Sosy sałatkowe Knorr – tej wiosny poznaj je na nowo!
Yellowcups
Przewóz 34/p. 3
30-716 Kraków
anna.trela|yellowcups.pl| |anna.trela|yellowcups.pl
+48 733 070 360
yellowcups.pl/
Zdrowe odżywianie bezsprzecznie kojarzy się z obecnością na talerzach jak największej ilości warzyw i owoców. Regularne posiłki, obfitujące w te wartościowe składniki, są popularnym przedmiotem postanowień noworocznych. Zdarza się jednak, że dość szybko odchodzą one w zapomnienie przez brak pomysłów na smaczny i urozmaicony jadłospis. Jak sobie z tym poradzić? Z pomocą przychodzi bogate portfolio Sosów sałatkowych Knorr, opracowanych po to, by maksymalnie ułatwić komponowanie menu na bazie świeżych składników. To pora na wiosenne zamieszanie!
Jesienią i zimą stawiamy na rozgrzewające potrawy, dzięki którym łatwiej jest przetrwać chłodne dni. Jednocześnie dania te bywają powtarzalne, co niestety może prowadzić do monotonii żywieniowej i wykorzystywania podczas gotowania tych samych składników. Ponadto polska kuchnia kojarzy się z obfitymi mięsnymi posiłkami i daniami mącznymi, w których warzywa stanowią jedynie mało istotny dodatek. Niech wizja nadchodzącej wiosny stanie się okazją do zmiany naszych nawyków! Co więcej, nad wyraz kusząca jest bliska perspektywa pojawienia się nowalijek. Warto więc przygotować się do sezonu wiosennego, testując już teraz nowe przepisy na apetyczne sałatki. Nie zapominajmy, że możemy je przygotowywać zarówno z pierwszymi wiosennymi warzywami, ale także tymi całorocznymi. Buraki, seler i inne korzeniowe czy dostępne obecnie przez cały rok sałaty, takie jak rukola, roszponka, a także szpinak są równie cenne w witaminy i składniki odżywcze – będą doskonałą bazą lub uzupełnieniem naszych sałatek.
Przysłowiową „kropką nad i” są Sosy sałatkowe Knorr. Dzięki nim idealnie podkreślimy smak sałatek, łącząc zarówno proste, jak i różnorodne składniki w harmonijną całość. Nadadzą one wyrazistości oraz dopełnią każdą sałatkową mieszankę. Z Sosami sałatkowymi przyrządzanie zdrowych i apetycznych posiłków już nie musi być kłopotliwe.
Prościej niż się wydaje
Przygotowywanie potraw na bazie warzyw, które przypadną do gustu wszystkim członkom rodziny, to nie lada wyzwanie. Efekty bywają różne. Także tworzenie skomplikowanych dressingów często wymaga kulinarnego wyczucia i wprawy oraz zaopatrzenia się w dodatkowe produkty. Nie zawsze jest czas na uzupełnianie domowych zapasów, dlatego Sosy sałatkowe sprawdzą się idealnie.
Dzięki sosom sałatkowym dużo łatwiej będzie znaleźć miejsce dla świeżych warzyw w codziennym jadłospisie i udowodnić, że nie muszą one sprowadzać się wyłącznie do kapusty podawanej z niedzielnym obiadem. Tym bardziej, że sałatki coraz chętniej jada się w charakterze drugiego śniadania lub lunchu podczas pracy, a także na kolację.
Na każdym opakowaniu znajduje się szczegółowa instrukcja, jak przygotować sos krok po kroku. Zawartość saszetki wystarczy wymieszać z wodą i olejem roślinnym. Te produkty zazwyczaj są pod ręką każdego amatora gotowania.
Poznaj Sosy sałatkowe Knorr
W portfolio Sosów sałatkowych Knorr znaleźć można uniwersalne propozycje, które pasują do większości warzywnych kombinacji. Smak ziół z koperkiem przypadnie do gustu miłośnikom lokalnych specjałów. Z kolei fani kuchni europejskich chętnie wykorzystają sos włoski, francuski oraz grecki. Zdecydowany charakter sosów musztardowo-miodowego, czosnkowego, paprykowo-ziołowego i sosów balsamicznych – z malinami oraz ziołowego, sprawi, że staną się faworytami smakoszy, którzy cenią wyraziste potrawy. W portfolio znajdują się:
- Sos sałatkowy Koperkowo-ziołowy Knorr
- Sos sałatkowy Paprykowo-ziołowy Knorr
- Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr
- Sos sałatkowy Musztardowo-miodowy Knorr
- Sos sałatkowy Francuski
- Sos sałatkowy Grecki
- Sos sałatkowy Włoski
- Sos sałatkowy Balsamiczny z malinami
- Sos sałatkowy Balsamiczny z ziołami
Sugerowana cena detaliczna produktów: 1,49 PLN*
*Ceny półkowe są wyłączną decyzją sieci handlowych.
----------------------------
Kontakt prasowy:
Joanna Szałasz
specjalista public relations
e-mail: joanna.szalasz@knorr.pl
tel.: +48 536 410 824

Smak zaczyna się od mięsa

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

„Herbapol. We współpracy z naturą.”
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

UE lepiej przygotowana na reagowanie na klęski żywiołowe. Od czasu powodzi w Polsce pojawiło się wiele usprawnień
Na tereny dotknięte ubiegłoroczną powodzią od rządu trafiło ponad 4 mld zł. Pierwsze formy wsparcia, w tym zasiłki, pomoc materialna czy wsparcie dla przedsiębiorców, pojawiły się już w pierwszych dniach od wystąpienia kataklizmu. Do Polski ma też trafić 5 mld euro z Funduszu Spójności UE na likwidację skutków powodzi. Doświadczenia ostatnich lat powodują, że UE jest coraz lepiej przygotowana, by elastycznie reagować na występujące klęski żywiołowe.
Prawo
Rzecznik MŚP: Obniżenie składki zdrowotnej to nie jest szczyt marzeń. Ideałem byłby powrót do tego, co było przed Polskim Ładem

Podczas najbliższego posiedzenia, które odbędzie się 23 i 24 kwietnia, Senat ma się zająć ustawą o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Zakłada ona korzystne zmiany w składkach zdrowotnych płaconych przez przedsiębiorców. Rzecznik MŚP apeluje do izby wyższej i prezydenta o przyjęcie i podpisanie nowych przepisów. Pojawiają się jednak głosy, że uprzywilejowują one właścicieli firm względem pracowników, a ponadto nie podlegały uzgodnieniom, konsultacjom i opiniowaniu.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.