Komunikaty PR

Wege – klienci sprawdzą, co faktycznie za tym stoi

2021-12-14  |  13:00
Kontakt
Weronika Rudecka
Nice To Fit You

MARSZAŁKOWSKA
00-545 WARSZAWA
weronika.rudecka|ntfy.pl| |weronika.rudecka|ntfy.pl
662945578
https://ntfy.pl/
Do pobrania docx ( 0.03 MB )

Nice To Fit You, jeden z liderów w branży cateringów dietetycznych, uzyskał znak jakości V-Label nadawany przez European Vegetarian Union (EVU). – Dla świadomych konsumentów coraz istotniejsze będzie nie tylko to, czy dana marka w ogóle posiada produkty bądź ofertę „wege”, ale to, co faktycznie za nią stoi – mówi Rafał Bartoszewicz, dyrektor sprzedaży i marketingu Nice To Fit You.

Kategoria żywności roślinnej rozwija się z roku na rok. Według ekspertów organizacji ProVeg w ciągu ostatnich dwóch lat wzrosła o ok. 50 proc. Jednocześnie rośnie świadomość związana z konsekwencjami nawyków żywieniowych m.in. dla klimatu. Badanie opublikowane w czasopiśmie „Science” wykazało, że stosowanie diety opartej na produktach roślinnych z małą ilością mięsa mogłoby prawie o 50 proc. zmniejszyć emisje związane z żywnością.

To tylko niektóre symptomy oczywistego już kierunku rozwoju współczesnego stylu życia, w którym podążają i będą podążać konsumenci, a za nimi cały rynek. Wobec tego dla świadomych konsumentów coraz istotniejsze będzie nie tylko to, czy dana marka w ogóle posiada produkty bądź ofertę „wege”, ale to, co faktycznie za nią stoi. Dlatego zależało nam na tym, aby klienci, decydujący się na menu wegańskie, mieli pełną gwarancję, że nie tylko wszystkie stosowane do jego skomponowania składniki, ale także cały proces produkcyjny i logistyczny spełnia najwyższe standardy – mówi Rafał Bartoszewicz, dyrektor sprzedaży i marketingu Nice To Fit You.

Od selekcji produktów po magazynowanie

Zdobycie certyfikacji to bowiem wynik precyzyjnego dostosowania procedur, a następnie wnikliwej weryfikacji zarówno stosowanych produktów, jak i procesów dostarczania, przygotowania i przechowywania z wymogami EVU dotyczącymi wegetariańskich i wegańskich artykułów oraz usług. – Do produkcji diet oznaczonych logo V-Label stosuje się jedynie surowce i produkty zgłoszone i zatwierdzone przez specjalny zespół. W przypadku wprowadzenia jakichkolwiek nowych produktów lub konieczności zastosowania zamienników należy niezwłocznie zgłosić je do weryfikacji przed włączeniem do procesu produkcji – tłumaczy Tomasz Raducha, dyrektor operacyjny Nice To Fit You.

Dodatkowo cała produkcja diet wegańskich i wegetariańskich musi odbywać się na nie krzyżujących się szlakach żywności. Obejmuje to zachowanie osobnych dróg dostaw produktów zwierzęcych i roślinnych, miejsc przygotowywania, stosowanych przyrządów kuchennych, specjalnych sposobów oznaczania oraz przechowywania potraw i składników roślinnych i zwierzęcych.  

Co równie istotne, zdobycie certyfikacji przekłada się na korzystne zmiany nie tylko objętych nią produktów czy konkretnej diety, ale wszystkich posiłków produkowanych w tym samym zakładzie. – Aby sprostać wymogom certyfikacyjnym, wprowadziliśmy liczne udoskonalenia, które objęły cały proces produkcyjny. Na przykład po starannej selekcji dostawców najlepszych produktów roślinnych, nawiązaliśmy z nimi szerszą współpracę na dostawy do wszystkich naszych dietpodkreśla Tomasz Raducha.

Nie tylko dla wegan

Coraz więcej Polaków, jak wskazują analitycy Polskiego Instytutu Ekonomicznego, nie tylko rezygnuje ze spożywania mięsa, ale także je ogranicza. Dzięki elastycznym opcjom rozwijanym w obszarze usług mobilnych także ci, którzy nie zrezygnowali w diecie z mięsa, mogą dowolnie decydować się na dania z wykluczeniem produktów odzwierzęcych.

Nice To Fit You wiedzie prym w zakresie rozwiązań technologicznych na rynku. Z poziomu ciągle unowocześnianej aplikacji mobilnej konsumenci mogą samodzielnie zarządzać swoim zamówieniem, wybierając każdego dnia z 35 różnych dań na podstawie prawdziwych zdjęć potraw, bez konieczności przywiązywania się do konkretnej diety. Dzięki temu poszczególne wegańskie posiłki mogą bez problemu wybierać także klienci, którzy wyjściowo zdecydowali się na inną dietę. Certyfikat to dla nas zatem bardzo ważne odznaczenie z perspektywy wszystkich klientów dodaje Rafał Bartoszewicz.

V-Label to już drugie, po znaku V przyznawanym przez Fundację Viva, odznaczenie, potwierdzające najwyższą jakość diety wegańskiej Nice To Fit You.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Nice To Fit You
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Nowość od Lajkonika – Dobry Chrup, czyli przekąski pełne smaku i pysznych ziaren Biuro prasowe
2024-08-20 | 18:00

Nowość od Lajkonika – Dobry Chrup, czyli przekąski pełne smaku i pysznych ziaren

Wypiekane w piecu, chrupiące i pełne ziaren – przekąski Dobry Chrup to nowy subbrand produktów marki Lajkonik. Krakersy, paluchy oraz bajgle z ziołami prowansalskimi są
Przemysł spożywczy Nawet co piąty uczeń cierpi na odwodnienie. Może to mieć wpływ na naukę
2024-08-19 | 14:30

Nawet co piąty uczeń cierpi na odwodnienie. Może to mieć wpływ na naukę

Odpowiednie nawodnienie jest istotne dla każdego człowieka, jednak okazuje się, że może być szczególnie ważne dla uczniów, o czym warto pamiętać w kontekście zbliżającego
Przemysł spożywczy Salad Story otworzyła dwa nowe lokale
2024-08-14 | 15:04

Salad Story otworzyła dwa nowe lokale

Salad Story powiększyła liczbę swoich restauracji o kolejne dwie, tym samym firma łącznie posiada ich obecnie aż 54 w całym kraju. Marka widzi potencjał na niemal podwojenie liczby

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Konkurs Polskie Branży PR

NEWSERIA Partnerem Medialnym Forum Ekonomicznego

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Prawo

Bez dobrowolnego wydłużenia aktywności zawodowej Polakom trudno będzie liczyć na wyższe emerytury. Obecni 30-latkowie dostaną jedną czwartą ostatniej pensji

Ustawowego podniesienia wieku emerytalnego w Polsce nie będzie – zapowiadają politycy rządzącej koalicji. To według ekspertów oznacza jednak, że trzeba inaczej zachęcać kobiety po 60. i mężczyzn po 65. roku życia do pozostawania na rynku pracy. – Wydłużenie aktywności zawodowej jest pewnym sposobem na podniesienie emerytur, ale tego się nie da zrobić siłowo, raczej trzeba szukać rozwiązań, żeby ludzie chcieli dalej pracować – podkreśla Agnieszka Łukawska, ekspertka w Instytucie Emerytalnym. Już dziś pracujący seniorzy mogą liczyć na szereg zachęt, m.in. zwolnienie z podatku, ale ekspertka zwraca uwagę dodatkowo na potrzebne zaplecze szkoleniowe, a także odpowiednią opiekę zdrowotną.

Transport

Branża logistyki coraz bardziej zautomatyzowana. Rozładunkiem towaru zajmują się autonomiczne wózki, a inwentaryzacją roboty stukrotnie szybsze niż człowiek

Do 2028 roku globalny rynek automatyzacji w logistyce wzrośnie o ponad 50 proc. – przewidują analitycy Markets and Markets. Wpłyną na to czynniki związane ze wzrostem kosztów pracowniczych, dążenie klientów do osiągania optymalnego zarządzania ich towarem, a także czynniki pozarynkowe, takie jak cele środowiskowe. Już dziś za rozładunek towaru odpowiadają coraz częściej inteligentne, autonomiczne wózki, a inwentaryzację można powierzyć robotom stukrotnie szybszym niż człowiek.

DlaWas.info

Firma

Tylko 2 proc. właścicieli zwierząt płaci za opiekę nad zwierzętami podczas ich nieobecności. Spodziewany szybki wzrost zapotrzebowania na takie usługi

Według badań CBOS średnio co drugi Polak mieszka pod wspólnym dachem z jakimś zwierzęciem domowym – najczęściej psem lub kotem. Rynek produktów i usług dla domowych pupili sukcesywnie się powiększa. Według rynkowych prognoz za kilka lat globalnie może być już wart blisko pół biliona dolarów. Szczególnie szybko ma się rozwijać segment opieki nad zwierzętami, który coraz częściej będzie wykorzystywać nowe technologie.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.