Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE!
Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! to wyjątkowa wersja warzywnych przysmaków, w formie praktycznych paseczków, z dodatkiem aromatycznych ziół i pestek, które jeszcze szybciej i wygodniej, pozwolą Ci stworzyć pyszne dania prosto z Włoch.
Suszone pomidory to esencja śródziemnomorskiego smaku i, jeden z najbardziej charakterystycznych składników, włoskiej kuchni. Na stałe zagościły już na polskich stołach, a to zasługa przede wszystkim ich aromatycznego, intensywnie pomidorowego smaku.
Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! to idealny dodatek do wielu tradycyjnych potraw kuchni śródziemnomorskiej, ale także sposób na szybkie i wygodne urozmaicenie polskich przepisów na zupy i dania mięsne. Możesz wykorzystać je do stworzenia pysznych propozycji obiadowych, kolacyjnych czy przekąskowych.
Suszone pomidory w formie idealnie pokrojonych pasków dobrze skomponują się z drobiem, ziemniakami czy jesiennymi warzywami jak dynia, czy bakłażan. Olejowa zalewa z aromatycznymi ziołami będzie idealną bazą dressingów lub posłuży do smażenia. Dodatek słonecznika wzbogaci nuty smakowe i strukturę przygotowywanych potraw, które na długo zostaną w pamięci domowników i gości.
Skorzystaj z inspiracji OLE! i zaskocz najbliższych przepisem na Wegetariańską lasagne. Przepis dostępny pod linkiem ole-ole.pl/recipes/wegetarianska-lasagne/ Wspólnie odkryjcie smak ulubionych dań ze śródziemnomorskim twistem.
Więcej propozycji na dania z warzywnymi przekąskami OLE! znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE! na: www.wole-ole.pl
__________________________
Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE!
Pojemność: 305 ml
Cena: około 16 zł

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Konsument

Tylko 35 proc. Celów Zrównoważonego Rozwoju ONZ możliwe do osiągnięcia przed 2030 r. Potrzebna ściślejsza współpraca międzynarodowa
Jak wynika z raportu ONZ, choć w ciągu ostatniej dekady dzięki dążeniu do realizacji przyjętych celów udało się poprawić życie milionów ludzi na całym świecie, to jednak tempo zmian pozostaje zbyt wolne, by dało się je osiągnąć do 2030 roku. Postęp hamują przede wszystkim eskalacja konfliktów, zmiana klimatu, rosnące nierówności i niewystarczające finansowanie. Jak wynika ze sprawozdania Parlamentu Europejskiego, problemem jest także brak ścisłej współpracy międzynarodowej i sceptyczne podejście niektórych państw ONZ.
Przemysł spożywczy
UNICEF: Wszystkie dzieci poniżej piątego roku życia w Gazie cierpią z powodu niedożywienia. Sytuacja jest katastrofalna

Ataki Izraela na Strefę Gazy i jej izolacja doprowadziły do całkowitego załamania podstawowych usług i ograniczenia możliwości dostaw i dystrybucji pomocy humanitarnej – wskazuje UNICEF. W efekcie setki tysięcy Palestyńczyków są w sytuacji ciągłego zagrożenia życia i cierpią z powodu niedożywienia i głodu. Ta klęska dotyczy praktycznie wszystkich dzieci poniżej piątego roku życia. Konflikty są jednym z głównych przyczyn braku bezpieczeństwa żywnościowego, głodu i niedożywienia na świecie. Szczególnie dotyczy to Afryki i Azji Zachodniej.
Prawo
Branża ciepłownictwa czeka na unijną i krajową strategię transformacji. Liczy na większe fundusze i korzystne regulacje

Komisja Europejska zapowiedziała rozpoczęcie w I kwartale 2026 roku prac nad strategią dla ciepłownictwa i chłodnictwa. Nad tym strategicznym dokumentem w zakresie ciepłownictwa pracuje także polski rząd. Branża podkreśla, że obie te strategie będą miały kluczowe znaczenie dla trwającej transformacji w ciepłownictwie, czyli przyszłości ogromnych inwestycji, które czekają sektor do 2050 roku. Jednocześnie apeluje o większe wsparcie tego procesu ze środków publicznych.
Partner serwisu
Szkolenia

Akademia Newserii
Akademia Newserii to projekt, w ramach którego najlepsi polscy dziennikarze biznesowi, giełdowi oraz lifestylowi, a także szkoleniowcy z wieloletnim doświadczeniem dzielą się swoją wiedzą nt. pracy z mediami.