Smolasty i Tarczyński kontynuują współpracę i ogłaszają konkurs

Dagmara Gac
Alert Media Communications
Przy Bażantarni 13
02-793 Warszawa
dagmara.gac|alertmedia.pl| |dagmara.gac|alertmedia.pl
609 329 385
https://alertmedia.pl/
Smolasty w ostatnich miesiącach rozbudził apetyt swój i fanów. Artysta zaskoczył spotem reklamowym pełnym przepychu, a teraz idzie o krok dalej i zachęca do wzięcia udziału w konkursie, w którym do wygrania są unikatowe nagrody: złoty sygnet, charakterystyczne puchowe kamizelki czy designerskie okulary przeciwsłoneczne. Aby otrzymać jeden z wyjątkowych gadżetów należy stworzyć autorski przepis na hot doga z wykorzystaniem parówki marki Tarczyński. Najciekawszy i najsmaczniejszy przepis na hot doga wybierze nie kto inny, jak sam Smolasty.
W ramach kampanii "Wszyscy są parówkożercy, Smolasty też!", marka Tarczyński i artysta zapraszają do udziału w niepowtarzalnym konkursie. Zadanie jest proste, ale wymagające i pełne smaku – należy stworzyć oryginalny przepis na hot doga z wykorzystaniem parówek Tarczyński Naturalnie i zamieścić przepis na stronie www.parowkozercy.pl. Konkurs promowany jest spotem reklamowym, który zobaczyć możemy w szeroko zasięgowych mediach digital, a cała kampania obecna jest również w telewizji i salach kinowych.
Parówki są nie tylko uwielbiane w Polsce, ale mogą też wyrażać kulinarną osobowość. To jak zostaną zaserwowane, zależy od smaku, gustu i kreatywności fana parówek. Możliwości jest bez liku i wiemy, że mnóstwo młodych osób eksperymentuje np. z tym jak oryginalnie, po swojemu przyrządzić hot-doga. Właśnie to zainspirowało nas do organizacji konkursu dla wszystkich Parówkożerców. W telewizji, kinach i Internecie już można obejrzeć przebojowe spoty, w których Smolasty w swoim niepodrabialnym stylu, zachęca do udziału w wyzwaniu i prezentuje nagrody - mówi Tomasz Tarczyński, członek zarządu oraz dyrektor marketingu i eksportu Tarczyński S.A.
Jak wynika z badań po parówki kilka razy w miesiącu lub częściej sięga nawet 75% mieszkańców naszego kraju. Królują rano, bo są jednym z najpopularniejszych produktów wykorzystywanych do przygotowania śniadania, ale coraz częściej są podstawą drugiego śniadania czy lunchu. Do najchętniej wybieranych parówek należą te produkowane przez firmę Tarczyński. Parówki z serii Tarczyński Naturalnie powstają w 100% z mięsa z szynki wieprzowej lub kurczaka i charakteryzuje je naturalnie prosty skład. Tak sprawdzony i popularny produkt aż się prosi o to, by go zaserwować w ciekawy sposób.
Parówkożerca Smolasty decyduje i rozdaje
Aby wziąć udział w kulinarnym wyzwaniu trzeba przesłać swój przepis za pośrednictwem strony parowkozercy.pl. Organizatorzy na propozycje czekają od 4 do 24 stycznia. Zwycięzcy ogłoszeni zostaną do 16 lutego.
Najciekawszy i najsmaczniejszy przepis na hot doga wybierze sam Smolasty. Łącznie wyłonionych zostanie 51 osób nominowanych do nagród. W kolejnym etapie marka Tarczyński i artysta przeprowadzą wspólny tasting 5 najciekawszych i najlepszych przepisów wyłonionych przez specjalne jury. Spośród nich Smolasty wybierze swojego ulubionego hot-doga. Autorka lub autor tego przepisu wygra nagrodę główną, którą jest złoty sygnet Parówkożerców. 50 pozostałych nominowanych otrzyma okulary przeciwsłoneczne i charakterystyczne dla popularnego wokalisty kamizelki puchowe.
Kontakt dla mediów:
Jakub Głogowski
Communication Manager
Kom.: + 48 605 971 135
E-mail: jglogowski@tarczynski.pl
Grupa Tarczyński
Tarczyński S.A. to innowacyjny producent wysokiej jakości wędlin, kabanosów, parówek i przekąsek białkowych. Tarczyński jest marką numer 1 w kategorii wędlin paczkowanych oraz liderem na rynku roślinnych zamienników mięsa. Co roku otrzymuje liczne wyróżnienia, a oferowane produkty są obecnie dystrybuowane do blisko 30 krajów świata na 3 kontynentach. Firma posiada własne laboratorium, zespół technologów, a także rozbudowany dział jakości oraz jeden z najnowocześniejszych parków maszynowych w Europie. Inwestuje w rozbudowę zakładu i zakup nowoczesnych, przyjaznych dla środowiska technologii.

Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Polityka

Rozszerzenie UE wśród priorytetów duńskiej prezydencji. Akcesja nowych państw może mieć znaczenie dla bezpieczeństwa i gospodarki
Z badania Eurobarometru wynika, że nieco ponad połowa Europejczyków (53 proc.) popiera dalsze rozszerzenie UE o nowe kraje. Dania, która 1 lipca obejmuje po Polsce przewodnictwo w Radzie UE, zapowiada, że będzie to jeden z jej priorytetów na najbliższe półrocze, nazywając rozszerzenie „geopolityczną koniecznością” kluczową dla stabilizacji Europy.
Transport
Kończą się konsultacje Planu Społeczno-Klimatycznego. 2,4 mld euro trafi na sektor transportu po 2026 roku

Dobiegają końca konsultacje społeczne Planu Społeczno-Klimatycznego, tzw. KPO2, który ma być podstawą do wypłaty środków z nowego instrumentu finansowego Unii Europejskiej – Społecznego Funduszu Klimatycznego. Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej zapowiada, że mają one trafić m.in. na walkę z tzw. ubóstwem transportowym, łagodzenie skutków wprowadzenia ETS2 i unowocześnienie kolei, które stanowi ogromne wyzwanie.
Handel
Polski e-commerce rośnie w siłę. Konsumentów przyciągają przede wszystkim promocje

Rynek e-commerce w Polsce jest już wart ok. 152 mld zł. Rośnie zarówno częstotliwość zakupów, jak i średnia wartość koszyka – wynika z raportu Strategy&. Polacy doceniają wygodę zakupów przez internet, szybką dostawę i łatwy zwrot. Coraz częściej zwracają też uwagę na cenę i chętnie korzystają z promocji. To właśnie ten trend wykorzystuje Amazon.pl, organizując co roku festiwal z okazji Prime Day. W tym roku zaplanowano go po raz pierwszy aż na cztery dni: 8–11 lipca, a nie dwa jak w poprzednich latach.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.