego celu klimatycznego, który zakłada ograniczenie emisji gazów cieplarnianych o 90 proc. do 2040 roku w porównaniu do stanu z 1990 roku. Został on zaproponowany bez zgody państw członkowskich, w przeciwieństwie do poprzednich celów na 2030 i 2050 rok. Polscy europarlamentarzyści uważają ochronę środowiska i zmiany w jej zakresie za potrzebne, jednak nie powinny się odbywać za pomocą nieosiągalnych celów klimatycznych.
Polityka
Dramatyczna sytuacja ludności w Strefie Gazy. Pilnie potrzebna dobrze zorganizowana pomoc humanitarna

Według danych organizacji Nutrition Cluster w Strefie Gazy w lipcu br. u prawie 12 tys. dzieci poniżej piątego roku życia stwierdzono ostre niedożywienie. To najwyższa miesięczna liczba odnotowana do tej pory. Mimo zniesienia całkowitej blokady Strefy Gazy sytuacja w dalszym ciągu jest dramatyczna, a z każdym dniem się pogarsza. Przedstawiciele Polskiej Akcji Humanitarnej uważają, że potrzebna jest natychmiastowa pomoc, która musi być dostosowana do aktualnych potrzeb poszkodowanych i wsparta przez stronę izraelską.
Polityka
Wśród Polaków rośnie zainteresowanie produktami emerytalnymi. Coraz chętniej wpłacają oszczędności na konta IKE i IKZE

Wzrosła liczba osób, które oszczędzają na cele emerytalne, jak również wartość zgromadzonych środków. Liczba uczestników systemu emerytalnego wyniosła w 2024 roku ponad 20,8 mln osób, a wartość aktywów – 307,5 mld zł – wynika z najnowszych danych Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego (UKNF). Wyraźny wzrost odnotowano w przypadku rachunków IKE i IKZE, na których korzyść działają m.in. zachęty podatkowe. Wpłacane na nie oszczędności są inwestowane, a tym samym wspierają gospodarkę i mogą przynosić atrakcyjną stopę zwrotu.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.