Komunikaty PR

Sosy sałatkowe Knorr – tej wiosny poznaj je na nowo!

2021-02-02  |  11:00
Biuro prasowe
Kontakt
Anna Trela
Yellowcups

Przewóz 34/p. 3
30-716 Kraków
anna.trela|yellowcups.pl| |anna.trela|yellowcups.pl
+48 733 070 360
yellowcups.pl/

Zdrowe odżywianie bezsprzecznie kojarzy się z obecnością na talerzach jak największej ilości warzyw i owoców. Regularne posiłki, obfitujące w te wartościowe składniki, są popularnym przedmiotem postanowień noworocznych. Zdarza się jednak, że dość szybko odchodzą one w zapomnienie przez brak pomysłów na smaczny i urozmaicony jadłospis. Jak sobie z tym poradzić? Z pomocą przychodzi bogate portfolio Sosów sałatkowych Knorr, opracowanych po to, by maksymalnie ułatwić komponowanie menu na bazie świeżych składników. To pora na wiosenne zamieszanie!

Jesienią i zimą stawiamy na rozgrzewające potrawy, dzięki którym łatwiej jest przetrwać chłodne dni. Jednocześnie dania te bywają powtarzalne, co niestety może prowadzić do monotonii żywieniowej i wykorzystywania podczas gotowania tych samych składników. Ponadto polska kuchnia kojarzy się z obfitymi mięsnymi posiłkami i daniami mącznymi, w których warzywa stanowią jedynie mało istotny dodatek. Niech wizja nadchodzącej wiosny stanie się okazją do zmiany naszych nawyków! Co więcej, nad wyraz kusząca jest bliska perspektywa pojawienia się nowalijek. Warto więc przygotować się do sezonu wiosennego, testując już teraz nowe przepisy na apetyczne sałatki. Nie zapominajmy, że możemy je przygotowywać zarówno z pierwszymi wiosennymi warzywami, ale także tymi całorocznymi. Buraki, seler i inne korzeniowe czy dostępne obecnie przez cały rok sałaty, takie jak rukola, roszponka, a także szpinak są równie cenne w witaminy i składniki odżywcze – będą doskonałą bazą lub uzupełnieniem naszych sałatek. 

Przysłowiową „kropką nad i” są Sosy sałatkowe Knorr. Dzięki nim idealnie podkreślimy smak sałatek, łącząc zarówno proste, jak i różnorodne składniki w harmonijną całość. Nadadzą one wyrazistości oraz dopełnią każdą sałatkową mieszankę. Z Sosami sałatkowymi przyrządzanie zdrowych i apetycznych posiłków już nie musi być kłopotliwe.

Prościej niż się wydaje

Przygotowywanie potraw na bazie warzyw, które przypadną do gustu wszystkim członkom rodziny, to nie lada wyzwanie. Efekty bywają różne. Także tworzenie skomplikowanych dressingów często wymaga kulinarnego wyczucia i wprawy oraz zaopatrzenia się w dodatkowe produkty. Nie zawsze jest czas na uzupełnianie domowych zapasów, dlatego Sosy sałatkowe sprawdzą się idealnie. 

Dzięki sosom sałatkowym dużo łatwiej będzie znaleźć miejsce dla świeżych warzyw w codziennym jadłospisie i udowodnić, że nie muszą one sprowadzać się wyłącznie do kapusty podawanej z niedzielnym obiadem. Tym bardziej, że sałatki coraz chętniej jada się w charakterze drugiego śniadania lub lunchu podczas pracy, a także na kolację.

Na każdym opakowaniu znajduje się szczegółowa instrukcja, jak przygotować sos krok po kroku. Zawartość saszetki wystarczy wymieszać z wodą i olejem roślinnym. Te produkty zazwyczaj są pod ręką każdego amatora gotowania.

Poznaj Sosy sałatkowe Knorr

W portfolio Sosów sałatkowych Knorr znaleźć można uniwersalne propozycje, które pasują do większości warzywnych kombinacji. Smak ziół z koperkiem przypadnie do gustu miłośnikom lokalnych specjałów. Z kolei fani kuchni europejskich chętnie wykorzystają sos włoski, francuski oraz grecki. Zdecydowany charakter sosów musztardowo-miodowego, czosnkowego, paprykowo-ziołowego i sosów balsamicznych – z malinami oraz ziołowego, sprawi, że staną się faworytami smakoszy, którzy cenią wyraziste potrawy. W portfolio znajdują się:

  • Sos sałatkowy Koperkowo-ziołowy Knorr
  • Sos sałatkowy Paprykowo-ziołowy Knorr
  • Sos sałatkowy Czosnkowy Knorr
  • Sos sałatkowy Musztardowo-miodowy Knorr
  • Sos sałatkowy Francuski
  • Sos sałatkowy Grecki
  • Sos sałatkowy Włoski
  • Sos sałatkowy Balsamiczny z malinami
  • Sos sałatkowy Balsamiczny z ziołami

Sugerowana cena detaliczna produktów: 1,49 PLN*

*Ceny półkowe są wyłączną decyzją sieci handlowych.

 

----------------------------

Kontakt prasowy:

Joanna Szałasz

specjalista public relations

e-mail: joanna.szalasz@knorr.pl

tel.: +48 536 410 824

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Yellowcups
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Zapewnienia bezpieczeństwa żywieniowego wyzwaniem Światowego Dnia Ludności Biuro prasowe
2024-07-11 | 10:00

Zapewnienia bezpieczeństwa żywieniowego wyzwaniem Światowego Dnia Ludności

39% dorosłych Polaków i 41% matek w imieniu swoich dzieci deklaruje zaangażowanie w ograniczenie zmian klimatycznych[1] – wynika z badania „Talerz Polaka – Nawyki
Przemysł spożywczy Z jakimi wyzwaniami mierzą się producenci czekolady?
2024-07-10 | 17:00

Z jakimi wyzwaniami mierzą się producenci czekolady?

  Nadchodzący Dzień Czekolady (7 lipca) jest doskonałą okazją do refleksji nad podejmowaniem bardziej zrównoważonych i proekologicznych praktyk w całym łańcuchu
Przemysł spożywczy DANONE w grupie ekspertów tworzących normy ISO
2024-07-09 | 16:40

DANONE w grupie ekspertów tworzących normy ISO

Grupa spółek DANONE dołączyła do Komitetu Technicznego Polskiego Komitetu Normalizacyjnego. Tym samym stała się częścią Międzynarodowej Organizacji Normalizacyjnej (ISO[1]) i

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Konkurs Polskie Branży PR

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Przedsiębiorcy czekają na doprecyzowanie przepisów dotyczących Małego ZUS-u Plus. W sądach toczy się ponad 600 spraw z ZUS-em

Oddziały Biura Rzecznika MŚP prowadzą już ponad 600 spraw dotyczących Małego ZUS-u Plus. Przedmiotem sporu z ZUS-em jest interpretacja, jak długo – dwa czy trzy lata – powinna trwać przerwa, po upływie której przedsiębiorca może ponownie skorzystać z niższych składek. Pod koniec czerwca Sąd Okręgowy w Gorzowie Wielkopolskim wydał pierwszy wyrok, w którym podzielił korzystną dla przedsiębiorców argumentację Rzecznika MŚP. – Nie stanowi on jeszcze o linii interpretacyjnej. Czekamy na wejście w życie ustawy deregulacyjnej, która ułatwi od stycznia przedsiębiorcom przechodzenie na Mały ZUS Plus – mówi Agnieszka Majewska, Rzecznik Małych i Średnich Przedsiębiorców.

Problemy społeczne

Awaria CrowdStrike’a miała podobne skutki jak potencjalny cyberatak. Uzależnienie od technologii to ryzyko wyłączenia całych gałęzi gospodarki

Ogromna awaria systemu Windows, wywołanego błędem w aktualizacji oprogramowania CrowdStrike, doprowadziła do globalnego paraliżu. Przestały działać systemy istotne z perspektywy codziennego życia milionów ludzi. Tylko w piątek odwołano kilka tysięcy lotów na całym świecie,  a w części regionów w USA nie działał numer alarmowy. – To pokazuje, że im bardziej jesteśmy uzależnieni od technologii, tym łatwiej wykluczyć wręcz całe gałęzie gospodarki, a podobne skutki mógłby mieć cyberatak – ocenia Krzysztof Izdebski z Fundacji im. Stefana Batorego. Jego zdaniem tego typu incydenty są nie do uniknięcia i trzeba się na nie lepiej przygotować.

Ochrona środowiska

Nowelizacja przepisów ma przyspieszyć rozwój farm wiatrowych. Do 2040 roku Polska może mieć zainstalowane w nich ponad 40 GW mocy

Jeszcze w tym kwartale ma zostać przyjęty przez rząd projekt zmian w ustawie o inwestycjach w zakresie elektrowni wiatrowych. Nowelizacja zmniejsza minimalną odległość turbin wiatrowych od zabudowań do 500 m. Polskie Stowarzyszenie Energetyki Wiatrowej ocenia, że zmiana odległości zwiększy potencjał energetyki wiatrowej do 2040 roku nawet dwukrotnie, do poziomu 41,1 GW. – Branża czeka też na przyspieszenie procedur, przede wszystkim procedury środowiskowej i całego procesu zmiany przeznaczenia gruntów – mówi Anna Kosińska, członkini zarządu Res Global Investment.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.