Świąteczne smaki zamknięte w zimowym menu Costa Coffee
Zmiana oferty jesiennej na zimową to moment, na który czekają wszyscy miłośnicy świątecznych kaw. Kawiarnie Costa Coffee w tym okresie wypełnione są po brzegi karmelowymi i korzennymi smakami i zapachami, wśród których królują: Gingerbread Latte z dodatkiem syropu o smaku piernika, zwieńczona bitą śmietaną i piernikowym ciasteczkiem i bestseller w postaci Toffee Cake Latte i Toffee Cake Frappe, w której dominuje smak ciasteczek karmelowych z dodatkiem bitej śmietany i kolorowej posypki. Dopełnieniem zimowej oferty jest rozgrzewająca, aromatyczna, z dominującym smakiem karmelowych ciasteczek Toffee Cake Hot Chocolate.
Kampania Festive, którą wprowadzamy do kawiarni z początkiem listopada stanowi inaugurację oferty zimowej, na którą nasi goście czekają przez cały rok. To wyjątkowy okres, do którego przygotowujemy się przez wiele miesięcy. Komponowanie zimowego menu zaczynamy od najbardziej wyczekiwanych kaw, dlatego w tegorocznej ofercie postawiliśmy na nasze bestsellery: Gingerbread Latte oraz Toffee Cake Latte - w wersji na ciepło i na zimno. Jak co roku nasze menu bogate jest w różnego rodzaju rozgrzewające napoje z dodatkiem kurkumy, miodu, żurawiny czy cynamonu. Oferta deserów rozbudowana została o zupełnie nowe pozycje, w których dominować będą smaki praliny i cynamonki – mówi Marta Stawiszyńska, Brand Management Director Costa Coffee w Lagardère Travel Retail w Polsce. Wraz z nowym menu zmienia się również wystrój naszych kawiarnii, jak co roku wprowadzamy świąteczne kubki i dekoracje – dodaje Stawiszyńska.
Oferta świąteczna Costa Coffee obejmuje nie tylko kawy, lecz także rozgrzewające napoje. Nie zabraknie ulubionego Spiced Apple Drink, czyli jabłkowo-korzennego napoju z dodatkiem cynamonu, anyżu i pomarańczy, który od lat jest mocno kojarzony z marką Costa Coffee. Menu Costa Coffee wzbogacone zostało także o owocową, mocno aromatyczną i rozgrzewającą Herbatę Premium z żurawiną i jabłkiem z dodatkiem miodu, cynamonu, goździków i pomarańczy oraz dwa letnie smaki w jesienno-zimowej odsłonie w postaci Hot Strawberry i Hot Blueberry Drink. Rozgrzewającą, idealną opcją na chłodniejsze dni będzie Herbata Premium z imbirem i kurkumą, która jest połączeniem czarnej herbaty z miodem, imbirem i kurkumą oraz cytryną.
Miłośnicy deserów mogą wybierać wśród różnorodnych opcji. W tym sezonie króluje Ciasto Cynamonka, które wypełnione jest po brzegi - cynamonkami a jego bazę stanowi serowa masa na kruchym spodzie oraz Torcik Pralina łączący w sobie słodycz kremu karmelowego i czekoladowego na biszkoptowym cieście z chrupiącym nadzieniem. Całość dopełnia polewa o smaku słonego karmelu i kulki w białej czekoladzie. Aby jeszcze bardziej poczuć magię świąt do kawiarni powróciło uwielbiane przez gości Ciasto pomarańczowe udekorowane skórką pomarańczową i prażonymi płatkami migdałów. W ofercie pozostał ulubieniec jesiennego menu - Sernik z owocami leśnymi.
W okresie świątecznym zmieni się również wystrój kawiarnii, w których dominować będą bożonarodzeniowe dekoracje. Na czas kampanii zimowej napoje serwowane będą w specjalnie zaprojektowanych świątecznych kubkach, na które goście czekają z niecierpliwością. W kawiarniach Costa Coffee dostępna będzie również oferta ciast w całości, które będzie można zamówić do domu lub na spotkania świąteczne.
Jedno jabłko dziennie – najzdrowszy Rekord Polski w Warszawie
Polak z kolejnym rekordem Guinnessa! Łukasz Szpunar morsował w samolocie
Warsztaty z robienia pizzy oraz kurs samoobrony, czyli edukacyjna sobota w Fuzji
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Ochrona środowiska
Polskę czeka boom w magazynach energii. Rząd pracuje nad nowymi przepisami
Brak magazynów energii to jedna z największych barier w rozwoju energetyki odnawialnej. Stopniowo zyskują one jednak zainteresowanie zarówno spółek energetycznych, jak i inwestorów indywidualnych. Nowe przepisy, które zapowiada rząd, mają pobudzić inwestycje w ten obszar, który może się okazać istotny także dla polskiego przemysłu.
Finanse
Ekstremalne zjawiska pogodowe będą coraz częstsze. To może pociągnąć za sobą problemy z dostępnością ubezpieczeń
Częstotliwość ekstremalnych zjawisk – takich jak powodzie, podtopienia, huragany, gradobicia, pożary, susze i fale upałów – nasila się wraz ze zmianami klimatycznymi. Rosną też spowodowane nimi straty finansowe: według danych PIU w krajach UE w ostatnich 40 latach wyniosły one 487 mld euro, a w przypadku Polski – 16 mld euro. Dla ubezpieczycieli oznacza to konieczność modyfikacji podejścia do wyceny ryzyka i uwzględnienia tej tendencji w wycenie zdarzeń ubezpieczeniowych. Z czasem może to też oznaczać spadek dostępności ochrony ubezpieczeniowej.
IT i technologie
Świadoma sztuczna inteligencja może powstać jeszcze w tej dekadzie. Tego dotyczy dzisiejszy wyścig zbrojeń
Entuzjaści idei AGI, czyli ogólnej sztucznej inteligencji, która będzie mieć atrybuty umysłu ludzkiego, przekonują, że powstanie ona już w ciągu najbliższych 5–10 lat. – Ten, kto tego dokona, przejmie władzę nad całym światem – ocenia Edi Pyrek, założyciel Global Artificial Intelligence Alliance. Siła wynikająca z połączenia dostępu do zasobu wszystkich globalnych informacji, gigantycznej mocy obliczeniowej i pewnego stanu świadomości nie będzie w stanie równać się z żadnym znanym ludziom rodzajem broni.
Partner serwisu
Szkolenia
Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.