Komunikaty PR

Przyprawiające o zachwyt warsztaty kulinarne z Appetitą i Ewą Wachowicz

2020-06-01  |  01:00
Biuro prasowe

Po sukcesie pierwszej edycji konkursu „Przypraw nas o zachwyt” Appetita zrealizowała jego drugą odsłonę, którą skierowała do fanów fanpage’u „Appetita. Smak i Styl” na Facebook.com. Tym razem uczestnicy mieli za zadanie skomponować świąteczną potrawę, wymyślić dla niej kreatywną nazwę oraz przedstawić ją na zdjęciu w dowolnej aranżacji wraz z przyprawami marki Appetita. Nagrodą główną był Thermomix i kameralne warsztaty kulinarne z Ewą Wachowicz, gwiazdą i ekspertką dobrego smaku oraz stylu i jednocześnie ambasadorką marki Appetita. 

 

Dziesięciu finalistów konkursu „Przypraw nas o zachwyt2” spędziło niezapomniany weekend w Krakowie w towarzystwie Ewy Wachowicz. W piątek 19 czerwca poznali ambasadorkę Appetity podczas wspólnej kolacji w jej restauracji Zalipianki. Jednak to sobota 20 czerwca była dniem najbardziej obfitującym w atrakcje i emocje. Gala wręczenia nagród miała miejsce w studio Kulinarne Kreacje. Gwoździem programu były warsztaty kulinarne oraz wspólny posiłek z Ewą Wachowicz. Uczestnicy wydarzenia pod okiem ekspertki zdobywali wiedzę na temat pesto i łączenia go z różnymi rodzajami makaronu. Razem z mistrzynią smaku i stylu przyrządzali bakłażany pod ser halloumi, a także wyśmienite desery. Ewa Wachowicz dzieliła się kulinarnymi ciekawostkami i praktycznymi trikami przydatnymi w kuchni. Bogactwo smaku podczas warsztatów i inspirację do własnych kuchennych eksperymentów zapewniły zioła oraz przyprawy marki Appetita. To były dwa dni, które z pewnością każdy z finalistów konkursu będzie wspominał z uśmiechem na ustach. 

 

Akcja „Przypraw nas o zachwyt2” została zrealizowana przez agencję Preria. Za działania PR dla marki Appetita odpowiada Kolterman Media Communications.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Smak zaczyna się od mięsa Biuro prasowe
2024-12-30 | 15:20

Smak zaczyna się od mięsa

W nowej kampanii marketingowej firma Sokołów skupia się na wysokiej jakości swojego surowca i produktów. – W Sokołowie wiemy, że smak zaczyna się od mięsa –
Przemysł spożywczy Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?
2024-12-20 | 01:00

Dlaczego na świątecznych stołach zostaje tyle jedzenia?

Ponad 60 proc. polskich gospodarstw domowych przyznaje, że po świętach zostaje im nadmiar jedzenia – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie sieci Netto[1]. Choć większość
Przemysł spożywczy „Herbapol. We współpracy z naturą.”
2024-12-19 | 11:27

„Herbapol. We współpracy z naturą.”

Jej założeniem jest pokazanie, że marka Herbapol, która poszczycić się może bogatą wiedzą i wieloletnim doświadczeniem w zakresie ziół i owoców, jednocześnie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Przemysł spożywczy

Rośnie konkurencja ze strony ukraińskich producentów żywności na unijnym rynku. To wyzwanie dla polskiego rolnictwa

Zawieszenie ceł przez UE na towary z Ukrainy od czerwca 2022 roku oznacza de facto proces integracji tego kraju z jednolitym rynkiem europejskim, z wyjątkami dotyczącymi kilku produktów rolnych. Oznacza to poważne wyzwania dla polskiego rolnictwa, zwłaszcza że 73 proc. eksportu naszej żywności trafia na rynek unijny. Zdaniem ekspertów w odpowiedzi na tę konkurencję polskie rolnictwo musi postawić bardziej na jakość i innowacje, a nie na niską cenę produktów.

Ochrona środowiska

Zdjęcia satelitarne dobrym źródłem wiedzy o zmianach klimatycznych. Ich zaletami są ujęcie dużego obszaru i regularność dokumentowania

Szczegółowe raportowanie zachodzących przez ostatnie pół wieku zmian klimatycznych i przewidywanie tego, jak warunki życia na Ziemi będą się zmieniały w najbliższych dekadach, stało się możliwe dzięki zdjęciom dostarczanym przez satelity. Z punktu obserwacyjnego, jakim jest orbita okołoziemska, od 1972 roku uzyskuje się dane dotyczące dużych powierzchni. Dzięki nim naukowcy wiedzą m.in. to, że za około pięć lat średnia temperatura regularnie zacznie przekraczać punkt ocieplenia 1,5 stopnia i potrafią wywnioskować, jak wpłynie to na poziom wód w morzach.

Regionalne – Mazowieckie

Większe bezpieczeństwo przechowywanych w magazynach dzieł sztuki. Muzeum Narodowe w Warszawie przeniesie je do nowego budynku

Kupiony ze wsparciem Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego budynek przy ulicy Puławskiej będzie służył Muzeum Narodowemu w Warszawie jako magazyn wielkogabarytowych dzieł sztuki. To tu jeszcze w tym roku mają trafić zbiory z magazynu w Tarczynie, który według opinii NIK nie spełnia niezbędnych norm technicznych. W ciągu dwóch–trzech lat w nowym budynku powstanie także przestrzeń wystawiennicza dla kolekcji mebli i wzornictwa należących do MNW.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.