Salad Story otworzyła dwa nowe lokale
Salad Story powiększyła liczbę swoich restauracji o kolejne dwie, tym samym firma łącznie posiada ich obecnie aż 54 w całym kraju. Marka widzi potencjał na niemal podwojenie liczby punktów w Polsce w przeciągu kolejnych 4 lat.
27 czerwca we Wrocławskim Centrum Handlowym Korona miało miejsce otwarcie nowego lokalu Salad Story. To piąta restauracja sieci funkcjonująca w tym mieście i jest usytuowana w strefie food court, na parterze centrum handlowego.
Druga nowo otwarta restauracja znajduje się w stolicy, na Woli przy ul. Przyokopowej 26, na parterze w budynku Proximo II. Posiada ona przestronny ogródek z 16 miejscami siedzącymi na zewnątrz, jej wnętrze zdobi grafika autorstwa Andrzeja Wieteszki, którego pracę znajdziemy też w dwóch innych lokalach sieci. Wyróżnikiem punktu są dostępne śniadania, które znajdziemy tylko w wybranych lokalizacjach Salad Story m.in. na dworcu PKP czy lotnisku Chopina w Warszawie.
„Jesteśmy dumni, że liczba restauracji Salad Story w największych miastach Polski stale rośnie. Sukcesywnie realizujemy swój cel biznesowy, który przewiduje intensywną dynamikę otwarć nowych lokali. Chcemy nieustannie się rozwijać i poszerzać naszą obecność, nie tylko w centrach handlowych, ale także w biurowcach, na ulicach handlowych czy też hubach komunikacyjnych. Zależy nam na tym, aby dostęp do naszej marki był coraz łatwiejszy” - mówi Kamila Orlińska, Dyrektor Operacyjna Salad Story
Restauracje Salad Story zapraszają gości od poniedziałku do niedzieli.
Zapraszamy również do odwiedzenia strony Salad Story: Saladstory.com

Smak zaczyna się od mięsa

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

„Herbapol. We współpracy z naturą.”
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Handel

Ze względu na różnice w cenach surowce wtórne przegrywają z pierwotnymi. To powoduje problemy branży recyklingowej
Rozporządzenie PPWR stawia ambitne cele w zakresie wykorzystania recyklatów w poszczególnych rodzajach opakowań. To będzie oznaczało wzrost popytu na materiały wtórne pochodzące z recyklingu. Obecnie problemy branży recyklingu mogą spowodować, że popyt będzie zaspokajany głównie przez import. Dziś do dobrowolnego wykorzystania recyklatów nie zachęcają przede wszystkim ceny – surowiec pierwotny można kupić taniej niż ten z recyklingu.
Przemysł spożywczy
Rośnie presja konkurencyjna na unijne rolnictwo. Bez rekompensat sytuacja rolników może się pogarszać

Rolnictwo i żywność, w tym rybołówstwo, są sektorami strategicznymi dla UE. System rolno-spożywczy, oparty na jednolitym rynku europejskim, wytwarza ponad 900 mld euro wartości dodanej. Jego konkurencyjność stoi jednak przed wieloma wyzwaniami – to przede wszystkim eksport z Ukrainy i niedługo także z krajów Mercosur, a także presja związana z oczekiwaniami konsumentów i Zielonym Ładem. Bez rekompensat rolnikom może być trudno tym wyzwaniom sprostać.
Transport
Infrastruktury ładowania elektryków przybywa w szybkim tempie. Inwestorzy jednak napotykają szereg barier

Liczba punktów ładowania samochodów elektrycznych wynosi dziś ok. 10 tys., a tempo wzrostu wynosi ok. 50 proc. r/r. Dynamika ta przez wiele miesięcy była wyższa niż wyniki samego rynku samochodów elektrycznych, na które w poprzednim roku wpływało zawieszenie rządowych dopłat do zakupu elektryka. Pierwszy kwartał br. zamknął się 22-proc. wzrostem liczby rejestracji w ujęciu rocznym, ale kwiecień przyniósł już wyraźne odbicie – o 100 proc.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.