Komunikaty PR

Słodkie chwile orzeźwienia z owocowymi koktajlami Costa Coffee

2021-05-31  |  14:23
Biuro prasowe

Trzy kolory, trzy smaki, trzy szanse na niezwykłe orzeźwienie! W Costa Coffee czeka na nas pyszne trio owocowych koktajli, które z każdym łykiem podkręcą atmosferę lata. Miks tropikalnych owoców, klasyczne polskie smaki, a może chwila wytchnienia z niebieskim koktajlem ze spiruliną? Skosztuj każdej opcji i daj się zaskoczyć!

 

Owocowe orzeźwienie

 

Menu Costa Coffee to prawdziwa gratka dla fanów orzeźwiających smaków! Do odkrycia polecają się owocowe Koktajle, dostępne w trzech wariantach smakowych, przygotowanych na bazie soku jabłkowego. Koktajl żółty to pyszny tercet tropikalnych owoców – mango, ananasa oraz papai. Słodycz balansuje w nim delikatna kwaśność, która dodaje dodatkowej rześkości – będzie to idealny wybór w upalny dzień. Na wielbicieli czerwonych owoców czeka klasyczne połączenie truskawek, czereśni, malin oraz banana. Tradycyjne polskie owoce zostały tu przełamane egzotyczną nutą banana, która nadaje całości kremowej konsystencji i wyjątkowego smaku. Pysznym zaskoczeniem będzie także niebieski koktajl, który swoją ciekawą barwę zawdzięcza spirulinie. Ta bogata w białko propozycja w menu Costa Coffee przygotowana została na bazie ananasa, kokosa, awokado, limonki oraz mięty. Intrygująca kompozycja zachwyca nie tylko swoim kolorem, ale przede wszystkim niepowtarzalnym smakiem. Ponadczasowe połączenie ananasa z kokosem, na myśl przywodzące wakacyjne drinki zostało ożywione przez lekką kwaskowatość limonki, świeżość mięty oraz niesłychaną pożywność awokado. To propozycja, która doda nam orzeźwienia oraz będzie doskonałą przekąską między posiłkami!

 

Pyszne opcje od samego rana

 

Wszystkie wymienione propozycje, a także inne pyszności z menu Costa Coffee dostępne są na wynos w kawiarniach lub z dostawą w dowolne miejsce za pośrednictwem aplikacji UberEats. Z Costa Coffee każdy dzień będzie smaczniejszy!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Przemysł spożywczy Polacy sprawdzają, jak powstają produkty spożywcze? Biuro prasowe
2024-09-24 | 13:40

Polacy sprawdzają, jak powstają produkty spożywcze?

78,1% Polaków deklaruje, że ważne jest dla nich, czy producent prowadzi swoją działalność z poszanowaniem ludzi i środowiska – wynika z badania „Zrównoważony
Przemysł spożywczy Curly Light – nowość w portfolio produktów firmy Lorenz
2024-09-10 | 14:00

Curly Light – nowość w portfolio produktów firmy Lorenz

Wegańskie, z ilością tłuszczu obniżoną o 30% – to główne wyróżniki Curly Light, nowej wersji popularnych chrupek orzechowych Curly. Właściciel marki, firma Lorenz,
Przemysł spożywczy Nowość od Lajkonika – Dobry Chrup, czyli przekąski pełne smaku i pysznych ziaren
2024-08-20 | 18:00

Nowość od Lajkonika – Dobry Chrup, czyli przekąski pełne smaku i pysznych ziaren

Wypiekane w piecu, chrupiące i pełne ziaren – przekąski Dobry Chrup to nowy subbrand produktów marki Lajkonik. Krakersy, paluchy oraz bajgle z ziołami prowansalskimi są

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Transport

Do 2050 roku lotnictwo ma być zeroemisyjne. Do osiągnięcia tego celu konieczna jest wymiana floty i przejście na ekologiczne paliwa

Lotnictwo odpowiada za ok. 4 proc. całkowitej emisji gazów cieplarnianych w UE. Międzynarodowa Organizacja Lotnictwa Cywilnego (ICAO) prognozowała, że wraz z dynamicznym wzrostem ruchu lotniczego do 2050 roku emisje z lotnictwa mogą się potroić w porównaniu z 2015 rokiem. Dlatego dwa lata temu wszystkie państwa członkowskie tej organizacji przyjęły zobowiązanie, by w ciągu kolejnych 25 lat dążyć do zeroemisyjności. Eksperci oceniają, że do tego konieczne są co najmniej dwa warunki – przejście na ekologiczne paliwa lotnicze i modernizacja floty.

Prawo

Rośnie liczba wynalazków wykorzystujących sztuczną inteligencję. Za rozwojem technologii nie nadążają przepisy

W ciągu ostatnich 10 lat liczba patentów związanych z generatywną sztuczną inteligencją wzrosła z 733 w 2014 roku do ponad 14 tys. w 2023 roku – wynika z raportu Światowej Organizacji Własności Intelektualnej (WIPO). Łącznie w ciągu dekady przyznano niemal 54,5 tys. patentów dla tego typu wynalazków. Nie wszystkie kwestie związane z prawem własności intelektualnej, prawem autorskim, wykorzystaniem gen AI są uregulowane. – Potrzeba jeszcze trochę czasu, żeby znalazły się odpowiednie rozwiązania prawne, które pozwolą na ochronę rozwiązań wykorzystujących sztuczną inteligencję – ocenia Dorota Rzążewska, prezeska Polskiej Izby Rzeczników Patentowych.

DlaWas.info

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Szkolenia

Akademia Newserii

Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a  także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.